[Quideuaquitarragona] [Qui-deu-a-qui] #HaitiAltresTerratremos Que hi ha de nou? | #HaitiOtrosTerremotos ¿Qué hay de nuevo?

iolanda fresnillo @ifresnillo ifresnillo a riseup.net
dim abr 1 20:20:53 CEST 2014


Hola

os envio estas infos sobre el proyecto "Haití, los otros terremotos". Espero que lo encontréis interesante

Besos

Iolanda

Iolanda Fresnillo

haitiotrosterremotos.info

ifresnillo a riseup.net | @ifresnillo
iolandafresnillo.wordpress.com | iolandafresnillofoto.wordpress.com


#HaitíAltresTerratrèmols, què hi ha de nou?
#HaitíOtrosTerremotos ¿qué hay de nuevo?
View this email in your browser

En castellano a continuación
Benvolgudes amigues, Benvolguts amics 
Després d'unes setmanes de silenci, em torno a posar en contacte amb vosaltres per explicar-vos com avança el projecte "Haití, els altres terratrèmols". És un missatge un pèl llarg on explico com vull afrontar aquesta nova etapa del projecte, amb un nou calendari, més ampli però més realista, i un nou pressupost. He afegit alguns nous contactes a aquest mailing, si no voleu rebre més informació sobre #HaitíAltresTerratrèmols (menys d'un mail mensual) només m'ho heu de comunicar. Espero que ho trobeu útil i que segueixi comptant amb el vostre interès, atenció i suport. 
 
En quin punt està el projecte?
 
El projecte segueix endavant, a un ritme més tranquil, però endavant. Ara combino el projecte amb una feina temporal a temps parcial (un estudi sobre el deute a Catalunya), i juntament amb militàncies vàries, queda poc temps per #HaitiAltresTerratrèmols. Per això, com veureu més endavant, he replantejat el calendari fent-lo més ampli i realista, allargant fins a setembre/octubre d'enguany. Gràcies a la combinació amb aquesta altra feina i algun encàrrec que m'han fet, tinc els recursos per fer una nova incursió a Haití, de manera que tornaré a viatjar al país de l'1 al 20 de maig. Aquest viatge, novament, me'l pago jo, i, a banda de fer alguna entrevista pendent, l'objectiu és poder acabar la redacció del llibre i la revisió amb els companys/es haitians/es. A continuació teniu una descripció de com es troben els diferents flancs del projecte: 
 
- Bloc amb articles i reportatges: El bloc haitiotrosterremotos.info el vaig actualitzant amb nous articles de tant en tant. Ara hi trobareu un sobre la situació de la pagesia a Haití que es va publicar a El Ecologista (revista d'Ecologistas en Acción) i que va traduir un company, un altre sobre qui guanya amb la reconstrucció i l’article sobre la reconstrucció econòmica que van publicar a Alternativas Económicas al febrer (pendents de traduir al català, per si algú s’ofereix). A més, ja hi ha la llista de persones que hi doneu suport i hi trobareu altres articles. Finalment, he anat penjant les traduccions a l'anglès i francès d'alguns articles. Traduccions que s'han fet també gràcies a la col·laboració d'algunes de vosaltres. Moltes gràcies! 
 
- Participació en mitjans: Durant el mes de gener, arran del quart aniversari del terratrèmol, hi va haver força demanda per part de mitjans, especialment ràdios, per parlar d'Haití i del projecte. Al bloc he anat penjant els podcasts, articles i vídeos de les diferents intervencions. Ara la presència ha baixat, però si coneixeu un mitjà que pugui estar interessat o treballeu/participeu en algun mitjà, i penseu que es pot fer un article o entrevista, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi. 
 
- Presentació del projecte: S'han fet, gràcies a la col·laboració d'algunes de vosaltres, presentacions diverses del projecte a Barcelona i Madrid. Tot i que els actes no van ser multitudinaris, el projecte i sobretot la situació a Haití va aixecar molt d'interès entre les que vau participar. De moment aturo les presentacions fins a disposar del llibre i poder-les preparar i difondre amb més temps. 
 
