[Agroecologia] XARRADA: ¿Nuclears front al canvi climàtic? (es prega màxima difusió)

Ecologistes en Acció de València valencia en ecologistesenaccio.org
Vie Mayo 16 23:58:45 CEST 2008


¿Nuclears front al canvi climàtic?
DIVENDRES 23 DE MAIG DE 2008 19.30h

XARRADA a càrrec de Ricardo Almenar 

biòleg, expert en medi ambient i en desenvolupament sostenible. 

LLOC:

EDIFCI OCTUBRE CCC

c/SANT FERRAN, 12

VALÈNCIA


Organitza:




--------------------------------------------------------------------------------


Campanya per demanar el tancament de la nuclear de Cofrents 

Davant dels últims incidents ocorreguts en la central nuclear de Cofrents, i en general davant de la proliferació d'incidents durant l'any 2007, i sobretot davant del preocupant ressorgiment de posicionaments pronuclears, Ecologistes en Acció del País Valencià iniciarà una campanya per exigir el tancament definitiu d'aquesta instal·lació nuclear per a l'any 2011, any de finalització de l'autorització d'explotació.
En el que va del mes de gener del 2008, la central nuclear de Cofrentes ja ha registrat dues parades no programades: la primera, el dia 13, a causa d'una fuga en una canonada del circuit d'aigua de la turbina; l'última, el dia 25, per un problema que va afectar el funcionament de les vàlvules que regulen el cabal d'aigua de refrigeració del reactor.

Aquests incidents se sumen als molts que van tenir lloc en aquesta central durant el 2007: tres parades no programades i 11 successos notificables. Va ser destacable la llarga parada no programada que va deixar la central fora de servei des del 29 d'abril fins al 30 de juliol (90 dies). La parada va ser tan llarga perquè es va escometre la difícil soldadura de les penetracions de les barres de control, però les tècniques triades en un primer moment i autoritzades pel CSN (Consell de Seguretat Nuclear) van resultar ser ineficaces. L'organització ecologista atribueix l'empitjorament de la situació a l'envelliment del parc nuclear espanyol, que incrementa el perill d'incidents i d'accidents. La gota que va omplir el got va ser l'incendi del transformador principal que es va produir quan ja havia finalitzat la recàrrega i que va allargar quasi en un mes (12 al 25 d'agost de 2007) la connexió de la central a la xarxa elèctrica.

Paradoxalment, el mal any per a les nuclears espanyoles (amb un total de 22 parades no programades i 68 successos notificables) ha coincidit amb un ressorgiment de la propaganda pronuclear, que pretén presentar l'energia nuclear com una solució al canvi climàtic. Per a Ecologistes en Acció la dita pretensió és una fal·làcia, ja que encara que tota l'electricitat produïda actualment en el món amb combustibles fòssils es generara amb centrals nuclears, la reducció del calfament global seria només del 12%; a això cal afegir que en aquest supòsit les reserves i eñs recursos d'urani durarien només 12,5 anys, que es multiplicaria per quatre el risc d'un accident nuclear, que s'incrementaria l'irresoluble problema dels residus radioactius, etc.

Davant d'aquesta situació, Ecologistes en Acció del País Valencià té previst impulsar una campanya per a informar dels riscos de la font d'energia més bruta i perillosa i per exigir que la central nuclear de Cofrents es tanque l'any 2011. Amb aquesta campanya l'associació ecologista pretén desemmascarar la propaganda enganyosa del "lobby" pronuclear, que únicament intenta allargar el període de funcionament de les centrals nuclears espanyoles, cada dies més velles i perilloses.





--------------------------------------------------------------------------------



                                                                     es prega màxima difusió
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20080516/d0c074f7/attachment-0001.htm>
------------ próxima parte ------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: no disponible
Type: image/jpeg
Size: 7830 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20080516/d0c074f7/attachment-0002.jpeg>
------------ próxima parte ------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: no disponible
Type: image/jpeg
Size: 6414 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20080516/d0c074f7/attachment-0003.jpeg>


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia