[LaCrisi-paguinElsRics] aportació pel debat de fàbriques i manis

JAUME QUINTO FABREGAT jquinto en atc.cat
Mie Dic 3 23:05:46 CET 2008


Hola, segons el Periodico 17/11/8, en l'assemblea de Nissan "En el torn de preguntes, alguns treballadors han reclamat mesures més expeditives, com l'ocupació de les fàbriques per torns per part de la plantilla. La intervenció més aplaudida ha estat la d'un treballador que ha demanat a tots els sindicats que es comprometin a no firmar cap acomiadament encara que Nissan presenti un pla industrial de futur." 
Malgrat això els dirigents sindicals segueixen centrant l'objectiu en "plans industrials de futur" i dispersant les forces en accions "mediàtiques" (jornada de donació de sang, campanya de recollida de juguets, cadena humana...).
Ara la patronal i el govern, ajudats pels buròcrates sindicals, intenta colar els ERO com a temporals (fins que "passi la crisi") quan l'únic futur que té el treballador és no perdre la feina -i reduir la jornada sense merma de sou- carregant la disminució dels beneficis en el patró.
Tothom sap en que quedarà "la paraula" de les multinacionals i l'administració quan asseguren recolocació: acomiadaments permanents i nova contractació precària quan necessitin més personal (com al ERO de SEAT de 2005).
Adjunto també un article valorant las manis del mes passat que he escrit per la revista trotskista Contracorriente.
Salut,
Jaume 

------------ próxima parte ------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: NOVIEMBRE2008.doc
Type: application/msword
Size: 29184 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/no65hores/attachments/20081203/a1674e13/attachment-0001.doc>


Más información sobre la lista de distribución No65hores