[Educaciolliure] Inscripció oberta al Niu de Xantala

ALBA DEL CID albadelcidayahoo.co.uk
Dij Maig 8 12:20:24 CEST 2008


Hola famílies si teniu infants de 12 a 24 mesos i voleu una introducció a l'educació lliure en un ambient respectuós us oferim  EL NIU DE XANTALA
   
  EL NIU DE XANTALA   
  Aquest espai està pensat per a nens de 1 a 2 anys, per tal d’afavorir una introducció gradual i adequada a l’Escola de grans. L'horari és de 15-18h de dilluns a divendres.
   
  En aquesta proposta es prioritzen les necessitats singulars segons l'estat evolutiu de cada nen/a, creant un ambient especialment preparat, segur, familiar i càlid, centrat principalment en el vincle nen-educadora com canal d'adaptació a Xantala. 
   
  En aquesta franja d'edat  els nens i nenes encara no estan preparats per a una socialització, per la qual cosa no considerem adequada la seva integració en el grup amb horaris perllongats que oferix l'Escola del matí. 
   
  Les necessitats particulars d'aquest grup –sensorio-motrius- són molt diferents que les del grup de 2 a 6 anys, on el component simbòlic pren major pes. En aquest període el nen/a està en plena fusió emocional amb la seva mare i necessita d'una atenció personalitzada -3 nens per educador/a- per a poder acompanyar al procés de separació d'una forma respectuosa, cobrint les necessitats emocionals dels infants. Per tant l'horari és de tres hores diàries (de 15 a 18h) i l'adaptació que participen les famílies es fa al ritme que marca el nen/a .   
   
  Partim del plantejament que si les relacions del nen/a amb l'adult són satisfactòries, i si s'asseguren les condicions perquè l'exercici lliure dels moviments respongui a la iniciativa autònoma del petit, el seu desenvolupament apareixerà regularment, en absència d'una intervenció directa, modificadora, “docent” o prohibitiva de l'adult, seguint el plantejament del mètode Loczy.  
   
  En el Niu de Xantala presentem als nens i nenes un ambient relaxat i ric en materials sensorials, per a afavorir l'exploració i el descobriment del món que els envolta i el seu propi cos, a partir de la manipulació i l'experimentació. Així es proposen pre-racons i diferents modalitats de joc heurístic fins als 18 mesos, i des dels 18 als 24 mesos oferim jocs d'imitació –miralls de la imago corporal prèvia a la constitució del JO- combinant amb bosses de la vida quotidiana, amb elements sensorials i material no estructurat.   A mesura que els nens i nenes del Niu compleixen els 2 anys, tenen prioritat en l'accés a l'Escola de majors si hi ha plaça disponible.  
  Places limitades.
  Interessats/des truqueu a la Celeste 664 580 347/ 636 782 512
   
  Associació Xantala d'Acompanyament a la Criança
  Marià Aguiló, 111 Baixos-2
  Metro Poblenou- Línia 4
   
   

       
---------------------------------
Sent from Yahoo! Mail.
A Smarter Email.
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080508/70ceeb5e/attachment.htm>


Més informació de la llista de correu Educaciolliure