[Quideuaquitarragona] Resumen de Qui-deu-a-qui, Vol 39, Envío 14

qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net
Div Jun 13 12:32:44 CEST 2008


Envíe los mensajes para la lista Qui-deu-a-qui a
	qui-deu-a-quiallistes.moviments.net

Para subscribirse o anular su subscripción a través de la WEB
	http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui

O por correo electrónico, enviando un mensaje con el texto "help" en
el asunto (subject) o en el cuerpo a:
	qui-deu-a-qui-requestallistes.moviments.net

Puede contactar con el responsable de la lista escribiendo a:
	qui-deu-a-qui-ownerallistes.moviments.net

Si responde a algún contenido de este mensaje, por favor, edite la
linea del asunto (subject) para que el texto sea mas especifico que:
"Re: Contents of Qui-deu-a-qui digest...". Además, por favor, incluya
en la respuesta sólo aquellas partes del mensaje a las que está
respondiendo.


Asuntos del día:

   1. Re: adhesions a l'Espai Social de Magdalenes (Rica Garcia)
   2. Repsol demanda a Ecuador ante el CIADI del Banco	Mundial
      (Elena Romagosa)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Fri, 13 Jun 2008 12:16:55 +0200
From: "Rica Garcia" <ricaadescweb.org>
Subject: Re: [Qui-deu-a-qui] adhesions a l'Espai Social de Magdalenes
To: <qui-deu-a-quiallistes.moviments.net>
Message-ID: <008101c8cd3e$9d3bfd80$2401a8c0apc4>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"


Companys/es , 

Respecte a la petició sota.. el Sergi va dir que sí .. i la resta, podríau dir ràpid?.. just ahir es va celebrar el judici civil i es necesita pressió social urgent o estará perdut..aixi doncs torno a fer-vos aquesta demanda també per saber si com QDQ donem suport..i després demanar el de QDQ a la resta del estat (ja ens han passat la tradució al castellá).. moltes gràcies, rica 

----- Original Message ----- 
  From: Rica Garcia 
  To: qui-deu-a-quiallistes.moviments.net 
  Sent: Friday, June 06, 2008 2:42 PM
  Subject: adhesions a l'Espai Social de Magdalenes


  Hola a tothom , 

  Us demanem adhesions per un altre Centre Social en perill , l'Espai Social de Magdalenes  (veure sote) .. les adhesions podem ser a titol particular o de entitats (si us voleu somar envieu adhesions directe a  espaisocialmagdalenesagmail.com) .... per coneixer la feina que fan podeu entrar en http://magdalenes.net 

  El Observatori DESC te relació estreta, portant a terme activitats conjuntes pel dret al habitatge .. voldria saber també si ens podríam adherir com QDQ Barcelona .. i si esteu de acord, demanaríam adhesiós a QDQ Estatal (es fará una traducció al castellá).. 

  Moltes gràcies  !, rica 

  ___________________________________________________________ 
  Des de l'Espai Social de Magdalenes comencem una campanya pública i demanem a entitats i col·lectius el seu suport al següent manifest:

   

   

  Manifest Magdalenes 

    

  Construïm espais, Produïm Drets  

  Campanya pel reconeixement de l'Espai Social i la PHRP de Magdalenes. 

    

  El maig de 2006 un col·lectiu de persones organitzades en la Xarxa per la PHRP (Promoció d'Habitatge Realment Públic) van ocupar dos immobles situats als carrers Magdalenes i Amargós per denunciar i fer front a les dificultats per accedir a un habitatge digne; les situacions d'assetjament immobiliari que es viuen a Ciutat Vella; la manca d'espais per al desenvolupament d'iniciatives socials crítiques i la creixent gentrificació del barri representada per l'expulsió dels seus habitants i activitats, progressivament substituïdes per infrastuctures orientades al turisme (hotels, apartaments turístics, locals d'oci i nous eixos comercials,...) 

  Aquesta ocupació es produïa després de constatar la inacció de l'administració pública per donar respostes efectives a aquestes problemàtiques. En aquest sentit, cal assenyalar que els dos immobles ocupats exemplificaven la dramàtica situació que actualment travessa el districte de Ciutat Vella. D'una banda, la propietat dels dos immobles, així com d'un tercer actualment tapiat, correspon a Arc de Triomf SL, empresa testaferro d'Hotels Catalònia, i estaven destinats a allotjar un hotel; els veïns que hi vivien estaven sotmesos a un procés d'assetjament immobiliari a fi que abandonessin l'edifici per iniciar el seu enderroc.   

  Des d'aleshores ençà, l'ocupació dels dos immobles ha permès:  

  -L'obertura i consolidació d´un espai de creació social (E.S Magdalenes) on s'han desenvolupat diferents iniciatives culturals i polítiques obertes al conjunt del barri i la ciutat, permetent la relació amb entitats veïnals, associacions i col·lectius socials. Un espai, també, per a  la participació política de col·lectius al voltant del dret a l'habitatge i el dret a la llibertat de moviments com són VdeVivienda, Taller VIU, Espai per la Desobediència a les Fronteres, entre d'altres.  

  -La restitució per part de la Xarxa-PHRP del dret a l´habitatge a persones que  veuen barrat el seu accés a un habitatge digne donada la dinàmica alcista de preus del mercat immobiliari.

  -L'assessorament i suport als llogaters que es trobaven sotmesos a l'assetjament immobiliari per part d'Arc de Triomf SL, així com altres veïns de la zona que es troben en situacions semblants. 

  Tanmateix, la denuncia interposada per la propietat amenaça el projecte social que des de fa dos anys es desenvolupa a Magdalenes i Amargós. Davant aquest fet, considerem que:  

  L'expulsió de les activitats i veïns que actualment conviuen als immobles de Magdalenes i Amargós suposa un greuge social superior als beneficis privats derivats d'aquest desnonament; en tant que suposa la instal·lació d'un nou equipament hoteler al barri, innecessari tal i com el mateix ple del districte ha afirmat, i que es destrueixi un projecte social i comunitari arrelat. L'administració pública no pot seguir rentant-se les mans davant l'agressiva pressió gentrificadora residencial i comercial que pateix el districte amb el que suposa de destrucció del teixit comunitari i el patrimoni cultural i immaterial que els barris del centre històric han suposat per la ciutat de Barcelona.  

    

  Per aquest motiu, demanem a l'administració pública:  

  La retirada de la llicència d'activitat d'Hotels Catalònia en tant que aquesta fou obtinguda de forma irregular ocultant l'existència de veïns en l'edifici i assumeixi el compromís de no permetre una nova instal·lació hotelera a la zona. 

  Iniciar un procediment d'expropiació a preu cadastral dels immobles situats al c/Magdalenes 13-15 i al c/Amargós 6, així com de l'immoble actualment abandonat del c/Amargós 8 donada la situació d'emergència habitacional i la manca d'espais socio-comunitaris a Ciutat Vella.  

  Cedir en règim d'usufructe els baixos del c/Magdalenes 13-15 als col·lectius que formen l´Espai Social Magdalenes,  en regim d'autogestió per poder continuar les activitats socials que allí s'hi desenvolupen.  

  El compromís a que els veïns que actualment tenen contracte de lloguer puguin mantenir els seus habitatges i a possibilitar que els pisos que actualment es troben ocupats per la PHRP-Magdalenes, puguin ser destinats a un projecte de Cooperativa en model de cessió d'ús, tal i com s'ha implementat en altres països europeus, i segons el qual la propietat dels habitatges sempre resideix en mans de la cooperativa i on els seus membres hi participen i gaudeixen d'un dret d'ús indefinit de l'habitatge a través d'un lloguer tou.

