[LaCrisi-paguinElsRics] Si us plau, difoneu: Jornada Territori i Energia. Caçolada contra Endesa. 5 de març.

Quim Pérez quim_perez en hotmail.com
Mie Feb 23 11:37:03 CET 2011






Per si us interessen aquestes jornades o simplement una caçolada contra Endesa......








Barcelona: Jornada Territori i Energia Data : Dissabte 5 marçLloc : RAI (C/Carders 12 ppal, Barcelona) Horari : 9h30 – 18h30
    http://ecologistasenaccion.org/article19835.html

    
Per inscriure’t a la Jornada TERRITORI I ENERGIA omple aquest petit qüestionari
    
Jornada “Territori i Energia”Resistències al model energètic corporatiu i contaminant PRESENTACIÓPrograma Jornada Territori i EnergiaA mesura que s’esgoten les reserves mundials de petroli i s’agreugen les conseqüències ambientals de les emissions de milions de tones de carboni a l’atmosfera, els Estats i les empreses transnacionals, enquistats en un model addicte als combustibles fòssils, planifiquen i construeixen noves mega-infraestructures amb l’excusa de garantir el subministre d’hidrocarburs. Nous ports d’importació, magatzems de gas, plantes de liqüefacció i petroquímiques, s’imposen en el nostre territori sense el més mínim procés de consulta sobre el model energètic i de desenvolupament en què volem viure els pròxims anys. La construcció d’aquestes noves infraestructures, generarà danys irreversibles sobre el territori on es volen instal•lar i amb especial gravetat, sobre les poblacions veïnes. Els combustibles fòssils, a més de generar Deute Ecològic al Sud, generen impactes directes al Nord.
El sistema elèctric també genera impactes directes en el territori i el paisatge. La construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) d’interconnexió amb França i Europa i la construcció del Cementeri Nuclear, com a exemples destacats, estan comportant la perpetuació d’un model elèctric centralitzat i concentrat. La transició energètica cap a les energies renovables implica reptes sobre els processos de decisió i implementació. Cal doncs, afrontar els reptes per a fer possible que aquesta transició energètica camini cap a la descentralització i generació distribuïda (apropar consum i generació), enlloc de que les energies renovables s’intentin integrar dins del model centralitzat i altament concentrat sota el control d’unes poques empreses energètiques.
      
    
 		 	   		  
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/no65hores/attachments/20110223/fb5277f3/attachment.htm>


More information about the No65hores mailing list