[Qui-deu-a-qui] presentació nodo QdQ Bna - trobada estatal QdQ

Rica Garcia rica en descweb.org
Mie Mar 10 13:23:20 CET 2010


Bon dia! , com vam quedar ahir.. envio un recull del nodo Bna per la presentació del dissabte (5 minutets que tenim).. , us demanaría : 
- no més he inclós des de 2009 fins ara .. es demanava activitats des de Córdoba pero d´això fa dos anys .. incluim 2008 també ??? 
- si poguessiu revisar (qué falta , qué sobra????)..;  i qué fem amb els temes estatals - ho deixem fora i cap nodo ho informa - , o bé ho presentem tot indicant que son temes estatals .. help!.. aqui de moment he inclós tot tot... 
- si podeu enviar-me alguna foto que anime la cosa.. 

Bé , aqui tot el detall i espero les vostres respostes per afinar .. en funció del que s´hagi de presentar , ajustaré pels 5 minuts de glòria .. je,je..: 


1. Taula rodona ¨El crèdit com a instrument de desenvolupament als països empobrits : límits i potencialitats ¨ amb l´objectiu d´aprofundir en la formació, reflexió i debat en torn al crèdit dins i fora de l'AOD. 3 de març 2009. Com resultat de la jornada es va portar un procés de reflexió interna i vam elaborar  un posicionament QdQ Bna sobre el tema, que reforça elements front les reformes  lleis FAD i CESCE. 

(no recordo si aquest posicionament es va enviar a tots els nodos i si per la reunió a la tarda, seria un tema a parlar.. si tenint aquest document com base, treballar per tenir un document QDQ Estatal sobre el tema.. ho dic per si a la presentació ho comentem)



2. Incidencia lleis FAD-CESCE (juny fins ara): TEMA ESTATAL !!!!!!!!

- 17 juny : comunicat premsa denunciant el enderreriment de les reformes FAD/CESCE anunciat pel Ministre d'Afers Exteriors , i per tant d´incompliment de la  Llei Reguladora de la Gestió del Deute Extern (38/2006) .

-  Elaboració document de demandes QdQ front les reformes FAD/CESCE i recollida de adhesions .

-    Elaboració de posicionament front els projectes de lleis presentats pel govern (Reforma del Sistema de recolzament  Financer a la Internacionalització de l'empresa -FIEM/CESCE;  i projecte de llei per a la Promoció del Desenvolupament - FONPRODE) amb més de 100 adhesions d´organitzacions i xarxes internacionals, coordinadores i organitzacionsn estatals i  més de 380 adhesions individuals .

-  Nota de premsa (6/11/2009) qüestionament projectes de llei aprovats pel Consell de Ministres en procés de tramitació parlamentària 

- Ciberacció a tots els grups parlamentaris per incidir en el procés de presentació de esmenes. 

- Reunions ICV i ERC  

- Coordinació i definició de estratègia d'incidència conjunta front les lleis amb la Coordinadora d´ONG Estatal, la Campanya del Mil·lenni de Nacions Unides, Intermon- Oxfam i la Plataforma 2015: 1.  Incidència sobre el Consell de Cooperació amb motiu del seu dictamen respecte a les reformes i sobre la Comissió de Cooperació i la Comissió d'indústria, Turisme i Comerç. 2. Compareixença a la Comissió de Cooperació al Congrés el 15 de febrer del 2010.

- Incidencia esmenes parcials grups ICV i ERC.. incidencia esmenes parcials Fonprode : CIU, PNV i PP . 

 

II. Campanya de recolzament al procés d' Auditoria del deute extern a l'Equador .TEMA ESTATAL !!!!!!!!




Enviament d'una carta tant al govern Equatorià com a l'Espanyol, per tal de recolzar el procés d'auditoria i demanar al govern espanyol la suspensió dels pagaments corresponents als deutes que s'han demostrat il·legítims +  enviament Nota de premsa mitjans . 

 

III.  Recolzament a la  "Campaña por la Auditoría de la Deuda Pública¨  a Bolívia . TEMA ESTATAL !!!!!!!!

 

Aprofitant la visita oficial del President de Bolívia, Evo Morales a Madrid la Campanya QdQ li va entregar en mà una carta en suport de la campanya boliviana el passat 14 de setembre. (ANNEX 2.3. Carta a Evo Morales, i article). 

 

IV. 3a Setmana d'Acció Global contra el Deute i les IFIs (Barcelona, 15 al 17 d'octubre 2009) ¨Crisi + Deute . Prou de falses solucions!) 



IV. HAITÍ .


- Manifest conjunt organitzacions rebuig militarització de l'ajut i demanda cancel·lació deute extern


- Taula Rodona ¨Haití, el terratrèmol neoliberal ¨(Divendres 5 de març, a la seu de la FCONGD)



Bé, espero indicacions i espero que vinguin avui .... !!!, petons, rica 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20100310/9c0f62f7/attachment-0001.htm 


Más información sobre la lista de distribución Qui-deu-a-qui