- Llibre "Haití, els altres terratrèmols": Aquest és el següent pas, el més important per a que el projecte quedi recollit en un material accessible per a tothom. Tinc ja una proposta de continguts i he començat a escriure alguns textos, però queda molta feina a fer. El llibre, com vaig anunciar, serà una compilació de textos meus, que posin en context diferents temes, i de textos escrits per militants de moviments socials haitians. M'estic començant a posar en contacte amb ells/es i espero comptar amb aquests textos a finals de Maig. Aquestes col·laboracions seran remunerades, amb part dels recursos aconseguits a través de goteo.org. 
 
Pel que fa a la publicació l'editorial Icària ha acceptat publicar la versió impresa en espanyol del llibre i hem d'acabar de veure com publicarem la versió electrònica (ebook) en castellà. Estic veient també amb diferents persones les vies per publicar la versió electrònica (gratuïta) de les versions en català i francès. Hi ha també una persona que s'ha compromès a fer la traducció al francès del llibre (a preu d'amiga) i una altra que revisarà les versions catalana i castellana (jo mateixa faré la traducció al català de l'original en castellà, però tota col·laboració serà benvinguda). Estic buscant ajuda per la maquetació dels ebooks (i la cosa va per bon camí) i ja tinc algú que em fa preu especial per passar-ho al format ebook. L'objectiu, com veureu en el calendari, és que el llibre estigui disponible durant a l’octubre com a molt tard. 
 
- Nou viatge a Haití: Com us avançava, torno a Haití de l'1 al 20 de Maig. L'objectiu d'aquest viatge no és ampliar la informació ni les entrevistes, sinó omplir forats i resoldre dubtes, així com revisar alguns dels textos amb els companys/es haitians/es. També espero poder aprofitar per fer un reportatge sobre el projecte turístic a Île à Vache (si algú el vol publicar només m'ho ha de demanar) i potser algun altre si sorgeix la possibilitat. També penso que el projecte fotogràfic millorarà amb aquest viatge. 
 
- Exposició fotogràfica: Com podeu veure aquí, vaig penjar ja les fotos realitzades durant el primer viatge, i seguiré penjant les fotografies d'aquest nou viatge. Per a pensar com i on fer aquesta exposició fotogràfica comptaré amb la col·laboració de les amigues de la Fundació Quepo. Un cop la tinguem pensada necessitarem segurament col·laboracions per a processar les fotos i imprimir-les, ja que el pressupost és força limitat. Si coneixeu algú que pugui ajudar, no dubteu en fer-m'ho saber!



Un cop torni del segon viatge em posaré en contacte amb aquelles de vosaltres que heu triat rebre fotografíes a casa com a recompensa per donar suport al projecte per a que les trieu, però penso que és millor fer-ho quan tinguem les fotografies d'aquest nou viatge. 
 
- Presentació del llibre i l'exposició a Barcelona i altres ciutats: Això vindrà un cop el llibre estigui publicat, a partir del mes de setembre/octubre. En principi es farà presentació a Barcelona, probablement a València (gràcies al suport de Farmacèutics Mundi) i a Astúries (ja que la Coordinadora d'ONG d’Astúries, CODOPA, col·laborarà amb el llibre a canvi d'una presentació). Si puc aprofitar algun viatge a Madrid (o alguna entitat s'ofereix a pagar el viatge) també organitzaríem una presentació allà. I sempre i que els costos de viatge estiguin coberts estaré oberta a fer presentacions arreu. 
 
- Xarxes socials: a través de twitter i facebook vaig compartint articles d'actualitat sobre Haití, no dubteu en seguir-me o demanar-me amistat per estar al cas del que passa al país. 
 
Quin calendari?
 

 
I com van els diners?
 
