[Quideuaquitarragona] Fw: [Confederació]DIFUSIÓ: CIBERACCIÓ ABOLICIÓ DEUTE EXTERN

EntrePobles epoblestatarragona.tinet.cat
Dil Feb 15 19:36:09 CET 2010


----- Original Message ----- 
From: Coordinadora D'ONG de Tarragona 
To: savitri.pamiesaisf.es ; atudelaatinet.cat ; tarragonaasetem.cat ; esf-tgnatinet.cat ; tgnapauatarragona.tinet.org ; pimartiagmail.com ; ICODEaTARRAGONES.ORG ; tarragonaaamnistiacatalunya.org ; cortgnatinet.org ; cavilesaxtec.es ; tarragonaacruzroja.es ; nicaatinet.org ; marcoaxaski.com ; lacuculmecaatinet.org ; lauraaguadeahotmail.com ; pazgatinet.org ; gatarracoayahoo.es ; xerteatinet.org ; maria.roigaurv.cat ; ulatinaahotmail.com ; proyectosaongdfisc.e.telefonica.net ; mvidalaongdfisc.e.telefonica.net ; congtatarragona.tinet.cat ; epoblestatarragona.tinet.cat ; Gonçal, Entrepobles ; Pep Prats, Entrepobles 
Sent: Monday, February 15, 2010 6:46 PM
Subject: Fwd: [Confederació]DIFUSIÓ: CIBERACCIÓ ABOLICIÓ DEUTE EXTERN





---------- Forwarded message ----------
From: FCONGD <fcongdafcongd.org>
Date: 2010/2/15
Subject: [Confederació]DIFUSIÓ: CIBERACCIÓ ABOLICIÓ DEUTE EXTERN
To: confederacio-difusioagrups.pangea.org





La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament està adherida a la campanya Qui deu a Qui? i us animem a participar en aquesta iniciativa.



Digues als teus diputats que no vols més deute extern il·legítim!

Participa a aquesta ciberacció per a colaborar, un cop més, en la lluita per l'abolició del deute extern
(i si ja has participat, reenvia aquest missatge a tots els teus contactes)



Des de fa ja més de 3 anys, el Govern espanyol té pendent la reforma dels mecanismes que generen el deute extern, prevista a la Llei Reguladora de la Gestió del Deute Extern (Ley 38/2006 que va entrar en vigor el 7 de desembre de 2006). Fa dos mesos el Govern va presentar al Congrés dels Diputats dos projectes de llei amb els que preten complir amb l'obligació de reformar els crèdits del Fons dAjuda al Desenvolupament (FAD) i les fallides de les assegurances de crèdit a l'exportació atorgades per la Companyia Espanyola d'Assegurances de Crèdit a l'Exportació (CESCE). Amb aquest objectiu el Govern proposa la creació d'un nou instrument, el Fondo para la Promoción del Desarrollo (FONPRODE), i la reforma del sistema de Suport Financer a la Internacionalització de l'empresa espanyola, a través de la creació d'un nou Fons d'Internacionalització de l'Empresa - FIEM, i d'una gairebé inexistent reforma de CESCE. Aquestes propostes han estat qualificades de totalment insuficients i inadequades per bona part de la societat civil espanyola.


El dimarts 16 de febrer es tanca el termini en el Parlament per a que els diferents grups parlamentaris presentin les seves esmenes als projectes de llei del Govern. Des de Qui deu a Qui? et proposem que enviis als diputats les demandes que gairebé un centenar d'organitzacions locals, estatals i internacinoals consideren claus per a acabar amb la problemàtica del deute i revertir la situació que pateixen els pobles del Sud.  

La teva participació és important, ja que els nous instruments que proposa el Govern, i que substituiran els crèdits FAD, no garantitzen que no es segueixi general nou deute extern il·legítim ni impediran que les grans empreses segueixin beneficiant-se a costa dels drets humans i el medi ambient dels països del Sud. 


A més, el dilluns 15 de febrer, membres de Qui deu a Qui?, juntament amb d'altres xarxes i organitzacions socials, compareixeran a la Comissió de Cooperació del Congrés de Diputats, per a presentar les crítiques i demandes davant la tramitació d'aquestes dues lleis. Dona'ns suport en aquest moment clau. 

Si vols que no es segueixi generant deute il·legítim, en nom de la cooperació o per internacionalitzar l'empresa espanyola, participa a la ciberacció

Si vols que no es pugui enviar ajuda humanitària lligada als interessos comercials espanyols, participa a la ciberacció

Si vols que no es pugui donar suport amb diner públic la venda d'armes, l'energia nuclear o l'extracció de minerals o petroli als països del Sud, participa en la ciberacció

Si vols que es posi fre a l'ajut públic per a empreses que violen els drets humans, evadeixen impostos o destrueixen el medi ambient al Sud, participa a la ciberacció

Si vols col·laborar, un cop més, amb la lluita per l'abolició del deute extern, participa en la proposta de Qui deu a Qui?

En aquest sentit la campanya et proposa que escriviu a tots els diputats i diputades de les comissions de Cooperació i d'Indústria, Comerç i Turisme, amb la voluntat que atenguin les demandes de Qui deu a Qui? a l'hora de fer les seves esmenes.

És molt senzill. Poseu enviar la carta fent click en els següents enllaços: 

ENVIAR MISSATGE A LA COMISSIÓ DE COOPERACIÓ

ENVIAR MISSATGE A LA COMISSIÓ D'INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISME


IMPORTANT: si no et funcionen aquests enllaços, pots fer l'enviament directament copiant les adreces i el text proposat per a la carta, que pots personalitzar, i que trobaràs al final d'aquest missatge. També a la pàgina web de Qui deu a Qui? (http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1718) trobaràs un requadre amb el missatge que proposen enviar als diputats, així com les adreces on enviar-ho. 


Si voleu més informació sobre les proposicions de Llei, podeu consultar la pàgina http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1653 o posar-vos en contacte amb la campanya, i adherir-vos a les nostres demandes, a través del correu electrònic quiendebeaquien.estatalagmail.com.

Si us plau, feu tanta difusió com pogueu d'aquest missatge. Reenvieu als vostres amics, familiars, companys de feina ... tothom pot posar el seu gra de sorra per a que no es segueixi generant deute extern. 

Una abraçada i seguim en contacte

www.quiendebeaquien.org



-- 

Campaña ¿Quién debe a quién?

www.quiendebeaquien.org





_______________________________________________
Confederacio-difusio mailing list
Confederacio-difusioagrups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/confederacio-difusio


-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20100215/524f06ff/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu Quideuaquitarragona