[Educaciolliure] Fw: Oïdes Mediterrànies és un projecte pedagògic adreçat a joves del 2on cicle de l'E.S.O, batxillerat, cicles formatius i programes de garantia social o bé de qualsevol àmbit d'educació en el lleure.

Xavier Alà xavilistas en clonlara-esp.org
Jue Ene 17 17:26:18 CET 2008


----- Original Message ----- 
From: Merche Escursell 
To: MERCHE ESCURSELL 
Sent: Thursday, January 03, 2008 2:52 PM
Subject: Oïdes Mediterrànies és un projecte pedagògic adreçat a joves del 2on cicle de l'E.S.O, batxillerat, cicles formatius i programes de garantia social o bé de qualsevol àmbit d'educació en el lleure.


http://www.mapasonor.com/content/view/69

Oïdes Mediterrànies 
(Músiques de la Mediterrània i interculturalitat) 
 
  
 

 
 
    
Es diposa de còpies per escoles, 
centres educatius, centres de lleure 
o altres institucions.    
 
   
 
Oïdes Mediterrànies és un projecte pedagògic adreçat a joves del 2on cicle de l'E.S.O, batxillerat, cicles formatius i programes de garantia social o bé de qualsevol àmbit d'educació en el lleure. Donar a conèixer les diferents cultures musicals de la Mediterrània, fomentar els valors positius de la interculturalitat i aportar activitats i instruments pedagògics per a l'educació per la pau, són els seus principals objectius.   

El projecte es presenta en format maleta dins la qual hi trobarem un CD-ROM, un CD amb recursos audiovisuals, una guia pedagògica pel professorat i un dossier per l'alumnat. Al cedé-rom està estructurat en forma de viatge per les zones de la Mediterrània més significatives musicalment. 

L'objectiu és que l'alumnat (jugant per equips o bé en solitari) conegui les característiques musicals i interculturals de cadascuna de les àrees a través de diverses preguntes-trampa que hauran de respondre després de visualitzar un vídeo. 

Cada pregunta pot ser complementada per l'educador amb els diferents continguts que es donen a la guia del professorat: hi ha activitats d'aprofundiment i d'ampliació, recursos discogràfics, bibliogràfics, videogràfics i espais webs. Conseqüentment, el contingut pot treballar-se des de diferents àmbits educatius o bé pot esdevenir una eina d'enriquiment personal per qualsevol persona interessada en la temàtica. 

Pel que fa a l'educació formal, la proposta pedagògica pot integrar-se dins el currículum en espais com tutories, eixos transversals, crèdits variables o de síntesi. El joc també va acompanyat d'altres activitats complementàries com un taller de ràdio o un espectacle multimèdia en viu, que són opcionals i perfectament adaptables a espais adreçats a activitats especials com ara setmanes culturals o bé a horaris extraescolars. 

En aquest projecte, finançat pel Fons Català de Cooperació i Caixa Sabadell i co-el·laborat amb Teleduca (Educació i Comunicació), hi ha col·laborat diferents músics i artistes com Al-Mayurca, Al-Tall, Carolino, Luis Delgado, Miquel Gil, L'Ham de Foc, Eduard Iniesta, Abdeljalil Kodssi, La Nova Euterpe, L'Orkestina, El Pont d'Arcalís, Dimitri Psonis, Mohamed Soulimane, Riccardo Tessi, Toni Torrents o Rosa Zaragoza, entre una cinquantena d'artistes i institucions, com el suport del Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia o del programa "Rodasons" de TVC, a qui agraïm moltíssim la seva desinteressada participació. 

La maleta s'està distribuint durant aquesta primavera de 2007 per la xarxa de biblioteques de la Diputació i per més de 200 I.E.S de tot el país. No es ven ni s'envia des de Mapasonor ja que es tracta d'un projecte pedagògic sense afany de lucre. 

Però Oïdes Mediterrànies no finalitza aquí. Aquest ambiciós projecte pedagògic tindrà una continuïtat en el temps a través de diferents documentals que il·lustraran la diversitat musical de la Mediterrània i que es podran anar incorporant a la maleta pedagògica per així enriquir-la de més continguts musicals i d'educació en valors i per la pau. 

 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080117/1b019942/attachment-0001.htm 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure