[LaCrisi-paguinElsRics] Per un transport públic gratuït pels treballadors/es en atur

93727674 en telefonica.net 93727674 en telefonica.net
Lun Ene 11 22:06:14 CET 2010


 
Desde hace más de un mes la ASSEMBLEA DE TREBALLADORES I TREBALLADORS EN ATUR DE BARCELONA, hemos iniciado una campaña con el objetivo de conseguir el transporte gratuito para los trabajadores y trabajadoras en situación de desempleo, recogiendo firmas todos los lunes en diferentes oficinas del INEM y recabando el apoyo de comités de empresa, secciones sindicales, etc.. Ahora, creemos que es el momento de dar un mayor impulso a esta campaña. Por tanto, llamamos a todos los comités de empresa, secciones sindicales, movimientos sociales  y a titulo individual para que se envíen comunicados con el siguiente texto:
 
Per un transport públic gratuït pels treballadors/es en atur
 
A l’atenció de l’Ajuntament de Barcelona, l’Autoritat del Transport Metropolità i la Generalitat de Catalunya:
 
Som 120.000 treballadors i treballadores que estem a l’atur actualment a la ciutat de Barcelona i que no solsament ens veiem afectats per la situació de crisi econòmica que pasem si no que ens sentim desemparats per les diferents administracions.
 
En concret l’ajuntament de Barcelona no ha mogut un dit per aplicar mesures per pal·liar la situació dels desocupats de la ciutat. Des de la mala gestió del Plan E, no aplicat amb criteris de transparència (negant-se a contactar directament des de l’Ajuntament o no aplicant bosses de treball obertes a tots els aturats), o havent fet efectius no més de la meitat  dels projectes programats; fins a la poca voluntat d’avançar en mesures (com l’eliminació d’hores extres a les empreses municipals) que puguin generar treball estable.
 
En concret una de les mesures senzilles que l’Ajuntament podria aplicar és la d’un abonament de social pel transport públic, gratuït pels aturats i aturades. A les grans capitals europees aquesta mesura ja s’aplica. No només tenen molta més varietat d’abonaments socials per discapacitats, treballadors que estàn en situació de precarietat, per la gent gran etcètera, sinó que en moltes d’elles la gratuitat per les aturatdes i aturades és un fet.
 
A Brusel·les és gratuït, a Viena, descompte d’un 60%, a Torí, d’un 33 a un 87% de descompte. A l’Estat espanyol, ciutats com Sevilla tenen un abonament gratuït pels aturats. La crisi ha forçat l’aplicació d’aquesta mesura. El maig, a Màlaga, l’empresa EMT comença a emetre un abonament gratuït per aturats. A Saragossa, aquest desembre aprova l’abonament del 90% del cost del transport al aturats i aturatdes de llarga duració. Així la proposta de “Transports Gratuït per Aturats/es†no ve del no-re, sinó que hi ha exemples a altres ciutats de que tal proposta és factible. Iniciatives com la de la T-12, vinculada a la franja d’edat, creiem que són perfectament aplicables a criteris socials, com els ingressos o la situació d’atur.
 
La gratuïtat del transport urbà seria positiu per l’equilibri ecològic i la justícia social. Al nostre país ens gastem 6.000 euros anuals de mitjana en el tranport privat, sense comptar els costos d’adquisició, xifra que és actualment inasumible pels que ara estem a l’atur cobrant subsidis insuficients. Per altra banda està demostrat que el facilitar un transport accesible a les persones desocupades és una eina molt eficient per l’ocupació, ja que el bon accés a la mobilitat ajuda a la búsqueda de feina. 
 
Les entitats, sindicats, organitzacions polítiques, associacions de veïns, que firmem donem suport a la iniciativa pel “Transport Públic Gratuït per a Treballadors/es en Atur†i exigim a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Autoritat del Transport Metropolità i a la Generalitat a posicionar-se i aplicar la gartuïtat del transport per aquest col.lectiu.
 
Ciutat i data......... 
Atentament 

Entitat:
 
Enviar a: 
Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona
Carme Capdevila, Consellera acció social i ciutadana
Ramon Seró, Director General de l’ATM
 

 Les adreces electròniques on hem d'enviar els missatges són:

atm en atm.cat, atencio_ciutadana.presidencia en gencat.cat, alcaldia en bcn.cat, ciac en tmb.net, consellera.benestar en gencat.cat, rsero en atm.cat
 
Amb còpia per a:
 paradoparada en yahoo.es
grupciu en parlament.cat
 gsoc-cpc en parlament.cat
gruperc en parlament.cat
 grupppo en parlament.cat
 grupicv-euia en parlament.cat
gmixt en parlament.cat
 ernest.benach en parlament.cat
mateuhernandez en bcn.cat
 

  ASSEMBLEA DE TREBALLADORES I TREBALLADORS EN ATUR DE BARCELONA
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/no65hores/attachments/20100111/13d33178/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución No65hores