[Qui-deu-a-qui] Acció Setmana Deute i Accés a la Informació

iolanda fresnillo @ifresnillo ifresnillo en riseup.net
Mar Sep 17 21:32:08 CEST 2013


Benvolgudes amigues i amics

Us passo una acció que hem preparat des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute. Espero que us sembli interessant i que hi pogueu participar. Per qualsevol dubte o per participar-hi poseu-vos en contacte amb auditoriabcn en gmail.com abans del 23 de setembre. Seria fantástic si ens ajudeu a fer-ne difusió a col·lectius i moviments socials que puguin estar interessats.

Gràcies i fins aviat!

Iolanda




Acció Setmana Deute i Accés a la Informació 

Als col·lectius en lluita,

Des de la PACD volem convidar-vos a participar d'una acció ben concreta durant que començaria el dia Mundial de l'Accés a la Informació i finalitzaria la Setmana de Lluita Global contra el Deute i les IFIs (del 8 al 15 Octubre). Per què? Per dos motius:
Totes sabem que el deute és l'excusa o l'estratègia emprada per a aplicar retallades als diferents sectors on hi dueu a terme la vostra llluita.
Comprovem dia a dia que se'ns amaga o es manipula la informació per mantenir la solidesa del discurs institucional i amagar la privatització i el desgast de tot allò que és o hauria de ser públic i social.
Per això i aprofitant que el 28 de setembre és el Dia Mundial de l'Accés a la Informació l'acció que us proposem gira a l'entorn de fer una petició administrativa col·lectiva d'informació a la Generalitat (adreçada a Mas Colell i a Artur Mas) per tal que aquesta informació es pengi a la nova web de transparència de la Generalitat. Des de la PACD ens encarregarem de tramitar la petició, amb una exposició de motius comuna (EXPOSO:...) que faci referència a la situació que vivim i a la relació que hi ha entre la degradació de cada sector i el deute, així com d'afegir la informació jurídica que ens avala per a tenir dret a la informació.

La segona part de tota instància és la més important, la sol·licitud (SOL·LICITO:...) i és aquí on us demanem col·laboració.  Volem que la instància reculli les peticions d'informació que cada col·lectiu necessiti o cregui que han de ser públiques i no ho són. Des de la PACD ens encarregarem de llistar-les en una sola instància/sol·licitud. La data per a l'entrega de la instància és el 27 de setembre, per això la data límit que us proposem és el 23 de setembre.

Durant aquell cap de setmana a través de les xarxes, i durant les setmanes següents a través dels mitjans i d'altres vies, ens proposem promoure el debat sobre la manca de transparència i la vinculació entre les retallades i el deute. Per tal que tingui més ressó, més endavant, si us animeu a participar-hi, us informarem sobre una acció presencial.

Si us hem convençut, aquí segueix què necessitem de vosaltres:

Que ens envieu les vostres consultes per a la Generalitat de Catalunya a auditoriabcn en gmail.com abans del dia 23 de setembre. Han de ser consultes clares, concretes i curtes sol·licitant dades a la Generalitat de Catalunya o a algun dels seus Departaments relacionades de forma clara amb les retallades i el deute. Us proposem que siguin una o dues consultes molt breus (màxima extensió 300 caràcters o un parell de línies per cada petició) perquè la instància sigui al més concisa i directa possible. Incloeu, si us plau, un telèfon de contacte i l'adreça del col·lectiu on voleu rebre la resposta oficial.


I si us agrada i en teniu més ganes, en la mesura del que pugueu, també us proposem:
- Que doneu suport en la difusió prèvia, durant i posterior a les xarxes socials i hi aporteu el material propi que considereu.
- Que assistiu i doneu suport a les accions presencials en la presentació de la sol·licitud i en la posterior reclamació (us donarem més detalls  del lloc i hora més endavant). 
- Que ens feu arribar qualsevol aportació o idea.

Què us sembla? Us animeu a participar-hi?

Esperem les vostres preguntes, idees i opinions.

Més info:
PACD: www.auditoriaciudadana.net
Dia Mundial de l'Accés a la Informació  https://www.facebook.com/accesoinfo 
Govern i Transparència: http://transparencia.gencat.cat/ 
_______________________________________________________

Plataforma Auditoria Ciudadana de la Deuda - PACD Barcelona.
¡NO debemos, NO pagamos!

Agenda PACD Barcelona

Web: www.auditoriaciudadana.net
Facebook: www.facebook.com/AuditoriaCiudadanaDeuda

@AuditCiudadana
@AuditoriaBCN

Si no es necesario, no imprimas este correo electrónico en papel. Respetemos el planeta.
> 


Iolanda Fresnillo

ifresnillo en riseup.net | @ifresnillo
iolandafresnillo.wordpress.com | iolandafresnillofoto.wordpress.com

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20130917/f958141c/attachment.htm>


More information about the Qui-deu-a-qui mailing list