[Quideuaquitarragona] MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS.

Pep Prats jmpratsatinet.cat
Dil Oct 27 20:29:36 CET 2008




ENTREPOBLES organitza la TAULA RODONA:
 

APRENDRE A MENJAR, APRENDRE A VIURE. MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS.

 

Dijous 6 de novembre de 2008

 

19h

 

"Sala Pau Casals". Serveis Territorials de Governació de Tarragona

 

( Carrer Sant Francesc 3 )

 

 

Entrepobles, organitza a Tarragona una xerrada prèvia a les Jornades "Aprendre a menjar, aprendre a viure. Menjadors escolars ecològics" que es realitzaran els dies 7 i 8 de novembre a Barcelona, en què hi participaran persones i organitzacions que promouen els menjadors escolars ecològics a Europa, a Catalunya i a la resta de l'Estat i on també podrem conèixer l'experiència d'una campanya ciutadana a l'Equador.

 

En aquesta xerrada volem reflexionar i debatre sobre la importància del món rural, de la producció local d'aliments i d'una alimentació sana i ecològica com a alternativa a la situació de crisi alimentària, així com presentar  la proposta dels menjadors escolars ecològics com a projecte educatiu i com a experiència pràctica de Sobirania Alimentària.

 

Ponents

·         Matteo Giannastasio - Metge i professor de Biochimica vegetale all'Università di Napoli. Membre de la "Commissione per le mense scolastiche del Comune" de Roma. Itàlia.

·         Javier Carrera - Red de Guardianes de Semillas - Campanya "Come sano, seguro y soberano". Equador.

·         Fátima Gómez - Técnica de la Dirección General de Producción Ecológica. Consejería de Agricultura y Pesca de la Junta de Andalucía

·         Manolo Zapata - Pagès ecològic. Cooperativa La Verde - Pueblos Blancos. Andalusia.

 

 

Per més informació contactar amb:

ENTREPOBLES

epoblestatarragona.tinet.cat

www.pangea.org/epueblos/

 

 

APRENDRE A MENJAR, APRENDRE A VIURE. MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS.

 

Presentació

 

Aquestes jornades són una iniciativa d'Entrepobles, associació de cooperació i solidaritat, que té com un dels seus eixos de treball el suport a la sostenibilitat camperola i a la sobirania alimentària, tant en projectes de cooperació (a Amèrica Central, la zona andina i el Carib), com a casa nostra. S'han organitzat en col.laboració amb persones i organitzacions que potencien diferents experiències de menjadors escolars ecològics a Catalunya i amb les que participem a la "Taula de treball d'alimentació escolar ecològica".

 

Volem oferir un espai de debat i participació a les persones, organitzacions i actors implicats (productors locals, cuiners, pares i mares, monitors i monitores de menjador, professors i professores) que conformen les diferents iniciatives que realitzen i/o inicien experiències a Catalunya i contribueixen a donar impuls a aquesta proposta.

 

Els seu objectiu és avançar cap a la construcció d'iniciatives que ens permetin d'una banda, subratllar la importància del món rural, del desenvolupament local, dels circuits curts de distribució presents en les experiències, l'alimentació sana i ecològica, i per una altra, afirmar una proposta en positiu que permeti la participació i la mobilització activa d'un conjunt d'actors entorn als problemes globals i el dret de tots els pobles a l'alimentació i la seguretat alimentària. 

 

Com podeu veure en el programa, hi participaran persones i organitzacions que promouen els menjadors escolars ecològics a Europa, a Catalunya, a la resta de l'Estat Espanyol i coneixerem l'experiència d'una campanya ciutadana a l'Equador.

 

S'ha comptat amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Entrepueblos/Entrepobles/Herriarte/Entrepobos

Pl. Ramon Berenguer El Gran,1, 3º 1ª

08002 Barcelona

Tlf. 93 268 33 66

Fax. 93 268 49 13

Entrepobles a Tarragona

C/ August 21 entresol 1a 

(Ustec-stes IAC)

 
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20081027/f30cc89b/attachment-0001.htm>


Més informació de la llista de correu Quideuaquitarragona