Sessions de Moviment Expressiu

Espai AIGUA espaiaigua a yahoo.es
dic abr 20 22:09:25 CEST 2016



> 
> 
> 
> 

> SESSIONS DE MOVIMENT EXPRESSIU A L’ESPAI AIGUA

RIO ABIERTO
Paulina Sastre


> 
> Hem crescut amb amb una sèrie de creences al voltant del cos que limiten el seu potencial. 
> Actualment, estudis neurobiològics investiguen com funciona el nostre cervell i parlen dels beneficis del moviment i del ball (com a moviment creatiu) pel nostre cos.
> El sistema Río Abierto es nodreix de diferents corrents teòriques (psicologia, neurobiologia, expressió-teatre, dansa, ioga, biosíntesis, centres d’energia…) per a posar-les a la pràctica i al servei del nostre cos, integrant així cos, ment i emoció.
>  


> QUÈ OFEREIXO?
> Sessions setmanals de moviment expressiu d’una hora i mitja de durada per a adults.
> 
> QUÈ ÉS UNA SESSIÓ DE MOVIMENT EXPRESSIU?
> És un dels formats grupals amb els que es treballa al sistema Río Abierto.
> És un espai per deixar que el teu cos s’expressi, des d’allò més corporal fins allò més emocional.
>  
> PER QUÈ MOVIMENT? PER QUÈ EXPRESSIU?
> Un espai de moviment facilita obrir el cos a totes les possibilitats que hom vulgui donar-li al seu moviment. Pots moure’t, restar quiet, pots ballar, pots saltar, pots fer moviments no habituals, pots jugar, pots investigar... Tens un espai de llibertat per a conèixer el teu cos i expressar a través del seu moviment.
> Per que moure’s és expressar. I vull emfatitzar que aquesta expressió emocional pot resultar molt alliberadora. I que quan practiquem expressions que no són les “nostres” ens permetem ser d’una altra manera. I obrim així nous camins neuronals que ens ajuden a sortir de patrons que sovint limiten les nostres capacitats.
> 
> NOMÉS ÉS MOVIMENT I EXPRESSIÓ?
> A les sessions ens acompanya la música, però també el silenci. El contacte i el massatge són eines per alleugerar tensions, per a deixar anar… Hi ha lloc també per a la meditació, per a la relaxació… pel joc, per a la creativitat…
> Tota eina que ens ajudi a connectar i a conèixer el nostre cos des del respecte és benvinguda.
>   
> QUINS SÓN ELS BENEFICIS?
> Les persones que venen a una sessió surten més contentes, més connectades amb el seu cos, més tranquil·les a nivell mental, amb més nivell energètic. També poden sortir remogudes perquè han connectat amb alguna molèstia corporal o emocional que potser havien obviat durant el dia a dia.
> A llarg termini, es poden notar canvis de tota mena, tant físics com psicològics, perquè, com dèiem al principi, ment, cos i emoció van de la mà.
> Amb una assistència regular i prolongada en el temps, s’aconsegueix sovint un bon bagatge d’autoconeixement del teu cos, de les teves expressions i de les teves emocions.
> Deixo aquí algunes de cites de la Graciela Figueroa, coordinadora de Río Abierto a Espanya, que sintetitzen perfectament els beneficis d’aquest sistema:
>  
> “Bailando se transforma la energía. Moviendo el cuerpo se conecta directamente con la emoción y con el sentimiento. Según qué movimientos trabajes cambian tu emoción y tu mente”.
> "A través de las heridas de la infancia aprendemos a reaccionar, y esa reacción se repite de manera mecánica a lo largo de la vida. Tomar conciencia de ello y trabajarlo nos permite dejar de ser víctimas y asumir nuestro papel de cocreadores.”
>  “¡Por supuesto que te la cambia! La gimnasia física, emocional y mental armonizada te va haciendo elástica, te va soltando y creando nuevos circuitos cerebrales que se instauran a base de repetición. La inteligencia desligada de los intereses es muy clarividente, se convierte en sabiduría.”
> 
> QUI SÓC:
> Paulina Sastre, mare a l’Espai Aigua. Sociòloga i psicoterapeuta del sistema Río Abierto. 
> 
> ON I QUAN:
> A l’Espai AIGUA, al costat del Metro de Guinardó/Hospital de Sant Pau (línia 4, groga)
> Tots els dilluns de 18:30h a 20h.
> 
> APORTACIÓ: 25€/mensuals
> 
> CONTACTE: 
> paulina.sastre a gmail.com
> 645 555 156
> 
> 
> 
> 

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20160420/bf85b6b1/attachment.html>


Més informació sobre la llista de correu Educaciolliure