[Qui-deu-a-qui] Firmas de organizaciones en solidaridad acción en

sudakatopo en gmail.com sudakatopo en gmail.com
Vie Dic 28 17:12:10 CET 2012


Hola: Aquí va completo, perdón por el error, faltan enlaces.  
Es que lo hice desde el movil y no pasa los enlaces. 
   
Salud 
 Y muy buen año. 

......................................... 

Hola,

En diciembre de 2011, Ecologistas en Acción desplegó 3 pancartas en la sede central de CaixaBank, en Barcelona (más información 
aquí: <http://www.ecologistasenaccion.org/article21892.html>. 

Ahora, por esa acción simbólica, se pide 8 meses de prisión para 8 personas de la organización.
Hemos elaborado un manifiesto de apoyo pidiendo el archivo de la causa. El manifiesto es para organizaciones no para personas. Os pedimos que os adhiráis y, además, que lo distribuyáis a los colectivos que puedan sumarse también.
Para añadir el nombre de vuestro colectivo pinchar 
aquí. <http://www.ecologistasenaccion.org/article24721.html>



Gracias de antemano.


****Respuestas a:
natura en ecologistesenaccio.cat




Benvolguts/des,

Al desembre de 2011, Ecologistes en Acció va desplegar 3 pancartes a la seu central de CaixaBank, a Barcelona 
(més informació aquí) <http://www.ecologistasenaccion.org/article21892.html >.
 
 .  Ara, per  aquesta acció simbòlica, es demana 8 mesos de presó per 8 persones de l'organització.
Hem elaborat un manifest de suport demanant l'arxiu de la causa (a sota). 

El manifest és per a organitzacions. Us demanem que us sumeu.
Si així ho feu, sis plau , envieu un correu amb el nom de la vostra organització i correu de contacte a Jaume Grau (
naturaleza en ecologistasenaccion.org) o bé ompliu 
el formulari, <http://www.ecologistasenaccion.org/article24721.html>  i feu difusió als vostres contactes.

Gràcies per endavant,

Ecologistes en Acció
**

MANIFEST
Per l'arxiu de la causa contra 8 activistes d'Ecologistes en Acció per denunciar les activitats de CaixaBank
En desembre de 2011, Ecologistes en Acció, com part del seu Congrés Confederal va desplegar tres pancartes en la seu centrals de CaixaBank a Barcelona amb els textos “La Caixa arrasa el planeta”, “Justícia social i ambiental” i “Allibera't de la banca”. En l'acció directa no violenta varen participar unes 300 persones, de les quals, 8 desplegaren dos de les tres pancartes. Aquestes persones s'enfronten a una petició de 8 mesos de presó en l'actualitat.
L'acció va denunciar diversos fets sobradament contrastables. El primer es referia a la denúncia de l'enorme acumulació de poder polític i econòmic en el sector bancari i afirmava que són els bancs, part fonamental dels “mercats”, els que dicten a hores d'ara el gruix de les polítiques públiques que executen els Governs. Per a fer-ho, empren les cadenes del deute públic, contret en gran part per a rescatar als bancs i antigues caixes en el seu naufragi immobiliari.
El segon eix de la crítica parteix de l'evidència que CaixaBank controla part de les accions d'empreses espanyoles transnacionals d'enorme rellevància en els sectors energètics, de l'aigua i de les infraestructures. Ens referim a empreses amb polítiques ambientals i socials molt agressives, tant pel que fa al nostre Estat com a altres països del Sud: Agbar, Respsol, Gas Natural-Fenosa, Abertis. Només per posar alguns exemples: Agbar restringeix l'accés a aigua potable a importants sectors socials en diversos llocs d'Amèrica Llatina; Repsol té camps petroliers en llocs d'altíssima biodiversitat; Gas Natural-Fenosa base el seu negoci en els combustibles fòssils, els principals responsables de l'escalfament global; o Abertis construeix autopistes a tot el món que serveixen per expandir el model urbanístic fortament depredador amb el territori.
La tercera línia de denúncia va tenir que veure amb l'aposta de CaixaBank, abans la Caixa, per l'especulació urbanística. Són cents les urbanitzacions en tot l'Estat finançades per la Caixa, moltes convertides avui en actius tòxics, cosa que ha portat a CaixaBank a tenir que aprovisionar més de 2.500 milions d'euros per a la seva cartera de crèdit immobiliari. Altre exemple clar és la seva aposta per la polèmica 
Torre de Cajasol a Sevilla.
Per últim, l'acció també va denunciar que, tot i que de tot plegat, CaixaBanc rep generoses ajudes públiques per a la seva expansió, com les que s'ha convertit en el primer banc de l'Estat espanyol amb 342.618 milions d'euros en actius, per davant del BBVA i del Santander. Com són els casos d'adquisió de Banca Cívica, que va rebre 977 milions d'euros d'ajudes públiques; o la recent del Banc de València, amb 5.500 milions de diner que se sumen al dèficit públic. A més a més, la filial de CaixaBank, Criteria, evadeix impostos mitjançant l'ús de paradisos fiscals.
És ben cert que Ecologistes en Acció podia haver escollit un altre mitjà per comunicar les seves crítiques a l'entitat. Probablement hagués estat més efectiu que hagués pagat anuncis en els mitjans de comunicació de masses, com fa CaixaBank. Tanmateix, és obvi que Ecologistes en Acció, ni cap moviment social, té la capacitat econòmica per fer-ho. Mentre el sistema democràtic actual discrimini la capacitat de possibilitats de la comunicació social en funció de la capacitat econòmica, accions com la del desembre de 2011 en la seu central de CaixaBank tindran tota la legitimitat.
Amb aquesta acció, Ecologistes en Acció simplement segueix el camí de milers de persones que han realitzat accions de desobediència civil i que avui les nostres societats reconeixen per la seva labor en l'avanç envers la justícia social i ambiental. Persones que decidiren enfrontar-se a sistemes injustos per aconseguir i/o mantenir drets i llibertats socials. La discriminació en l'ús de l'aparell judicial a favor del poder establert no és nou: mentre que les persones i/o entitats vinculades a les èlits político-financeres disposen de mitjans possibles per evadir sancions (penals o econòmiques) – quan no se les indulta-, a les persones que protesten per denunciar un ordre injust se les aplica amb tota duresa.
Per tot plegat, les organitzacions sotasignants considerem que l'acció per la qual es demanen 8 mesos de presó a cada un dels 8 activistes fou una acció legítima que mereix el seu arxiu de la causa. 

..................................................................................................................


.


Salud, alegría y agroecología
Topo

“¿Cómo quieres que el estado solucione tus problemas si el problema es el estado?”


http://sudakatopo.wordpress.com/  

.

-----Original Message-----
From: luisgonzalez en moviments.net
Sender: qui-deu-a-qui-bounces en llistes.moviments.net
Date: Fri, 28 Dec 2012 16:47:53 
To: <comunicacio en salutiagroecologia.ae.org>
Cc: <qui-deu-a-qui en llistes.moviments.net>
Subject: Re: [Qui-deu-a-qui]
 Firmas de organizaciones en solidaridad acción en

_________________________________________
web de la campaña :
www.quiendebeaquien.org
Qui-deu-a-qui mailing list
_______________________________________________
para modificar o dar de alta o baja tu subscripción :
https://llistes.moviments.net/listinfo/qui-deu-a-qui



More information about the Qui-deu-a-qui mailing list