[Quideuaquitarragona] [Qui-deu-a-qui] Taller de Formació i debat: Mecanismes fora de control?

Cecilia Panisello Mangrane ceciliapanisello a yahoo.es
dic abr 10 10:52:59 CEST 2013


Jesus , a mi el dia 22 m'agradaria anar al taller . Jo  no m'atreveixo a conduir per Barna , però si tu o algú vol anar amb cotxe podriem compartir gastos. Ja em diràs alguna cosa.
 
       Ceci


________________________________
De: Jesús <jesus.carrion a odg.cat>
Para: Campanya qui deu a qui? <qui-deu-a-qui a llistes.moviments.net> 
Enviado: Martes 9 de abril de 2013 17:19
Asunto: [Quideuaquitarragona] [Qui-deu-a-qui] Taller de Formació i debat: Mecanismes fora de control?


(a sota en castellà)
MECANISMES FINANCERS FORA DE CONTROL?
22 d’abril de 16:00 a 20:00 a la FCONGD al c / Tàpies, 1-3 Barcelona
Taller de formació i debat adreçat a membres d’entitats, activistes de moviments de solidaritat internacional i experts i acadèmics en l'àmbit de la cooperació
 

Des de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) volem convidar-vos a participar al Taller "Mecanismes financers fora de control?" que celebrarem el proper dilluns 22 d'abril, entre les 16.00 i les 20.00 hores a la FCONGD.
 
Com ja sabeu, el juny de 2011 vam fer un primer taller-debat que vam anomenar COOPERACIÓ SA en què molts i moltes de vosaltres vau participar. Ja en aquell primer taller vam debatre sobre l'empresa com a agent de cooperació al desenvolupament, sobre el FONPRODE i els nous mecanismes de cooperació financera, així com de les Aliances Públic Privades per al Desenvolupament. Per acabar debatent sobre el paper que crèiem que havia de tenir l'empresa en les polítiques de cooperació.
 
Aquell taller a més, ens va servir de punt de partida per posteriorment ampliar el nombre de mecanismes financers a investigar, tant a nivell de funcionament, com de l'impacte real que provoquen sobre les economies i les poblacions dels països empobrits, receptors de les seves conseqüències.
 
Per això des de l'ODG us proposem un nou taller, que té com a objectiu desenvolupar un debat sobre aquests mecanismes financers fora de control, amb l'objectiu final de construir una declaració o posicionament, que ens agradaria construir amb totes i tots els participants. I que, a més, fos finalment presentada en societat, a finals de maig d'aquest mateix any, en una Trobada Internacional que celebraríem novament a Barcelona.
 
Les temàtiques que us proposem treballar al taller amb vosaltres són:
 
1 - Ajuda Oficial al Desenvolupament i empreses en la Cooperació Internacional.
2 - Crèdit i desenvolupament
3 - La internacionalització de les empreses i l'ús de la Inversió Estrangera Directa.

Metodologia del Taller

Per facilitar els espais de debat, proposem aquesta vegada una metodologia una mica diferent a l'habitual. Començaríem el taller amb una exposició de 20 minuts de cada un dels temes, presentats per les persones de l'ODG que han treballat en les investigacions, plantejant l'estat de l'art. Per després, tenir una segona sessió d'hora i mitja, en la qual ens reuniríem en tres grups en paral·lel per debatre sobre cadascuna de les temàtiques. Finalment, a l'última hora de la tarda, farem una sessió final de retorn dels debats, tractant de trobar els punts que ens puguin dur a un posicionament comú.
 
Durant les següents setmanes des de l'ODG, us retornaríem les propostes realitzades en els diferents debats, per intentar anar construint aquest posicionament comú a presentar a la Trobada Internacional del mes de maig.

Materials preparatoris

En el següent enllaç us proporcionem tant les investigacions realitzades, com uns resums que poden ser molt pràctics perquè tingueu una idea més precisa dels mecanismes dels que volem debatre: http://bloc.odg.cat/?p=937 


Inscripcions

Per qüestions de logística i espai, us agrairem molt que ens confirmeu per email la vostra participació a mailto:xarxa a odg.cat
Al mateix correu electrònic ens podeu fer arribar els dubtes o consultes que tingueu.
 