Aquí teniu una actualització del pressupost, on detallo el pressupost inicial, l'actual i un pressupost òptim. He rebut d'alguns de vosaltres missatges demanant si encara podeu fer aportacions. La veritat és que les agrairé per poder arribar a aquest pressupost òptim, que inclou més recursos per algunes tasques/despeses com: col·laboracions pagades a preu reduït de traduccions, el disseny, maquetació i transformació a ebook del llibre, recursos per l'exposició, per aportar a organitzacions haitianes, per ampliar el hosting de la web i, si arriba - i sempre en darrer lloc - per cobrir despeses del primer viatge. 
 

 
Aquí teniu un resum dels recursos rebuts i el que faltaria per a cobrir el pressupost òptim 
 

 
Com podeu seguir col·laborant?
 
Si voleu seguir col·laborant en el projecte teniu diverses vies:
 
- Difusió: podeu seguir difonent els articles que hi ha al bloc, però també demanant-me nous articles (amb temps suficient per escriure'ls) pels vostres mitjans, i difondre les notícies que vaig compartint en xarxes socials. 
 
- Traduccions i disseny: els propers mesos sobretot necessitaré ajuda amb traduccions (al i del francès, i al català des del castellà) i en disseny i maquetació dels llibres, així com idees per l'exposició. També busco algú que hagi fet processament o retoc fotogràfic per a que m'ajudi en la fase final de l'exposició (a partir del juliol).
 
- Recursos: com heu vist he fet un pressupost òptim una mica més ambiciós i complert del que vaig presentar a través de Goteo. Si surten aquests recursos o part d'ells simplement podré pagar millor les col·laboracions, cobrir una mica més les despeses del primer viatge (mai totes), i ser una mica més ambiciosa amb l'exposició i les presentacions del llibre. El compte per fer aportacions és el següent

(a nom de Iolanda Fresnillo a Caixa d'Enginyers, poseu Haití en el concepte de l'ingrés i, si us plau, aviseu-me per mail)
 
El llibre, com serà?
 
Aquí teniu un primer esborrany dels capítols i subcapítols de la proposta del llibre. Aquest és l'esborrany sobre el que ara estic treballant però pot canviar segons les col·laboracions que confirmin des d'Haití i de com avanci l'escriptura del mateix. 
 
- Prefaci (Camille Challmers)
- Una història marcada per les ingerències

De Tains, Espanyols i Francesos
Mawons i revolucionaris a la lluita per la independència
Un nou Estat que reprodueix l'estructura Colonial?
L'ocupació ianqui
La dictadura Duvalier
Aristide, els cops i les ingerències econòmiques
L'ocupació de la MINUSTAH
- Reconstrucció i Capitalisme del Desastre
Sobreviure al Terratrèmol
Cooperació i Comunicat internacional (Promeses trencades | La trampa del Deute | la Invasió d'ONG | "La carrera de l'or" | Matar un Estat del Benestar inexistent)
Open to Business (Una economia extravertida dependent | "La mineria és la mort" | Caracol i altres zones industrials preparades per l'explotació | Île à Vache i el miratge del turisme com a motor de desenvolupament | Agricultura: entre la subsistència i l'espoli)
Espanya i Haití ¿Interessos o Desenvolupament? (Ajuda espanyola a Haití | Solà i Aznar, assessors de Martely | Inversions espanyoles a Haití)
- Conclusions
 
I fins aquí aquest llarg missatge d'actualització. Si heu arribat fins aquí us dono les gràcies per l'interès. Qualsevol dubte, oferiment, comentari, suggeriment o crítica, no dubteu a enviar-me-la a ifresnillo @ riseup.net (sense espais). I recordeu que podeu seguir "Haití, els altres terratrèmols" a http://haitiotrosterremotos.info i a twitter (@ifresnillo) i facebook (facebook.com/iolandafresnillo)
 
Abraçades i fins aviat
 
Iolanda Fresnillo 
 



Estimadas amigas, Estimados amigos
 
Después de unas semanas de silencio, me vuelvo a poner en contacto con vosotros para explicaros cómo avanza el proyecto "Haití, los otros terremotos". Es un mensaje un poco largo donde explico como quiero afrontar esta nueva etapa del proyecto, con un nuevo calendario, más amplio pero más realista, y un nuevo presupuesto. He añadido algunos nuevos contactos a este mailing, si no queréis recibir más información sobre #HaitíOtrosTerremotos (menos de un mail mensual) sólo tenéis que decirmelo. Espero que lo encontréis útil y que siga contando con vuestro interés, atención y apoyo.
 
¿En qué punto está el proyecto?
 
El proyecto sigue adelante, a un ritmo más tranquilo, pero adelante. Ahora combino el proyecto con un trabajo temporal a tiempo parcial (un estudio sobre la deuda en Cataluña), y junto con militancias varias, queda poco tiempo para #HaitíOtrosTerremotos. Por ello, como se verá más adelante, he replanteado el calendario haciéndolo más amplio y realista, alargando hasta octubre de este año. Gracias a la combinación con esta otra tarea y algún encargo que me han hecho, tengo los recursos para hacer una nueva incursión en Haití, de manera que vuelvo a viajar al país del 1 al 20 de mayo. Este viaje, de nuevo, me pago yo, y, aparte de hacer alguna entrevista pendiente, el objetivo es poder terminar la redacción del libro y la revisión con los compañeros/as haitianos/as. A continuación tenéis una descripción de cómo se encuentran los diferentes flancos del proyecto:
 
- Blog con artículos y reportajes: El blog haitiotrosterremotos.info lo voy actualizando con nuevos artículos de vez en cuando. Ahora hay uno sobre la situación de la agricultura en Haití que se publicó en El Ecologista (revista de Ecologistas en Acción), otro sobre quién gana con la reconstrucción y el artículo sobre la reconstrucción económica que publicaron en Alternativas Económicas en febrero (pendientes de traducir al catalán, por si alguien se ofrece). Además, ya está la lista de personas que apoyáis el proyecto, y encontraréis otros artículos. Finalmente, he ido colgando las traducciones al inglés y francés de algunos artículos. Traducciones que se han hecho también gracias a la colaboración de algunas de vosotros. ¡Muchas gracias!
 
- Participación en medios: Durante el mes de enero, a raíz del cuarto aniversario del terremoto, hubo bastante demanda por parte de medios, especialmente radios, para hablar de Haití y del proyecto. En el blog he ido colgando los podcasts, artículos y vídeos de las diferentes intervenciones. Ahora la presencia ha bajado, pero si conocéis algún medio que pueda estar interesado o trabajas/participas en algún medio, y crees que se puede hacer un artículo o entrevista, no dudes en ponerte en contacto conmigo.
 
- Presentación del proyecto: Se han hecho, gracias a la colaboración de algunas de vosotras, presentaciones diversas del proyecto en Barcelona y Madrid. Aunque los actos no fueron multitudinarios, el proyecto y sobre todo la situación en Haití levantó mucho interés entre los que participaron. De momento paro las presentaciones hasta disponer del libro y poder preparar y difundir con más tiempo.
 
- Libro "Haití, los otros terremotos": Este es el siguiente paso, el más importante para que el proyecto quede recogido en un material accesible para todos. Tengo ya una propuesta de contenidos y he comenzado a escribir algunos textos, pero queda mucho trabajo por hacer. El libro, como anuncié, será una compilación de textos míos, que pongan en contexto diferentes temas, y de textos escritos por militantes de movimientos sociales haitianos. Me estoy empezando a poner en contacto con ellos/as y espero contar con estos textos a finales de Mayo. Estas colaboraciones serán remuneradas con parte de los recursos conseguidos a través de goteo.org.
 
