[Semestre-UE/LaCrisi-paguinElsRics] sobre la vaga desconvocada del dia 18. Reflexions des d'una escola pública

Miguel PIE mmuniz2 en xtec.net
Mie Mayo 19 08:06:26 CEST 2010


REFLEXIONS DES D’UNA ESCOLA PÚBLICA

 

A l’atenció dels sindicats USTEC·STEs; CCOO; ASPEPC-SPS; FETE-UGT,

 

Aquest matí hem rebut el manifest unitari convocant a la vaga del funcionariat del dia 2 de juny de 2010. Voldríem fer-vos arribar les següents consideracions, amb l’objectiu que valoreu el plantejament de l’esmentada convocatòria.

 

1.         Som una escola que ha participat activament i de forma majoritària en totes les convocatòries que s’han dut a terme en contra de la LEC i de la política educativa del Departament d’Educació. El seguiment de les vagues realitzades ha estat secundat per la  majoria del claustre. S’han realitzat assembles per a les famílies cada cop que hi ha hagut una jornada de vaga, explicant el perquè del nostre descontent envers la LEC i la política del Departament. 

 

2.         En referència a la convocatòria del 18 de maig, una altra vegada el claustre havia acordat majoritàriament afegir-se a la jornada de vaga, ja que tots estàvem d’acord en continuar la lluita en defensa de l’ensenyament públic. 

 

3.         Avui, 14 de maig de 2010, se’ns ha comunicat que la vaga del 18 de maig “s’ha traslladat” al dia 2 de juny. La realitat, però, és que aquest “trasllat” no és tal, simplement s’ha suspès la convocatòria del 18 de maig adreçada al col·lectiu d’ensenyants de l’escola pública i s’ha convocat una nova jornada de vaga adreçada a tot el col·lectiu de funcionaris.

 

4.         Aquest canvi suposa que la lluita contra les mesures adoptades pel nostre govern autonòmic en relació al sistema educatiu català, ara s’abandona i ens transforma en una lluita contra les mesures anticrisi adoptades pel govern estatal. Aquest canvi significa també una manipulació dels objectius de la vaga i suposa una contradicció amb el discurs dels sindicats de que per fer front a la LEC cal cercar la complicitat de tota la comunitat educativa. 

 

5.         Són dues lluites totalment lícites i raonables, i a les que cal donar-hi suport. Però, alhora, són dues lluites diferents que no es poden barrejar, ja que això crea confusió entre el col·lectiu de mestres i sobretot entre les famílies. 

 

6.         Un cop desconvocada la vaga d’ensenyament del dia 18 de maig, pensem que la vaga del dia 2 de juny no pot estar només adreçada al funcionariat, sinó que cal adreçar-la a tota la ciutadania i convertir-la en una vaga general. Hi ha raons suficients, i prou malestar generalitzat, per a unir esforços i convertir aquesta jornada en un toc d’atenció a la classe política. 

 

7.         Pensem que si la vaga només s’adreça al funcionariat, aquesta convocatòria se’ns acabarà girant en contra. Des dels mitjans de comunicació i per a la resta de la societat que, en determinats sectors, pateix amb més duresa aquesta crisi econòmica, es farà una lectura negativa en la qual només es destacaran les reivindicacions salarials que afecten al nostre sector i no pas les retallades socials que afecten a tothom. Cal tenir en compte que l’escola pública rep l’alumnat dels sectors socials que estan patint més directament les conseqüències de la crisi.

 

8.         Per tot això, tenim seriosos dubtes sobre la idoneïtat de la nova convocatòria del dia 2 de juny, a no ser que aquesta s’estengui a tot el conjunt de la societat.

 

9.         I per finalitzar, voldríem proposar un nou enfocament del lema de la convocatòria:

 

VOLEM QUE L’APLICACIÓ DE LES MESURES ANTICRISI SIGUIN ASSUMIDES PER TOTHOM, NO NOMÉS PER DETERMINATS COL·LECTIUS.

 

PODEM ENTENDRE I ACCEPTAR LES REDUCCIONS I CONGELACIONS DE SOUS, PENSIONS, RETALLADES SOCIALS DE LA CLASSE TREBALLADORA...

 

PERĂ’..., 

 

EXIGIM QUE ELS BANCS, LES GRANS MULTINACIONALS, ELS ESPECULADORS..., QUE HAN GENERAT L’ACTUAL CRISI ECONÒMICA MUNDIAL, ASSUMEIXIN TAMBÉ LA SEVA RESPONSABILITAT I CONTRIBUEIXIN MÉS QUE NINGÚ A LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA DEL NOSTRE PAÍS. VOLEM QUE EL GOVERN FACI PÚBLIQUES TAMBÉ LES MESURES QUE APLICARÀ  A AQUESTS ESTAMENTS. 




Claustre de mestres de l’Escola Josep Carner

 

Badalona, 14 de maig de 2010

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/no65hores/attachments/20100519/ccb259af/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución No65hores