[Educaciolliure] pel tema de la bresca

marta terrassa martukilliure en yahoo.es
Jue Nov 22 11:20:42 CET 2007


és veritat que aquesta postura (la de la bresca) ens exalta a molts, i no puc estar-hi d'acord..
  pero m'ha destapat un dubte que fa temps que em ronda pel cap.
  No som molts els pares que buscant un alte tipus d'educació caiem en un cert "elitisme"? no sé... tots els projecte d'educació lliure que conec estan formats per families que puguin permetre's (en major i menor grau) pagar 130-150 € cada mes a l'escola en qüestió. O molts dels  que fan educació a casa tenen "resolt" d'alguna manera el tema econòmic (el pare treballa fora, o tenen certs "privilegis" econòmics- no paguen casa, reben alguna ajuda, treballen per ordenador desde cas-). No vull frivolitzar, però crec que ens falta molt perque des dels projectes d'educació lliure es parli d'una integració real de diferents estrats econòmics i culturals.
  De fet, segur que tots coneixem algun cas d'escola pública que en un principi vivia una certa "marginació" (escoletes petites o rurals, escoles que "cap mestre volia anr-hi"..)  , gràcies això va poder desenvolupar un projecte educatiu diferent, i varen començar a demanar-ho pares "progres" i ara entrar-hi és impossible per les familes que tenim recursos per moure paperasa, ja no diem per families que no saben com fer-ho.
  Sé que es un gran dilema, però crec que pot ser una bona ocasió per reflexionar-hi.
  M'agradaria saber escoletes (privades o publiques) que tenguin un pla d'acollida per aquelles families immigrants i/o amb pocs recursos econòmics i culturals;
  si hi ha projectes que ja tenen integrats aquests nens i nenes en la mateixa proporció prego disculpi el meu desconeixement i m'agradaria que m'informés (per mi és un dilema pel que respecte a l'educació del meu fill)
  salutacions
  Marta

Obdúlia Domínguez <obdulia.dominguez en edas.cat> escribió:
    .hmmessage P {   PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-TOP: 0px  }  BODY.hmmessage {   FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Tahoma  }        Suscric l'opinió de la Sònia. Aquesta persona, que no sabem com es diu, mostra un profund desconeixement de la realitat del nostre país i del problema real que té el nostre sistema educatiu. Per altra banda, tot i les mancances del sistema educatiu tradicional, per qüestions metodològiques, organitzatives, formatives, etc., crec que en temes d'immigració a les escoles i en molts casos el professorat està fent més del que els recursos materials i la preparació professional els hi permeten, vull dir, que per als recursos que s'aboquen i com s'aborda la qüestió encara ens va massa bé. També volia ressaltar que precisament una de les coses que jo, personalment més valoro és la diversitat, crec que és absolutament enriquidora, a més els nostres fills hauran de viure amb ella i per tant, la seva
 socialització l'ha de contemplar, tant al sistema educatiu tradicional com als projectes d'educació lliure (aquests, al menys els que jo conec, pequen de poca diversitat social en la seva composició), podríem dir que vindria a ser l'assignatura lliure de convivència, ciutadania, respecte a la diversitat (això que els catalans reclamem tant). 
   
  Obdúlia
   
  ----- Original Message ----- 
    From: Sonia Son Somnia 
  To: La Bresca ; educaciolliure en moviments.net 
  Sent: Wednesday, November 21, 2007 10:30 AM
  Subject: Re: [Educaciolliure] resposta a la bresca
  

A la Bresca.
M'ha deixat gelada aquest missatge. És evident que tots som lliures de tenir la opinió que volguem, però davant de missatges intolerants i ignorants que fan apologia del racisme i la xenofobia només puc dir que t'has equivocat de llista de distribució.
 
Sònia


    
---------------------------------
  From: labresca en hotmail.com
To: educaciolliure en moviments.net
Date: Tue, 20 Nov 2007 22:43:31 +0000
Subject: [Educaciolliure] (sin asunto)

      .ExternalClass .EC_hmmessage P  {padding:0px;}  .ExternalClass EC_body.hmmessage  {font-size:10pt;font-family:Tahoma;}    A tots els pares; feu el que sigui, pro no  i repeteixo no 
accepteu l´escolarització dels vostres fills es una patranya per destrozarlos com an fet am tots nosaltres, per bareixarlos am lo pitjor de l´inmigració, dons aquestes families inmigrades viuen una gran tensió, que transmeten als seus fills...
Les persones que regentan els centres escolars no tenen profesinalitat, i els carrecs de monitoratje ó educadors, no están sota cap tipus de control; aquesta és una dura época que ens toca viure dons la arquitectura técnologica en el control de masses, está al seu maxím apogeu.
Fixeus  bé en un detall curios i que es dona desde l´any 95
i cada vegada és més evident; en els llocs de carrec no hi há ningú; la gent no es preocupa del seu carrec i fan la seva vida,al marge dels nostres problemes.
Ja sabien per estudis previs el que faria l´inmigració.
I reajustaren l´ensenyança convenientment.
 Fá 25 anys l´abisme entre germans era grandiós, per causes d´educació. Ara a la que ens descuidem, ja ni tan sols entenen la paraula.
Creieu en aquesta nota i penseu que per sobra de tot i en qualsevolmoment apelable, está la constitució; diu textualment : la persona als 18 anys deurá estar formada.
En ningún moment, diu que ahurá de anar a l´escola, per formarse; i deixa entreveure l´ambit familiar com a formació.
 

  
---------------------------------
  Tecnología, moda, motor, viajes,…suscríbete a nuestros boletines para estar a la última MSN Newsletters 
  
---------------------------------
  Tecnología, moda, motor, viajes,…suscríbete a nuestros boletines para estar a la última MSN Newsletters     
---------------------------------
    
_______________________________________________
Educaciolliure mailing list
Educaciolliure en moviments.net
http://www.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/educaciolliure
_______________________________________________
Educaciolliure mailing list
Educaciolliure en moviments.net
http://www.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/educaciolliure


       
---------------------------------

¿Chef por primera vez? - Sé un mejor Cocinillas.
Entra en Yahoo! Respuestas.
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20071122/094c3a2b/attachment-0001.htm 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure