[Quideuaquitarragona] Resumen de Qui-deu-a-qui, Vol 37, Envío 26

qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net
Dme Abr 16 12:52:17 CEST 2008


Envíe los mensajes para la lista Qui-deu-a-qui a
	qui-deu-a-quiallistes.moviments.net

Para subscribirse o anular su subscripción a través de la WEB
	http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui

O por correo electrónico, enviando un mensaje con el texto "help" en
el asunto (subject) o en el cuerpo a:
	qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net

Puede contactar con el responsable de la lista escribiendo a:
	qui-deu-a-qui-ownerallistes.moviments.net

Si responde a algún contenido de este mensaje, por favor, edite la
linea del asunto (subject) para que el texto sea mas especifico que:
"Re: Contents of Qui-deu-a-qui digest...". Además, por favor, incluya
en la respuesta sólo aquellas partes del mensaje a las que está
respondiendo.


Asuntos del día:

   1. Reunió ACCD/crèdits (Rica Garcia)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Wed, 16 Apr 2008 12:38:25 +0200
From: "Rica Garcia" <ricaadescweb.org>
Subject: [Qui-deu-a-qui] Reunió ACCD/crèdits
To: "Rica Garcia" <ricaadescweb.org>, <congtatarragona.tinet.org>,
	"Fed. Drets Humans - Toni Borrell" <gestioadretshumans.cat>, Víctor
	Llàcer -  Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida
	<coordinacioacoordinadora-ongd-lleida.cat>, 	"Alex Guillamon -
	Entrepobles" <epueblosaarrakis.es>,	"FCONGD" <fcongdapangea.org>,
	<fcongpagmail.com>,	<fcongd.premsaapangea.org>,
	<coordinacioasolidaritat.org>,	<coordinadoraaagoranordsud.org>,
	<qui-deu-a-quiamoviments.net>
Cc: fcongpagmail.com, erealpapangea.org
Message-ID: <00db01c89fae$0117ec10$2101a8c0apc4>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

CanIt Vote for ID 466050Hola a tots/es, 

L´ACCD já ens ha donat data per la reunió , preneu nota : 25 de abril a les 12h; a les seves oficines a Via Laietana 14, 4a planta. Tal i com vam acordar, proposem trobar-se mitg horeta abans, a les 11:30 hras al CAFE DI ROMA (just a la sortida del metro Jaume I, a la mateixa plaça cantonada amb Via Laietana). Agrairiam confirmació de la persona que anirá en representació de cadascuna de les vostres xarxes . 

Amb el objectiu i marc recollits al acta , la reunió es plantejaria en el dos punt acordats : 
1. Presentar el posicionament expresat al nostre últim comunicat per respondre possibles dubtes/aclariments de la ACCD sobre la linea del nostres qüestionaments. 
2.Conèixer els plans de la ACCD. 

Per tal de facilitar la reunió amb la ACCD , pensem que una de les coses que tendriam que decidir abans de la mateixa  sería escollir duas personas máxim com portaveus i definir el tema que se asigna a cadascuna , encara que a les discussions tothom participi . Un cop ens confirmeu qui participará a la reunió es podrá avançar al respecte . Per part de QDQ,  us comunicarem la persona que participará després de decidir-ho a la nostra asamblea del proper dia 22. 

A la espera de les vostres noticias, una forta abraçada, 

Rica 
Campanya QDQ 

----- Original Message ----- 
  From: Rica Garcia 
  To: congtatarragona.tinet.org ; Fed. Drets Humans - Toni Borrell ; Víctor Llàcer - Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida ; Alex Guillamon - Entrepobles ; FCONGD ; fcongpagmail.com ; fcongd.premsaapangea.org ; coordinacioasolidaritat.org ; coordinadoraaagoranordsud.org 
  Cc: fcongpagmail.com ; erealpapangea.org ; coordinacioasolidaritat.org 
  Sent: Tuesday, April 15, 2008 10:01 AM
  Subject: Acta reunió dia 10 abril - tema ACCD/crèdits


  Estimats/des , 

   

  A sota envio el acta definitiva de la reunió del passat dia 10 abril respecte al tema:  Ajuda reemborsable/AOD Catalana  . 

   

  Us informem que la ACCD ja sap els dies que ens va bé reunir-nos (proposats : 21 abril tarda a partir de les 18:00 hras , 22 abril matí  a partir de les 12:00  o 25 abril dia sencer de 12:00 a 19:00hras) . Ara estem esperant que ens diguin quina data els hi va millor; al moment de saber-ho us comunicarem. Una forta abraçada, rica 
    



  Acta reunió tema AJUDA REEMBORSABLE - AOD CATALANA 

  Dijous 10 abril  2008 16:00 a la seu de les Federacions d'ONGs 




  Assistents: Alex (Ágora NS) , Víctor  (Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida), Gemma i Gemma Valeri (Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme), Arnau (Federació Catalana d'ONG per la Pau), Toni (Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans), Elisenda (Federació Catalana D'ONG per al Desenvolupament) i Rica (Campanya "Qui deu a qui?")

   

   

  Ordre del dia : 

   

    1.. Estat de la qüestió 
    2.. Definició estratègia conjunta 
   

  1. Estat de la qüestió : 

   

  Es va fer un recordatori sobre el procés portat a terme des de la aprovació de la partida d'ajut reemborsable en el Pla Anual 2008-04-11 fins al últim comunicat conjunt (TOC-Agora NS - QdQ) enviat a la ACCD . La ACCD ens ha confirmat que ha rebut el comunicat i estem a la espera de la seva reacció. 

   

  Roda de comentaris: 

   

  Victor (Lleida): a la Coordinadora de Lleida se ha debatut el tema i la posició es reafirma , l'ajuda reemborsable no es pot considerar un instrument de cooperació internacional . En una trobada amb la ACCD , el David Minoves els hi va explicar les raons per les quals es van veure obligats a aprovar aquesta partida, des de la coordinadora consideren no i ha cap justificació possible per considerar crèdit cooperació. 

   

  Eli (FCONGd) : informa sobre com va ser el procés de aprovació del Pla Anual i la votació contraria de la FCONGd a la partida ajuda reemborsable. El Consell de Cooperació no es un  mecanisme de participació real , però encara i això , el seu dictamen respecto a la AOD reemborsable reflexa la crítica existent. Davant les informacions de la ACCD de utilitzar aquesta partida per recolzar problemes de liquidesa de les organitzacions catalanes, la resposta seria que si aquesta es la seva intenció  ho facin fora de la AOD, sense contabilitzar com AOD. Tot indica que ACCD no podrà executar la partida aquest any  2008, el objectiu es la mantenir la posició de no execució de cara al 2009. 

   

  Alex (AgoraNS) : el objectiu de la reunió amb el Minoves seria aconseguir el màxim de informació de la ACCD respecte als seus plans asi com la seva posició respecte el escenari pressupostari davant el context de crisis . 

   

  Gemma (Girona): igual que Lleida, van trobar-se amb el David Minoves que els hi va donar explicacions de la Agencia per aprovar la partida. A la Coordinadora s'ha debatut el tema i la posició es ferm, no execució. Consideren que fins i tot pensen que es poguessin crear condicions controlades per que la execució no portés les conseqüències que han estat qüestionades, seria crear un mal precedent que pot pervertir la cooperació, obriria el camí per que canvis en el govern/responsables donessin un altre interpretació en la línea a la que ens oposem. 

   

  Toni (DDHH) : comparteixen mantenir posició, no execució. 

   

  Arnau (PAU ) : el argument de aprovar una línea de crèdit per que al pressupost s'ha incorregut en dèficit no es sosté..  que de un crèdit hagin de donar crèdit, no donació. 

   

  Varis: respecte al argument de la ACCD indicant que el instrument estava contemplat a la llei de cooperació i en el Pla Director, no es argument ja que el procés de aprovació no es va donar amb un procés participatiu real, es van fer consultes i no més restringit a  certs temes (països prioritaris..). Tot el procés viscut amb la aprovació de ajuda reemborsable evidencia que els mecanismes actuals no permeten la participació real dels principals actors de la cooperació en el debat i pressa de decisions, per això la  importància de haver aconseguit accions conjuntes com les portades que superen els mecanismes actuals . Se informa que des de la ACCD tenen previst canvis en la conformació actual del Consell que augmentaran encara més el pes de la administració i que durant aquest any està prevista la reforma de la llei de cooperació. Es comenta la importància de treballar conjuntament a futur com se està fent en el cas de la ajuda reemborsable per incidir sobre la política de cooperació , tan sobre qualitat com quantitat (es comenten alguns casos també qüestionables de la cooperació actual- increment de costos de estructura de la Agencia , percentatge destinat a las ONGs, sobre el escenari del 0,7 % en el context de crisis econòmica) .

   

  2.Estrategia conjunta : 

   

  Tothom està de acord amb la proposta de reunió amb la ACCD durant la setmana del 21 de abril amb la participació un representat per cadascuna de les xarxes. 

   

  El objectiu  central de la reunió serà la no execució de la partida , mantenint la posició de no negociació ;  per tant se limitarà a  respondre possibles dubtes de la ACCD sobre la línea del nostres qüestionaments (al nostre últim comunicat) i a  conèixer els plans de la ACCD.

   

  Les dates que es proposen per la reunió amb la ACCD son : 21 abril tarda (a partir de les 18:00 hras) , 22 abril matí ( a partir de les 12:00) o 25 abril (de 12:00 a 19:00hras) .

   

  De moment esperem uns dies a que la ACCD ens contacte. Si no rebre'n noticies, els hi contactarem des de QDQ per proposar la reunió. 

  __________________________
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20080416/9d7d8edd/attachment.htm 

------------------------------

_______________________________________________
Qui-deu-a-qui mailing list
Qui-deu-a-quiallistes.moviments.net
http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui


Fin de Resumen de Qui-deu-a-qui, Vol 37, Envío 26
*************************************************


Més informació de la llista de correu Quideuaquitarragona