[Qui-deu-a-qui] Acta darrera reunió QdQ

Nina González nina en setem.org
Lun Ene 18 10:24:30 CET 2010


  Hola a tothom,
  Us passem l'acta de la reunió de la setmana passada.
  Una abraçada,


  Nina


------------------------------------------------------------------------------


  Assistents: Gemma, Àlex, Audrey, Sergi, Luis, Rica, Griselda, Nina. 

  1. Taller QdQ al FSCAT: 

  Degut al gran nombre de tallers que es van presentar (140), la comissió de continguts del FSCat va haver de fer un gran esforç per juntar les propostes i arribar als 95 actuals. A QdQ se'ns va proposar unir-nos amb la Fundació Alternativa i RETS, ja què les seves propostes també anàven en la mateixa línia (internacionalització de les empreses). Vam acceptar la fusió i l'Ariadna va redactar una nova proposta i un títol comú, i ara hem de fer una reunió amb les dues altres organitzacions per preparar el seminari, que serà (com tots) de 2 hores. Encara no sabem els horaris concrets, s'han de definir aquest dimecres. S'ha fet un grup per preparar el contingut i difusió del taller, de moment format per l'Ariadna i l'Audrey. Si alguna persona més vol apuntar-se, si us plau que es posi en contacte amb elles. 

  Hem fet un ingrés de 100 euros com a QdQ al FSCat. La Gemma mirarà com està la nostra economia per valorar com estem i, en cas que ho decidim així, aportar-hi més si es veu que el FSCat necessita més fons. 

  Surt la idea de fer un fulletó amb informació sobre el taller per distribuir abans i durant el FSCat. Es parlarà amb Fundació Alternativa i RETS. 

  2. Campanya unitària en resposta a la presidència espanyola de la UE. No a l'Europa del Capital, la Crisi i la Guerra. 

  Es recorda que la propera reunió és el dissabte 16 a la Casa de la Solidaritat. El Luis hi anirà en nom de QdQ. També es recorda que hi ha convocada la mani del FSCat pel 28 de gener (coincidint amb la reunió dels ministres de treball de la UE a BCN) a las 18.30 en el Jardinets (Paseo Gracia/ Diagonal) 

  3. Enlazando Alternativas 

  En reunió anterior vam acordar presentar un taller de QdQ a la Cimera del maig a Madrid (com que també hi ha altres QdQ de l'Estat amb aquesta idea, ens haurem de coordinar). Com que encara no ha sortit la convocatòria per presentar tallers, quedem a l'espera. L'Àlex i la Nina ens informaran quan sorti. 

  4. Trobada Estatal + 10 anys de la CONSULTA! 

  Es va sondejar amb els diferents nodes de l'estat la idea de fer coincidir la Trobada amb la celebració dels 10 anys (12 de març), i en general va agradar la idea però tothom veia problemes per assumir-ne l'organització. Com que nosaltres ja vam oferir-nos, doncs... s'acorda que acollirem la trobada estatal 2010 i que es farà coincidir amb la celebració dels 10 anys de consulta! 
  Ja tenim, doncs, la data: serà el 13 de març, dissabte. Estem d'acord totes i tots que és millor concentrar la trobada i la celebració dels 10 anys en un mateix dia (dissabte), i deixar el diumenge lliure per reunions i trobades més informals. Es plantejarà a la resta de l'Estat aquesta opció. 

  Valorem algunes de les propostes que va fer Madrid i en fem algunes pròpies que s'hauran de consultar  a la resta de companys/es de l'Estat. La Gemma farà la proposta amb tot aquest recull: 

  - Formació (d'unes 2 hores). 
  - Reunió interna: creiem que si un dels objectius és planificar treball conjunt, haurem de portar "feina feta" abans d'aquest dia, tots els nodes. També pot ser un espai de reflexió de l'estat actual de QdQ. S'haurà d'acabar de definir des de la comissió que treballi aquest tema. 
  Aniversari:
  - Festa "revival" dels 10 anys (nit). Veiem molt bé la proposta de fer una FESTASSA a la nit per celebrar els 10 anys. Haurem de recuperar els contactes que tenim (de fa una dècada) i començar a moure'ns...Algunes persones que van participar a la consulta al seu municipi ja ens han dit que els hi agradaria molt fer alguna cosa per celebrar aquest aniversari: Osona i Casteldefells. Abans de la Festa es pot fer quelcom més "íntim/emocional": diapositives d'aquell moment..etc. Es va decidir fixar un dia per fer només una reunió sobre aquest punt i convidar ja a persones que van participar a la consulta perquè també donin un cop de mà en preparar-ho amb nosaltres. 
  - Seminari (Previ) a Sant Cugat el 12 de març: l'ODG té previst fer un seminari a Sant Cugat el 12 de març sobre deute (lligant-ho amb els 10 anys de la consulta, s'haurà d'acabar de definir) i proposa poder-ho lligar amb els actes de QdQ de l'endemà. L'ODG planteja que si no es veu bé fer-ho a St.
  Cugat i es veu millor fer-ho a bcn (ells també tenen dubtes) també és una bona opció. L'implicació de l'odg serà diferent però podem valorar si hi
  ha forces per fer-ho. Es valora molt possitivament fer-ho a St. cugat.


  - Possible acció: creiem que hauria de fer-se en un lloc cèntric i ens preguntem quin ha de ser l'objectiu de l'acció. Pensem que podria ser una acció mediàtica, aprofitant el missatge dels 10 anys que pot ser atractiu pels mitjans i focalitzant molt a periodistes concrets amb els que ja tenim contacte. Es parlarà amb la resta de l'Estat per veure en quins objectius o tipus d'acció estan pensant. Simultàniament es proposa impulsar articles i comunicats als mitjans de comunicació els dies anteriors/posteriors (podem aprofitar la info recollida al llibre sobre la consulta). No surten persones concretes per
  portar aquest tema i proposem que ho facin des de madrid ja que ho han pensat ells.

  Es creen les següents comissions (sereu moooolt benvinguts/des si us hi sumeu!): 

  Festa: Iolanda, Audrey, Sergi 
  Reunió interna: Gemma, Alf, Berta 
  Formació (+seminari Sant Cugat): Gemma, Dani, Rica, Sergi, Alex 
  Mitjans: Griselda 
  Logística: Audrey, Nina 


  5. Lleis FONPRODE-FIEM 

  L'argumentari s'ha divulgat i s'ha presentat a alguns partits polítics. La data màxima que ha posat el govern per presentar les esmenes és el 2 de febrer però és possible que hi hagi pròrroga. S'ha preparat un mailing amb un resum de l'argumentari per enviar a tots els diputats de les doues comissions implicades uns dies abans de la data màxima que finalment s'aprovi, per tal d'aconseguir la màxima pressió. Convidarem a totes les entitats que han signat l'argumentari a reenviar aquest mailing, i per tant que el rebin de moltes organitzacions i no només una vegada de QdQ.  També convidem a totes les organitzacions que treballen temes que es poden vincular a les lleis (internacionalització de les empreses, ecologia, cooperació, coherència de politiques, etc.) a escriure articles sobre el tema i així anar generant interés, opinió i pressió. 

  Van sortir dues ideas : 
  1. Llistat de adhesions : es va comentar que al llistat falten algunes organitzacions concretes que han treballat o tenen relació amb el tema deute i que pot ser no han signat perque no els ha arribat la petició (que poden ampliar la difussió i accions per la presència/socis que tenen) . Es va plantejar fer un llistat i que mirar qui té contacte directe i es pogués encarregar de fer el contacte directe. Con exemple : Fiare, Manos Unidas, Cáritas  

  - Respecte a les organitzacions i xarxes internacionals que s´han adherit , sobre tot les que tenen seus al sud (com per exemple Jubileo Sud,  CADTM, Latindadd .. ) ..  sería interessant plantejar-los l´enviament de un comunicat a les OTCs/Embaixades expresant la seva preocupació en relació als projectes en tramitació i la seva adhesió al posicionament QdQ . L´ideia seria preparar aquest comunicat en varis idiomes i fer-les la proposta. 

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20100118/1af676da/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Qui-deu-a-qui