[Qui-deu-a-qui] xerrada deutes corruptes a Perú

paola-desc paola en descweb.org
Mie Feb 22 15:30:12 CET 2006


Hola todos!

Quería contarles que la charla del lunes con Ercilio Moura salió muy bien. Hubo entre 30 y 35 personas, varias de ellas alumnos del master de SETEM. Ercilio 
Moura -del Capítulo Peruano de Derechos Humanos, Democracia y Desarrollo- habló sobre la situación de la deuda externa en Perú, su impacto en los derechos sociales y las obligaciones del Estado. Después explicó a fondo el caso Elliot, un caso de deuda corrupta que se dió a conocer en 2004 en un tribunal ético y que ahora está en la Justicia peruana. Finalmente, Alex de Entrepobles habló sobre las exigencias que hace QDQ al proyecto de ley de deuda externa y anunció la acción de envio de mail (repartimos una copia del documento de reivindicaciones y del modelo de carta a enviar). También tengo una lista de mails de los asistentes intersados en ponerse en contacto con la campaña QDQ. 
Yo espero poder ir a la reunión del día 28, aunque no estoy segura de si podré. En cualquier caso, le paso a Gemma o Iolanda las direcciones de mail de la gente.
petons,
Paola 


----- Original Message ----- 
From: paola-desc 
To: Qui deu a Qui 
Cc: qui-deu-a-qui en moviments.net 
Sent: Monday, February 20, 2006 4:47 PM
Subject: RECORDATORI- Avui 20.30: Convocatoria QDQ xerrada deutes corruptes a Perú



  CONVOCATORIA Campanya Qui deu a Qui?
  Dilluns 20 - 20.30h a la seu de SETEM Catalunya
  Bisbe Laguarda, 4 - Barcelona

  DEUTES ODIOSOS I CORRUPTES: EL CAS PERUÀ
  Un exemple de les lluites contra l'endeutament il·legítim
   
  Ercilio Moura, de l'organització de drets humans peruana CEDAL, presentarà els casos de deute extern corrupte investigats i jutjats mitjançant tribunals ètics integrats per la socitetat civil.

  La xerrada oberta al públic forma part de la Campanya Qui deu a Qui?, que està integrada per nombrosos col·lectius i ciutadans i ciutadanes que demanden l'abolició del deute extern en els països emprobrits. La convocatòria és per a dilluns 20 de febrer a les 20.30 hores, a la seu de SETEM Catalunya (Bisbe Laguarda, 4). SETEM és una de les organitzacions que forman part de la campanya QDQ.

  Ercilio Moura parlarà de casos d'endeutament en els quals la corrupció afecta els drets humans i explicarà les diferents iniciatives de la societat civil peruana per a assolir que es reconegui la il·legitimitat d'aquests deutes. Aquestes accions formen part d'un projecte que des de fa 3 anys duu endavant CEDAL amb el suport de l'Observatori DESC de Catalunya i que busca transformar-se en una iniciativa regional Andina a la qual es sumaran països com Bolívia, Equador i Colòmbia amb l'objectiu de formar un Observatori Regional del Deute Extern i de realitzar campanyes de formació i sensibilització.

  En la xerrada també es convocará als presents a unir-se a l'acció de QDQ d'enviament massiu de mails als parlamentaris i al govern en relació a la Llei de Deute Extern que s'està discutint en el Congrés de Diputats.

  Confirmar assistència a: mail en descweb.org o quideuaqui en moviments.net 

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/qui-deu-a-qui/attachments/20060222/b5792cda/attachment-0002.htm


Más información sobre la lista de distribución Qui-deu-a-qui