[Quideuaquitarragona] [Qui-deu-a-qui] Haití, els altres terratrèmols - 14 de gener 19 h Casal del Pou de la Figuera

iolanda fresnillo @ifresnillo ifresnillo a riseup.net
dis gen 11 14:26:58 CET 2014


(si us plau, ajuda’m a fer-ne difusió. Gràcies!)HAITÍ, els altres terratrèmols
Dimarts 14 de gener de 2014, 19h
Casal del Barri Pou de la Figuera
(c Sant Pere Més Baix 70, Barcelona <M> Arc de Triomf L1 / Jaume I L4)


El 12 de gener de 2010 un terratrèmol va assolar Haití, deixant més de 220.000 persones mortes i prop de 3 milions de damnificats. Immediatament després del terratrèmol es va posar en marxa la maquinària de l’ajuda humanitària primer, i la reconstrucció després, tot plegat en un context de capitalisme del desastre. 

A 4 anys d’aquella catàstrofe, què ha sigut d’Haití?

Parlarem del projecte “Haiti, els altres terratrèmols” (http://haitiotrosterremotos.info/), que tracta de donar resposta als “perquès” que ens poden ajudar a explicar l’empobriment d’un país com Haití, abans i després del terratrèmol.

Perquè després d’haver invertit milers de milions d’euros en la reconstrucció, el país segueix sense reconstruir? Quin és el paper dels milers d’ONG internacionals al país? Quin paper estan jugant el govern haitià, els països donants o les institucions internacionals? Perquè quan parlen de reconstrucció algunes institucions parlen de mineria, de maquiles, agroindústria o turisme de luxe? Què fa Aznar assessorant al govern Haitià? Perquè acaba de signar Espanya un acord de protecció d’inversions amb Haití? Quines empreses espanyoles han aterrat a Haití des del terratrèmol i per a què? Què fan els cascos blaus de Nacions Unides – MINUSTAH – a Haití? Quines conseqüències polítiques i socioeconòmiques té aquesta presència militar estrangera? I sobretot, què en pensa de tot això la societat civil haitiana?

Aquestes són algunes de les preguntes que es plantegen en mirar cap a Haití amb una mirada crítica que va més enllà de la superfície. I aquestes són algunes de les preguntes que intentarem començar a respondre el proper 14 de gener. A quatre anys del terratrèmol que va assolar Haití, mirarem als altres terratrèmols que segueixen espoliant i empobrint el país. Parlarem sobre la cooperació i les interferències en el desenvolupament, sobre la necessitat o no de l’ajuda d’emergència, sobre la cobertura mediàtica i el paper que juguen les ONG, no només sobre el terreny, sinó en la transmissió de coneixements sobre aquestes situacions.

Dimarts 14 de gener, 19h
Casal de Barri Pou de la Figuera
Carrer Sant Pere Més Baix, 70
http://haitiotrosterremotos.info
@ifresnillo

PD. Recorda que encara pots donar suport al projecte “Haití, els altres terratrèmols” a http://goteo.org/project/haiti-otros-terremotos -------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20140111/8d7f3604/attachment-0001.htm>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Cartell_14G_Haiti.jpg
Type: image/jpg
Size: 171122 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20140111/8d7f3604/attachment-0001.jpg>
-------------- part següent --------------
_________________________________________
web de la campaña :
www.quiendebeaquien.org
Qui-deu-a-qui mailing list
_______________________________________________
para modificar o dar de alta o baja tu subscripción :
https://llistes.moviments.net/listinfo/qui-deu-a-qui


More information about the Quideuaquitarragona mailing list