En cuanto a la publicación, la editorial Icaria ha aceptado publicar la versión impresa en español del libro y debemos acabar de ver cómo publicaremos la versión electrónica (ebook) en castellano. Estoy viendo también con diferentes personas las vías para publicar la versión electrónica (gratuita) de las versiones en catalán y francés. Hay también una persona que se ha comprometido a hacer la traducción al francés del libro (a precio de amiga) y otra que revisará las versiones catalana y castellana (yo misma haré la traducción al catalán del original en castellano, pero toda colaboración será bienvenida). Estoy buscando ayuda para la maquetación de los ebooks (y la cosa va por buen camino) y ya tengo a alguien que me hace precio especial para pasarlo al formato ebook. El objetivo, como veréis en el calendario, es que el libro esté disponible en octubre como muy tarde.
 
- Nuevo viaje a Haití: Como os avanzaba, vuelvo a Haití del 1 al 20 de Mayo. El objetivo de este viaje no es ampliar la información ni las entrevistas, sino llenar agujeros y resolver dudas, así como revisar algunos de los textos con los compañeros/as haitianos/as. También espero poder aprovechar para hacer un reportaje sobre el proyecto turístico en Ille à Vache (si alguien lo quiere publicar sólo me lo tiene que pedir) y quizás algún otro si surge la posibilidad. También pienso que el proyecto fotográfico mejorará con este viaje.
 
- Exposición fotográfica: Como podéis ver aquí , colgué ya las fotos realizadas durante el primer viaje, y seguiré colgando las fotografías de este nuevo viaje. Para pensar cómo y dónde hacer esta exposición fotográfica contaré con la colaboración de las amigas de la Fundación Quepo. Una vez que la tengamos pensada necesitaremos seguramente colaboraciones para procesar las fotos e imprimirlas, ya que el presupuesto es bastante limitado. Si conoces a alguien que pueda ayudar ¡no dudes en hacérmelo saber!



Cuando vuelva del segundo viaje me pondré en contacto con aquellas de vosotras que habéis escogido recibir fotografías en casa como recompensa para dar apoyo al proyecto, para que las escojáis, pero pienso que es mejor hacerlo cuando tengamos las fotografías de este nuevo viaje. 
 
- Presentación del libro y la exposición en Barcelona y otras ciudades: Esto vendrá una vez el libro esté publicado, a partir del mes de octubre. En principio se hará presentación en Barcelona, probablemente en Valencia (gracias al apoyo de FarmaMundi) y Asturias (ya que la Coordinadora de ONG de Asturias, CODOPA, colaborará con el libro a cambio de una presentación). Si puedo aprovechar algún viaje a Madrid (o alguna entidad ofrece a pagar el viaje) también organizaríamos una presentación allí. Y siempre que los costes de viaje estén cubiertos estaré abierta a hacer presentaciones por todo el territorio.
 
- Redes sociales: a través de twitter y facebook voy compartiendo artículos de actualidad sobre Haití, no dudéis en seguirme o pedirme amistad para estar al tanto de lo que ocurre en el país.
 
¿Qué calendario?
 
 
 
¿Y como va el dinero?
 
Aquí tenéis una actualización del presupuesto, donde detallo el presupuesto inicial, el actual y un presupuesto óptimo. He recibido de algunos de vosotros mensajes pidiendo si aún podéis hacer aportaciones. La verdad es que las agradeceré para poder llegar a este presupuesto óptimo, que incluye más recursos para algunas tareas/gastos como: colaboraciones pagadas a precio reducido de traducciones, el diseño, maquetación y transformación en ebook del libro, recursos para el exposición, para aportar a organizaciones haitianas, para ampliar el hosting de la web y, si llega -y siempre en último lugar- para cubrir gastos del primer viaje.
 
 
Aquí tenéis un resumen de los recursos recibidos y lo que faltaría para cubrir el presupuesto óptimo
 
 
 
¿Como puedes seguir colaborando?
 
Si queréis seguir colaborando en el proyecto tenéis varias vías:
 
- Difusión: podéis seguir difundiendo los artículos que hay en el blog, pero también pidiéndome nuevos artículos (con tiempo suficiente para escribirlos) para vuestros medios, y difundir las noticias que voy compartiendo en redes sociales.
 