Rebeu una cordial salutació, amb moltes ganes de compartir amb vosaltres aquest nou taller,
 
 
 


Equip ODG


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

¿MECANISMOS FINANCIEROS FUERA DE CONTROL?
22 de abril de 16:00 a 20:00 en la FCONGD al c/Tàpies, 1-3 Barcelona
Taller de formación y debate dirigido a miembros de entidades, activistas de movimientos de solidaridad internacional y expertos y académicos en el ámbito de la cooperación 
 
Desde el Observatori del Deute en la Globalització (ODG) queremos invitaros a participar en el Taller “¿Mecanismos financieros fuera de control?” que celebraremos el próximo lunes 22 de abril, entre las 16.00 y las 20.00 horas en la FCONGD. 
 
Como ya sabéis, en junio de 2011 hicimos un primer taller-debate que llamamos COOPERACIÓN S.A. en el que muchos y muchas de vosotras participaísteis. Ya en aquel primer taller debatimos sobre la empresa como agente de cooperación al desarrollo; sobre el Fonprode y los nuevos mecanismos de cooperación financiera, así como de las Alianzas Público Privadas para el Desarrollo. Para terminar debatiendo sobre el papel que creíamos que debía tener la empresa en las políticas de cooperación.
 
Aquel taller además, nos sirvió de punto de partida  para posteriormente ampliar el número de mecanismos financieros a investigar, tanto a nivel de funcionamiento, como del impacto real que provocan sobre las economías y las poblaciones de los países empobrecidos receptores de sus consecuencias.
 
Para ello desde el ODG os proponemos un nuevo taller, que tiene como objetivo desarrollar un debate sobre estos mecanismos financieros fuera de control, con el objetivo final de construir una declaración o posicionamiento al respecto, que nos gustaría construir con todas y todos los participantes. Que fuera finalmente presentada en sociedad, a finales de mayo de este mismo año, en un Encuentro Internacional que celebraríamos nuevamente en Barcelona.
 
Las temáticas que os proponemos trabajar en el taller con vosotras son:
 
1-      Ayuda Oficial al Desarrollo y empresas en la Cooperación Internacional.
2-      Crédito y desarrollo
3-      La internacionalización de las empresas y el uso de la Inversión Extranjera Directa. 
 

Metodología del Taller
Para facilitar los espacios de debate, proponemos esta vez una metodología un poco diferente a la habitual. Empezaríamos el taller con una exposición de 20 minutos de cada uno de los temas, presentados por las personas del ODG que han trabajado en las investigaciones, planteando el estado del arte. Para luego, tener una segunda sesión de hora y media, en la que nos reuniríamos en tres grupos en paralelo para debatir sobre cada una de las temáticas. Finalmente, a última hora de la tarde, haremos una sesión final de retorno de los debates, tratando de encontrar los puntos que nos puedan llevar a un posicionamiento común.
 
Durante las siguientes semanas desde el ODG, os devolveríamos las propuestas realizadas en los diferentes debates, para tratar de ir construyendo ese posicionamiento común a presentar en el Encuentro Internacional del mes de mayo.

Materiales preparatorios

En el siguiente enlace os proporcionamos tanto las investigaciones realizadas, como unos resúmenes que pueden ser muy prácticos para que tengáis una idea más precisa de los mecanismos de los que queremos debatir: http://bloc.odg.cat/?p=896&lang=es
 
Inscripciones:
Por cuestiones de logística y espacio, os agradeceremos mucho que nos confirméis por email vuestra participación en xarxa a odg.cat
Al mismo correo electrónico, nos podéis hacer llegar vuestras dudas o consultas que tengáis. 
 
Recibid un cordial saludo, con muchas ganas de compartir con vosotras este nuevo taller,
 
 

 
Equipo ODG
  -- 
Maria Sangüesa Viudes
Observatori del Deute en la Globalització http://www.odg.cat/ maria. sangüesa a odg.cat 93 301 17 93
C. Girona 25 principal
08010 Barcelona 
_________________________________________
web de la campaña :
www.quiendebeaquien.org
Qui-deu-a-qui mailing list
_______________________________________________
para modificar o dar de alta o baja tu subscripción :
https://llistes.moviments.net/listinfo/qui-deu-a-qui

_______________________________________________
Quideuaquitarragona mailing list
Quideuaquitarragona a llistes.moviments.net
https://llistes.moviments.net/listinfo/quideuaquitarragona
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20130410/1cdc32b2/attachment-0001.htm>


More information about the Quideuaquitarragona mailing list