[Qui-deu-a-qui] acció i assaig

Griselda gpinero en menta.net
Jue Mayo 4 14:02:23 CEST 2006


Hola a tohom:

Primer de tot l'assaig es farà a l'ateneu Rosa de Foc el dimarts 9 de maig a les 19 hs. L'adreça es Verntallat nº....? entre Providència i la Plaça del Nord. Verntallat és el carrer del costat esquerra de la esglèsia de la Plaça de la Virreina. Pensava que tenia algú folletó de l'ateneu, però no. Pujant és a mà dreta, un gran porta verda!!

Us envio el guió que va escriure el Max i el que vaig recollir de les 14 preguntes per als parlaments. Gemma te'n recordaràs de les fotos...Tot l'altre el porto jo. Max pot venir, per sort!! I que no falti ningú ja que es necessiten com 20 persones!!!


GUIÓ

Guió de l'acció
1-
La gent en bloc es desplaça fins al lloc on farem l'acció. Allà es veuen 4 personatges disfressats amb un mono de benzinera de Repsol. Ells comencen a buscar a algun dels personatges que representen els afectats. Mentrestant es va llegint un text, que s'inicia amb una aproximació històrica de Repsol, i segueix amb com repsol s'ha apoderat ilegitimament d'empreses i s'ha fet una de les petroleres més grans del món. Mentre es llegeix el text, els 4 de repsol, ja han trobat l'afectat que representava la dignitat dels pobles, i li han posat una bosa negra al voltant del cos.
2-
Ve el torn que mentre es llegeix el text de què fa repsol al món, començant per les afeccions al medi ambient, els 4 de Repsol, que han deixat a la dignitat asseguda al terra, busquen al personatge que representa el medi ambient. I es repeteix el mateix que abans, el coloquen dins una bossa negra.
3-
Seguint amb el text de què fa repsol al món, llegim les afeccions als pobles indígenes. I llavors els 4 de Repsol busquen al personatge que representa els pobles indígenes, i el col·loquen dins una bossa negra.
4-
Finalment segueix el text amb que no cal oblidar el que fa Repsol a Tarragona i Puerto Llano. I El 4 de repsol busquen al personatge que representa a Espanya, i també el col·loquen dins d'una bossa negra.
5-
Per acabar, la gent en massa hauria de:
5.1- Alliberar els personatges,  que representen afectats, de les bosses negres que els tapaven.
5.2- Tirar una malla de tela verda per sobre dels personatges, que representen Repsol, i cobrir-los.
5.3- Només algú del públic en representació de tots, emmanilla a algú (1 o 2) de Repsol en representació de tots.

I amb això acaba l'acció.


El que es diu:



Petita introducción: 
Repsol-YPF opera en 32 països, en 2004 va guanyar gairebé 2.000 milions d'euros i tenia  gairebé 5.000 milions de barrils en reserva. Repsol va aconseguir estendre les seves urpes a tot el planeta, en tots els continents excepte Oceania, però es d'Amèrica Llatina és el qui li dona més profits: extracció de gas i de petroli amb molt poc control i impostos.

 

 Víctimes:

 

1. La dignitat dels pobles: 

Repsol es va quedar amb el petroli d'Argentina al comprar YPF, en Nova York , en condicions més que sospitoses : Una consultora yanqui va devaluar les reserves per a que el comprador sortís beneficiat, després es van (Oh!) adonar que hi havia més de 15.000 milions de dólars extra!! Més a més es van vendre accions que no eren propietat de l'Estat argentí sinó dels treballadors d'YPF.

De la mateixa manera es va quedar gratis la boliviana Andina SA, i més a més va enregistrar com seves les reserves de gas bolivianes a la borsa de Nova York. Tampoc li fa nosa fer contraban de cru!

Ni tampoc tenir negocis amb països que no respecten els drets humans com Algèria, Nigèria, Sierra Lleona o Libèria. Però no solament això sinó que en Colòmbia va ser denunciat per Amnistia Internacional per no respectar els drets humans i de connivència amb els paramilitars!!!

 

2 El medi ambient:

Les destrosses de Repsol són milers, desgraciadament molt poques acaben als tribunals: A Cochabamba van ser denunciats per desforestació i abocaments perillosos als rius.A Argentina, la contaminació de les aigües  en La Loma de la Lata va ser portada a la "Corte Interamericana de Derechos Humanos" (estaven enverinant als pobladors!!). I és que el pobre Repsol té les seves reserves en àrees protegides, en parcs nacionals, en reserves de la biosfera...I més a més en la zona subandina amazònica... una mica incompatible amb les activitats petroleres!!!!

 

3 Els pobles indígenes:

Es que no sol hi és als parcs nacionals sinó també als territoris indígenes: 17 entre Bolívia, Perú, Equador, Colòmbia, Argentina: ha contaminat els seus rius , la seva terra però també afecta la seva forma de vida, les arrels culturals. S'ha denunciat que Repsol entra en comunitats indígenes sense informació ni consulta prèvia, violant d'aquesta manera la legislació sobre Drets indígenes... El problema de salut dels mapuches es terrible però també l'accident per venteo de gas il.legal on va cremar vius a dos camperols (un està mort, l'altre continua internat) i ni tan sols és capaç de pagar per això.

 

4 A l'Estat Espanyol 

Però també aquí tenim problemes. Tots recordem l'accident de Puerto Llano...van morir 9 persones a l'incendi que podria haver-se evitat amb millors mesures de seguretat.. Hi havia greus infraccions a la llei de prevenció de riscos laborals. La contaminació és continua i no millren les condición de l'aire.

Molt a prop tenim un altre cas:Tarragona amb les seves petroquímiques. Llocs de treball,diners... pot ser, però també contaminació i greu! A l'aire trobem partícules de niquel, cadmi, diòxid de sofre, òxids de nitrògen, plom, mercuri, orgànics volàtils. Tot això es respira al camp de Tarragona.  


Bé, tot això és una guia. Si la/el que faci de relator/a vol afegir altres dades, perfecte... sempre que sigui curtet!!

Ens veiem el dimarts 9 a les 19!!  Y felicitaciones a Mónica. te vimos varias veces.. acaparaste pantalla el miércoles por la mañana (programa de Cunit y el telediari)

Cariños, Griselda

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20060504/e939248a/attachment.htm


Más información sobre la lista de distribución Qui-deu-a-qui