[Educaciolliure] Informació sobre la Conferencia d'ahir de Christopher Clouder. (Consell Inter. Escoles Waldorf/Steiner)

Joan Carles Isern joancarlesisern en mollet.mdvnet.com
Vie Ene 18 11:01:37 CET 2008


Día luminoso
Hola i bon Dia a tothom,

Ahir,  Christopher Clouder,  Director del Consell Internacional de Escoles Steiner/Waldorf, ens va possar els punts sobre les ïs en la conferencia "La tasca social de una escola /La tarea social de una escuela Waldorf"

La escola: una comunitat educativa / La escuela: una comunidad educativa.

Ens va explicar els reptes que avui en dia té el sistema educatiu (professors/es, pares/mares) davant dels canvis cada cop més accelerats de la nostra societat i de la manera d'enfrontar-s'hi educant amb valors als nens.

En la Conferencia va explicar les claus del exit del Sistema Educatiu de Finlandia, que l'informe de Pisa reconeix com el primer del món. Entre d'altres coses va dir que a Finlandia els Educadors/es están reconeguts a nivell social per tothom, és la Professió millor reconeguda per tothom tant a nivell Social com de diners. Els professors/es han de fer 5 anys de carrera i 2 més de Práctiques (acompanyant a un altre professor en classse), total són 7 anys de carrera, que en tot moment está recolzada per l'estat, el sou dels Educadors és el millor de totes les professions. Tan és així, que de 1000 (mil) candidats a ser professor, en la Universitat de Helsinki només s'en admeten 100 (cent). També va comentar que als educadors tenen LLIBERTAT TOTAL per impartir les classes com vulguin, sempre que tinguin en compte la individualitat de TOTS els alumnes, QUE NO TENEN EXAMENS (ni per tant, pressions) i que No ingressen a l'escola fins els 6/7 anys i que fins aquesta edat no se'ls ensenya a llegir i a escriure i depenent de cada nen (del seu ritme).

No sabem si també parlarán de altres aspectes de la educació lliure, donat que Christopher Clouder a la pregunta de 

qué li semblava el fet de que es vulgui fer obligatoria la escolarització a partir dels 3 anys ?

 va opinar que, és terrible i que els nens s'els ha de deixar ser nens i no possarli's més pressions (examens, nens de 5 anys amb deures per casa, etz.) dels que ja puguin tenir, perque sinó ens trobem amb casos de agressivitat creixent (Bullying, CiberBulling, insults, llenguatge barroer, etz.), tal com está passant en els ultims anys.

            Avui a TV3, sortirà un petit reportatge/recull al Telenótícies, segons TV3, pot ser que surti a 2/4 (14.30 h) o bé a la Nit.

Christopher Clouder, és Representant de la Associació "Alliance for Childhood", Associació Internacional per a la protecció de la Infancia.
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080118/2e2aeb1e/attachment-0001.htm 
-------------- següent part --------------
Un adjunt de no-text ha estat eliminat...
Nom: no disponible
Tipus: image/jpeg
volum: 5675 bytes
Desc: no disponible
Url : http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080118/2e2aeb1e/attachment-0001.jpeg 
-------------- següent part --------------
Un adjunt de no-text ha estat eliminat...
Nom: Cartell Conferencia C Clouder gener 08 modificat.pdf
Tipus: application/pdf
volum: 264685 bytes
Desc: no disponible
Url : http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080118/2e2aeb1e/attachment-0001.pdf 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure