[Territori_energia_resistencia] FW: Convocatòria -- per enviar tothom....

Quim Pérez quim_perez a hotmail.com
dij abr 28 11:19:35 CEST 2011




Quim Pérez
 
________________________________________________
<< per creure que l'economia pot crèixer infinitament 
en un sistema finit s'ha de ser un boig o un economista>>



CRIDA A SUMAR-VOS A LA CONVOCATÒRIA D'UNA GRAN MANIFESTACIÓ ANTINUCLEAR EL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT,  DIUMENGE 5 DE JUNY, A BARCELONA.

Adheriu-vos-hi a www.tanquemlesnuclears.org i rebreu tota la informació
Convoqueu-la i veniu a la reunió dimarts, 3 de maig, a les 19 h a la sala de la Fundació Terra – Avinyó 44, entressòl.Ja tenim unes quantes idees... però ens manquen les vostres!

Benvolgudes amigues, benvolguts amics, En aquest 25 aniversari de Txernòbil ha esclatat l'immens accident de la central nuclear de Fukushima Daiichi. Totes dues tragèdies ens recorden les possibles conseqüències de tenir a Catalunya 3 reactors nuclears en actiu, que a més protagonitzen el trist rànquing de successos relatius a la seguretat al parc nuclear de l'Estat. A l'octubre caduca el permís d'explotació d'Ascó: és hora que sortim al carrer per exigir el tancament de les nuclears a Catalunya i a l'Estat.
Perquè Catalunya no és immune al que ha passat al Japó:El 19 d'octubre de 1989, durant el accident de Vandellòs 1 vam estar a punt que d'haver d'alliberar les 200 tones de CO2 radioactiu que refrigeraven el reactor.
Després de les denúncies ecologistes, una comissió d'investigació del Congrés dels Diputats va fer sortir a la llum que durant mesos Vandellòs 2 va funcionar sense tenir plenament operatius els sistemes de refrigeració del nucli.
L'any 2008 Greenpeace va donar a conèixer que Ascó 1 havia alliberat deliberadament partícules radioactives a l'atmosfera, ocultant-ho durant diversos mesos-- uns fets que ara estan sent jutjats per la via penal a Gandesa.
A la resta de l'Estat, Garoña, bessona del primer reactor de Fukushima Daiichi, continua en funcionament malgrat que presenta greus problemes de corrossió en el vas del reactor i que sobreescalfa les aigües de l'Ebre per sobre del permès per la llei. A més, el govern ha renovat en març d'enguany el permís de funcionament a Cofrents, del tipus de la resta de reactors accidentats a Fukushima, tot i que pateix, entre altres, reiterades errades en l'opertura de les vàlvules d'alleugiment en el sistema primari, un desafiament als marges de seguretat en els sistemes de refrigeració d'emergència, i que ha demostrat ser vulnerable a un atac terrorista.
L'any 2010, les energies renovables van cobrir el 35% de la demanda elèctrica de l'Estat. Res no ens ha d'impedir treballar per un sistema elèctric 100% renovable. I les nuclears en són la barrera més important!
Per tot això, us tornem a convidar a sumar-vos a l'organització de la manifestació!Els primers convocants,

http://www.tanquemlesnuclears.org/campanyes/gracies.html

-- 
Anna Rosa Martinez


Delegada a Catalunya
Greenpeace 

650 92 13 57
Si no ho ets encara, fes-te sòcia o soci de Greenpeace i contribueix a la nostra independència política i econòmica


 		 	   		  
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/territori_energia_resistencia/attachments/20110428/c1071145/attachment.htm>


More information about the Territori_energia_resistencia mailing list