[Qui-deu-a-qui] acta 6 maig 2008

Rica Garcia rica en descweb.org
Mie Mayo 7 13:14:42 CEST 2008


hola Eli,et van trobar a faltar ahir.. sobre tema credits intento contestar a sota.. petons, rica 
  ----- Original Message ----- 
  From: Elisabet Pèriz 
  To: Elena Romagosa 
  Cc: qui-deu-a-qui en moviments.net 
  Sent: Wednesday, May 07, 2008 11:32 AM
  Subject: Re: [Qui-deu-a-qui] acta 6 maig 2008


  Hola! Bon dia a tothom!!!

  En primer lloc, merci Elena per l'acta!! Tan eficient com sempre! Només una pregunta... però tu quan dorms!?!?!? Heu vist a l'hora que escriu aquesta dona... ets una craaaaaaaack!!! Jo de gran vull ser com tuuuuuuuuuuu!!! ;)

  Pel que fa a la reunió dels TLCs... sincerament... ejem... per mi de conya que s'hagi canviat... que així podré ser-hi! :P

  Pel que fa a la reunió ACCD:

  a.. Els ajuts en qüestió, dins l'àmbit català, han de ser aprovats per l'Institut Català de Finances, amb qui la tècnica de l'ACCD està negociant-convèncer.
  -No he acabat d'entendre què és el que la tècnica de l'ACCD està negociant o de què intenta convèncer a l'ICF (de l'aprovació dels ajuts?? de que no s'atorguin aquesta mena "d'ajuts"?).. la partida ha estat aprovada sota el capítul 8 de concessió de prèstecs a nivell de Ajuts d´ Estats segons el reglament europeu ..  entenc que es el ICF qui otorga aquest prestecs sempre que las activitats proposades compleixin el reglament europeo i la questió es que el ICF sembla que no veu que las lineas proposades per la ACCD puguin ser financiades en aquest marc.. la ACCD el que está intentant es conseguir la aprovació del ICF para que es pugui executar.

  a.. per executar la partida cal (paraules d'en Minoves): 1. acord amb l'ICFinances / 2.Trobar entitat(s) que ho portin a terme - qdq: un sol món?- / 3.  Aprobació del Consell de cooperació - qdq: dubtem que sigui vinculant la decisió del ConsellCoop- 
  - Si aquests són els passos que el Minoves considera que cal superar per executar la partida... aleshores em sembla molt bé la pressió al Consell de Coop... és possible que no sigui vinculant, però si el Minoves diu ho contempla com un pas "necessari", com a mínim que es trobin amb la pedra al camí. 

  a.. Al 2009 asseguren que no hi haurà ajut reemborsable 
  - Al 2009??? Suposo que l'afirmació es limita a aquest any perquè és al que correspon part de l'execució del pressupost actual... però es va parlar del que passarà després? perquè si l'argument era "només hi havia aquest camí per complir l'escenari econòmic" els propers anys... xungo!!.. el 2009 es refereix no a aquest any si no als propers anys , que la idea que tenen es  revisar el actual Pla director , donat que  va establir un escenari economic sobre unas previsions de creixement presupuestari que no es corresponen al moment actual de recessió..  llevors la seva proposta será revisar aquest escenari ajustant a la realitat actual .. es a dir, mantenint  segurament el cumpliment del 0.7% peró sobre la base de la actual previsió de presupost ..per tant reducció de fons ..  

  Sobre el tema PET/BSCH, sabent a l'hora que es farà l'acció miro de confirmar que podré ser-hi present! (la veritat és que no m'ho voldria perdre!!) Igualment, Platera, com aquesta setmana sóc fora de Barcelona, no podré venir a la reunió preparatòria... si no et sap greu, després et demanaré que me'n facis cinc cèntims!

  Sobre l'ESAP: si cal fer res més bans del 13, digueu!! i pel que fa als continguts... hi seguim pensant!

  I de moment, és tot!
  Hosti, tu, en un moment... us he fotut un rotllo de por! Però tranquis... que el que pregunto ho podem aclarir directament que ja sé que tothom va tope atrafegat i escriure e-mails sempre treu temps!!!


  Apa, petons per tothom!

  Eli



   
  El 07/05/08, Elena Romagosa <elenaromagosa en gmail.com> ha escrit: 

    ***************************reenvio l'acta sense documents en espera que me l'admeti****************************************



