[Quideuaquitarragona] Fw: MOBILITZACIONS PER JUDICI A ACTIVISTA ANTITRANSGÈNICS

PEP PRATS jmpratsatinet.cat
Dme Maig 30 20:08:31 CEST 2007


----- Original Message ----- 
From: PEP PRATS 
To: GRUP Assemb.ciut.i mov.soc. ; GRUP TARRAGONA PATRIMONI DE LA PAU ; GRUP escac-al-poder 
Sent: Wednesday, May 30, 2007 8:04 PM
Subject: Fw: MOBILITZACIONS PER JUDICI A ACTIVISTA ANTITRANSGÈNICS



----- Original Message ----- 
From: FCONGD 
To: AUTOFCONGD 
Sent: Wednesday, May 30, 2007 5:20 PM
Subject: MOBILITZACIONS PER JUDICI A ACTIVISTA ANTITRANSGÈNICS


CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB JOSEP PÀMIES. 11 DE JUNY, SEGON JUDICI A L'ESTAT ESPANYOL CONTRA UN ACTIVISTA ANTITRASGÈNICS
Barcelona, 30 de maig de 2007.- El proper 11 de juny tindrà lloc el segon judici a l'Estat espanyol per accions de protesta contra els cultius i els aliments transgènics. Aquest cop, la repressió es dirigeix cap a Josep Pàmies, pagès, històric sindicalista i activista antitransgènics, a qui es demana una pena de quatre anys de presó i una indemnització de 50.000 euros per una ocupació de la subdelegació del Govern a Lleida, el 13 de setembre de 2003.

Aquest dia, i després d'una sega simbòlica i de recollida de mostres en un camp experimental de Syngenta, a la localitat d'Alcoletge (Segrià), una part dels/de les activistes es van dirigir a la subdelegació del Govern a Lleida per lliurar les mostres recollides juntament amb un manifest. En no trobar-hi cap representant de l'administració, van tancar-s'hi pacíficament fins a l'arribada d'alguna autoritat competent. Just després d'entregar el manifest al secretari d'aquesta institució i identificar-se convenientment, les 13 persones van abandonar l'edifici.

Més d'un any després, Josep Pàmies, històric sindicalista pagès de Balaguer i activista per les llibertats i la dignitat al camp, rebia notificació d'una denúncia del guàrdia civil responsable de la seguretat de l'edifici aquell dia sota les acusacions d'atemptat a l'autoritat i lesions, per les quals el fiscal li demana una pena de quatre anys de presó i una indemnització de 50.000 euros.

Des la Campanya de solidaritat amb Josep Pàmies, denunciem la manca de fonament de l'acusació, que respon a un intent del denunciant de sortir del pas per la seva "incompetència" en permetre que un grup de pagesos i ecologistes, "armats" amb molta picardia, prenguessin la subdelegació del Govern en acte de desobediència civil. També denunciem el nou intent de criminalització i repressió de la lluita antitransgènica. Una vegada més, es vol escapçar el moviment, tal com es pretenia fa pocs mesos amb el judici a Albert Ferré, portaveu de la Plataforma Transgènics Fora!

Tot això succeeix mentre s'ha detectat nous i greus casos de contaminació genètica en agricultura i ramaderia ecològica, per una banda, al Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada (ESPORUS, Manresa) en una varietat local de blat de moro, teòricament controlada pel CCPAE (Consell Regulador i Certificador de productes ecològics a Catalunya), i, per altra, en el blat de moro del pinso ecològic comprat per diversos ramaders ecològics del Pallars. Aquests fets demostren, un cop més, que la coexistència entre cultius transgènics i no transgènics o ecològics és impossible, i com a resposta exigim una Catalunya lliure de transgènics.

Per a més informació i si voleu conèixer les activitats i les accions de solidaritat amb Josep Pàmies i de denúncia dels nous casos de contaminació transgènica que s'estan preparant a Catalunya, contacteu amb la Campanya a: C/ Lleida, 1, baixos. 25600 Balaguer, Lleida. Tel. 973 45 06 83. A/e: pamieslliureagmail.com. Contacte Plataforma Transgènics Fora!: Jordi Fusté 627 59 57 97.



Sílvia Galià
Àrea de Comunicació i Premsa
Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament
C. Tàpies, 1-3  08001 Barcelona
Tel. 93 442 28 35. A/e: fcongdapangea.org
Tel. Premsa: 659 58 12 64. A/e: fcongd.premsaapangea.org
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/quideuaquitarragona/attachments/20070530/57b76dc7/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu Quideuaquitarragona