[Territori_energia_resistencia] Qatar Foundation

sudakatopo a laquimera.org sudakatopo a laquimera.org
dic set 14 23:45:56 CEST 2011


SI denuncia que Qatar Foundation té interessos en nuclears de Catalunya

Strubell, Vilanova i Puig alerten que participarà dels beneficis econòmics de l'allargament fins al 2030 de la vida útil dels reactors nuclears catalans
 Vilanova, Strubell i Puig  aquest matí al Parlament.

Quatar Fundacion, tindria interessos a Catalunya més enllà de patrocinar la samarreta del F.C. Barcelona. Si més no aquesta és la teoria del subgrup parlmanetari de Solidaritat Catalana per la Independència. Aquest matí, el diputat Toni Strubell ha insistit que el govern espanyol i català ja han donat llum verda a la continuïtat d'instal·lacions nuclears sense disposar dels informes de seguretat que s'han dut a terme a tota Europa. Strubell ha acusat el conseller Mena de voler allargar la vida útil d'Ascó i Vandellòs fins l'any 2030 seguint la línia del ministre Sebastián que ha arribat a afirmar que "sense Ascó, Espanya no podria tirar endavant". Una expressió que Strubell ha titllat de "temeritat".

Per la seva banda, Santi Vilanova, president d'Els Verds-Alternativa Verda, integrada a SI, ha denunciat "la participació de l'emirat de Qatar, mitjançant Qatar Holding LLC (empresa vinculada a la Qatar Foundation), en un 6,16% de les accions de l'elèctrica Iberdola, i que té el 28% de les accions de Vandellós II i el 12% d'Ascó II". Vilanova considera "un escàndol" que l'emirat de Qatar tregui rèdits de la nuclearització de Catalunya i de l'allargament de la vida útil dels seus reactors en perjudici de la seguretat dels catalans.

Vilanova ha volgut recordar que "Qatar Holding LLC, a través del Qatar Science & Technology Park, és responsable de diverses catàstrofes ecològiques al Tercer Món especialment a Nigèria, Angola, Uganda i Tanzània" i ha aprofitat per animar als socis compromissaris del FC Barcelona "a no acceptar la publicitat de Qatar Foundation a la propera Assemblea de Compromissaris".

Finalment, el doctor en enginyeria industrial i professor de la UAB, Pep Puig ha destacat que a Marcola hi anava a parar el combustible irradiat de Vandellòs I per extreure'n el plutoni per a usos militars des dels anys seixanta fins al seu tancament, cosa que demostra que en la indústria nuclear és molt dificil de separar els usos civils i els militars. Puig també ha dit que allargar el període de funcionament dels reactors catalans significa que les empreses propietàries s'embutxaquin diariàment un milió d'euros de beneficis nets, el que suposa un total de 26.000 milions d'euros pel cap baix i 1.300 tones addicionals de residus radioactius si s'allarga la seva vida útil fins 2030. 




.

Salud, alegria y agroecología.
Topo

Candombe de Morondanga/ www.youtube.com/watch?v=7RdL43AAVz4

Canción de Teresa Parodi, Musica de Antonio Tarragó Ros con frases de politicos argentinos. Hipercueva Septiembre 2010. Hecho en Madrid y se adapata a la perfección dentro de cualquier frontera.



La vida es muy peligrosa. No por las personas que hacen el mal, sino por las que se sientan a ver lo que pasa.

Albert Einstein(1879-1955) Físico alemán

http://sudakatopo.wordpress.com/  


More information about the Territori_energia_resistencia mailing list