      Assisteixen: Rica, Gemma, Luís, Platera, Carla, Jenny, Gisela i Elena

      S'excusen (disculpeu si n'hi ha més): Eli, Bero, Iolanda, Àlex

        a.. TLCs: avui havien de venir dos o tres convidats per parlar-ne, al final hi ha una reunió paral·lela i s'ha hagut de decidir a última hora canviar la data de socialització amb QdQ, serà el proper 20 de maig (vegeu el final de l'acta on hi ha calendari)  
        b.. Reunió amb ACCD: la Rica ens fa un resumet de com va anar: 
          a.. per l'Agència van assistir Minoves/Felip/Enric Fausto/marta-tècnica-. En Minoves va fer una exposició llarga de 20min on tornà a explicar tot el procès que ha portat a aprobar la partida d'ajut reemborsable (argument: només hi havia aquest camí per complir l'escenari econòmic). 
          b.. la partida es regeix pel "Capítol 8 de concessió de prèstecs a nivell d'ajudes d'Estats segons el reglament europeu", que a grans trets contempla els préstecs per finalitats productives d'entitats no lucratives/activitats productives portades per altres operadors privats/altres activitats productives. 
          c.. Els ajuts en qüestió, dins l'àmbit català, han de ser aprovats per l'Institut Català de Finances, amb qui la tècnica de l'ACCD està negociant-convèncer. 
          d.. per executar la partida cal (paraules d'en Minoves): 1. acord amb l'ICFinances / 2.Trobar entitat(s) que ho portin a terme - qdq: un sol món?- / 3.  Aprobació del Consell de cooperació - qdq: dubtem que sigui vinculant la decisió del ConsellCoop- 
          e.. Al 2009 asseguren que no hi haurà ajut reemborsable 
          f.. Al sortir de la reunió, amb la FCONGD es parlava de buscar els actors implicats del Consell de coop per contactar directament amb ells i fer pressió abans de que es produeixi la reunió per aprobar la proposta d¡execució de la partida. 
          g.. ACORDS/TASQUES: objectiu QdQ: fer pressió amb TEMPS SUFICIENT al Consell Coop 
            a.. investigar el Capítol 8 normativa europea CARLA 
            b.. averiguar dia reunió consell cooperació i membres a pressionar GEMMA I RICA 
            c.. parlar amb FCONGD si avancen amb el tema dels contactes (sinó donar a entendre que nosaltres si ens estem movent) RICA 
            d.. enviar carta explicant el que en pensem del 14M al tècnic/a de l'ICFinances que li toqui aprobar-gestionar la partida GEMMA
        c.. Acció BSCH-PET: la Moira finalment no vindrà a Bcn, però l'acció es manté pel div 16 de maig a les 11h a alguna sucursal del Santander. Tenim dos clients disposats a treure els calers. La reunió preparatòria és el proper dijous 8 de maig a les 18:30h a Setem (la Platera segur que hi anirà). Proposem enviar difusió de l'acció per atraure get i premsa (com que el grup organitzador vol treure una nota de premsa, pensem que dijous a la reunió s'acaba de definir com es fa la difusió). 
        d.. Encuentro Social Alternativo al Petróleo: 
          a.. a madrid ja tenen la web: www.19wpc.org, tenen els tres eixos de continguts definits i algun material de difusió (document adjunt). 
          b.. a barcelona convoquem (al mail pròxim) a les plataformes/entitats següents a la reunió preparatòria del proper dimarts 13 de maig a les 19:30 al SCI: 
            a.. petroaliments CARLA 
            b.. QdQ ELENA 
            c.. PET ELENA .....(sóna una mica malament això no? ;-P) 
            d.. Extractives JA HO HA FET LA IOLANDA 
            e.. Repsol mata GEMMA 
            f.. No et mengis el món GEMMA 
            g.. Endavant ELENA 
            h.. Aturem la Guerra LUÍS
          c.. a la reunió abordarem tant la manera de convocar el màxim de gent i fer difusió com la proposta de tallers que durem a terme des de Catalunya. Es tanca programa el 24 de maig i ens demanen que hi vagi algú de bcn, Elena ho té en ment però esperem al dia 13 per si hi va algú altre de bcn i ja pot fer de portaveu. (i de madrid esperen autobusos.....moooolts autobusos de bcn......i no podrien ser trens?) 
          d.. des de QdQ tenim la proposta en ferm del taller Edpac Petroreo, però ens plantegem de fer un taller sobre yasuní i/o una proposta com la del G-8 del juny2007, més idees? 
          e.. pel moment a la subllista de coordinació m'hi afegeixo jo, el dia 13 ja decidim si hi va algú altre (GEMMA em poses en contacte?)
        e.. Breus: 
          a.. la Iolanda ha rebut la proposta de Jubileu de que la Setmana del Deute i les IFIs 2008 serà entre el 12-18 octubre (dins QdQ estatal hi havia la demanda de no ocupar el 17 d'octubre que és el dia Contra la Pobresa). per comença a preparar-la, es crea comissió setmana deute, es reuniran abans del 3 de juny per rellegir les actes de l'any passat i preparar la primera reunió convocant a tot déu. A la comi s'hi apunten: Carla, Platera i Gemma- que pagarà les birres de la reunió :) - 
          b.. La reunió de Deute Il·legítim a Equador del juliol ha quedat aplaçada sense data (parlen de setembre) ni lloc mundial. 
          c.. he oblidat una cosa a la reunió: del FSCat reclamen resumets dels seminaris per fer la memòria. La data màxima és entre el 20 i el 30 de juny. Miro de coordinar els dos tallers en que vam participar ok? 
      *calendari QdQ:
        a.. 13/05/08 reunió nucli bcn Cumbre petrolera (19:30h SCI) 
        b.. 20/05/08 reunió QdQ exclusiva TLCs i Yasuní (imagino que alguna cosa més parlarem....) (19:30h SCI) 
        c.. entre 20/05/08 i 03/05/08 cmissió Setemana Deute 
        d.. 03/05/08 QdQ (inclou Setmana Deute)
      apa, que tingueu un bon dia!  
      ;P



      Elena Romagosa 
      -----------------------------------------------------------
      Dooley jën ndox - La força del peix és l'aigua
      Proverbi senegalés. 




    _______________________________________________
    Qui-deu-a-qui mailing list
    Qui-deu-a-qui en llistes.moviments.net
    http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui






------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  Qui-deu-a-qui mailing list
  Qui-deu-a-qui en llistes.moviments.net
  http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/qui-deu-a-qui
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20080507/3f7ceb0f/attachment.htm>


Más información sobre la lista de distribución Qui-deu-a-qui