  Considerem que el cas que afecta a veïns i participants en els projectes de Magdalenes i Amargós no és un cas únic i que s'inscriu en una lògica de destrucció del teixit social i comunitari de Ciutat Vella que només beneficia als interessos hotelers i especulatius. Tanmateix, considerem que defensar el projecte polític i comunitari que es porta realitzant des de Magdalenes és un instrument que tenim a les nostres mans per enfrontar-nos-hi, i contribuir a eixamplar els drets socials (a un habitatge digne, a la ciutat, a la llibertat de moviments i a la cultura lliure). Per aquest motiu, fem una crida a entitats, associacions i particulars a sumar-se a la defensa de les iniciatives socials i polítiques dels espais d'Amargós i Magdalenes.  


  Podeu enviar les vostres adhesions a:

  espaisocialmagdalenesagmail.com

   
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/private/qui-deu-a-qui/attachments/20080613/6620e6e5/attachment-0001.htm>

------------------------------

Message: 2
Date: Fri, 13 Jun 2008 12:36:51 +0200
From: "Elena Romagosa" <elenaromagosaagmail.com>
Subject: [Qui-deu-a-qui] Repsol demanda a Ecuador ante el CIADI del
	Banco	Mundial
To: qui-deu-a-quiamoviments.net
Message-ID:
	<f10287090806130336gf2d7fbl52feadd538b06ffeamail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

*
Repsol demanda a Ecuador ante el CIADI del Banco Mundial*

Repsol YPF se ha sumado a otras 5 petroleras internacionales que intentan
poner contra la pared a Ecuador. El 9 de junio pasado la petrolera española
Repsol, operadora del bloque 16 presentó oficialmente una demanda arbitral,
en contra del país por la Ley 42.

El pedido se efectuó  en el Centro Internacional de Arreglo de Diferencias
Relativas a Inversiones (CIADI), un organismo adscrito al Banco Mundial. El
CIADI se ha caracterizado históricamente por defender los intereses de las
transnacionales.

La compañía alega modificaciones a los términos económicos de su contrato
por efectos de la aplicación de la  Ley 42. Esta normativa entró en vigencia
en abril del 2006 y obliga a las compañías petroleras a entregar al Fisco el
50% de sus ganancias extraordinarias, generadas por el incremento del precio
del crudo.

En octubre del 2007 el Ejecutivo, mediante reforma al reglamento, elevó esta
participación estatal al 99%.

Es decir que lo único que ha hecho el Gobierno ecuatoriano es mejorar las
ganancias sobre los recursos que soberanamente le corresponden en el
capítulo de "ganancias extraordinarias". La compañía intenta con eso
mantener un nivel ilegítimo de beneficios.

Así las cosas, Ecuador debe hacer frente ya a 11 arbitrajes internacionales,
seis  de ellos relacionados con temas petroleros. Ecuador  es el segundo
Estado con el  mayor número de casos en el CIADI, después de Argentina que
tiene 35 causas en su contra.

Occidental es otra firma que demandó al país. Exige a Ecuador más de  3000
millones de dólares por su decisión  de caducar su contrato en mayo del
2006.

Ecologistas en Acción considera que la mejor política respecto al petróleo
que podría seguir el Estado ecuatoriano es mantenerlo en el subsuelo con
proyectos similares al ITT, por el cual el Gobierno intenta conseguir los
fondos, en restitución de la deuda ecológica de la que es acreedor Ecuador,
para mantener en el subsuelo el crudo retenido alrededor de la Reserva de la
Biosfera Yasuní.

En todo caso, la organización ecologista, no considera justificable que
Repsol YPF se lucre con los recursos que corresponden al pueblo ecuatoriano.


_______________________________________________
Esap mailing list
Esapalistas.nodo50.org
http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/esap



-- 
Elena Romagosa
-----------------------------------------------------------
Dooley jën ndox - La força del peix és l'aigua
Proverbi senegalés.
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/private/qui-deu-a-qui/attachments/20080613/bc7dc613/attachment.htm>

------------------------------

_______________________________________________
Qui-deu-a-qui mailing list
Qui-deu-a-quiallistes.moviments.net
http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui


Fin de Resumen de Qui-deu-a-qui, Vol 39, Envío 14
*************************************************


Més informació de la llista de correu Quideuaquitarragona