- Traducciones y diseño: los próximos meses sobre todo necesitaré ayuda con traducciones (al y del francés, y al catalán desde el español) y en diseño y maquetación de los libros, así como ideas para la exposición. También busco a alguien que haya hecho procesamiento o retoque fotográfico para que me ayude en la fase final de la exposición (a partir de julio).
 
- Recursos: como habéis visto he hecho un presupuesto óptimo algo más ambicioso y completo del que presenté a través de Goteo. Si salen esos recursos o parte de ellos simplemente podré pagar mejor las colaboraciones, cubrir un poco más los gastos del primer viaje (nunca todos), y ser un poco más ambiciosa con la exposición y las presentaciones del libro. La cuenta para hacer aportaciones es la siguiente: 

(a nombre de Iolanda Fresnillo en Caixa d'Enginyers, poner a Haití en el concepto del ingreso y, por favor, avisar por e-mail).
 
El libro ¿cómo será?
 
Aquí tenéis un primer borrador de los capítulos y subcapítulos de la propuesta del libro. Este es el borrador sobre el que ahora estoy trabajando pero puede cambiar según las colaboraciones que confirmen desde Haití y de cómo avance la escritura del mismo.
 
- Prefacio (Camille Challmers)
- Una historia marcada por las injerencias

De Tainos, Españoles y Franceses
Mawons y revolucionarios en la lucha por la independencia
Un nuevo Estado que reproduce la estructura Colonial?
El empleo ó yanqui
La dictadura Duvalier
Aristide, los golpes y las injerencias económicas
La ocupación de la MINUSTAH
- Reconstrucción y Capitalismo del Desastre
Sobrevivir al Terremoto
Cooperación internacional (Promesas rotas | La trampa de la Deuda | la invasión de ONG | "La carrera del oro" | Matar un Estado del Bienestar inexistente)
Open to Business (Una economía extrovertida dependiente | "La minería és la muerte" | Caracol y otras zonas industriales preparadas para la explotación| Île à Vache y el espejismo del turismo como motor de desarrollo | Agricultura: entre la subsistencia y el expolio)
España y Haití ¿Intereses o Desarrollo? (Ayuda española a Haití | Solà y Aznar, asesores de Martely | Inversiones españolas en Haití)
- Conclusiones
 
Y hasta aquí este largo mensaje de actualización. Si habéis llegado hasta aquí os doy las gracias por el interés. Cualquier duda, ofrecimiento, comentario, sugerencia o crítica, no dudéix en enviarmela a ifresnillo @ riseup.net (sin espacios). Y recordad que podéis seguir "Haití, los otros terremotos” en http://haitiotrosterremotos.info y twitter (@ifresnillo) y facebook (facebook.com/iolandafresnillo)
 
Abrazos y hasta pronto
 
Iolanda Fresnillo
 

 

Creative Commons 2014 Iolanda Fresnillo, 
Reps aquest missatge perquè estàs a la meva llista de contactes i he pensat que pot ser del teu interès. En cas que no sigui així fes-m'ho saber i deixaràs de rebre notícies del projecte "Haiti, els altres terratrèmols". Recibes este mensaje porque estás en mi lista de contactos y he pensado que podria ser de interés para ti. En caso que no sea así, no dudes en hacermelo saber y dejarás de recibir noticas del proyecto "Haití, los otros terremotos".
Our mailing address is:
Iolanda Fresnillo
Carrer de l'Or, Barcelona, Espanya
Barcelona, catalunya 08012
Spain

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


	Share                                                             
	Tweet                                                             
	Forward to Friend                                                             

Facebook                                         

Twitter

Website
> 

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20140401/4e38876e/attachment-0001.htm>
-------------- part següent --------------
_________________________________________
web de la campaña :
www.quiendebeaquien.org
Qui-deu-a-qui mailing list
_______________________________________________
para modificar o dar de alta o baja tu subscripción :
https://llistes.moviments.net/listinfo/qui-deu-a-qui


More information about the Quideuaquitarragona mailing list