[No65hores] anexo algunas sugerencias manifest

PRADO ALVAREZ, EDUARDO DE pradoae en diba.cat
Lun Oct 20 10:52:00 CEST 2008


Me parece bien este comentario de E.Turiel.
Por lo demás, eso de "refundar el capitalismo" no es un tema menor.
Otra cosa: pese que no es moda en determinados ambientes, concendría, convendría con mente abierta y sin sectarismos ni prejucios, ver qué dice la Doctrina Social de la iglesia hoy, (Juan Pablo II, no lo olvidemos, ya nos previno contra el capitalismo salvaje...) que puede servir de buen amortiguador de lo que se nos avecina si no ponemos remedio: pagar la crisis los trabajadores, asalariados, parados, empleadas de hogar, amas de casa. etc,.. en "epoca de vacas flacas" y en cambio  no fuimos recptores de grandes beneficios de época de "vacas gordas". 
________________________________

De: no65hores-bounces en llistes.moviments.net [mailto:no65hores-bounces en llistes.moviments.net] En nombre de Eladio Turiel
Enviado el: divendres, 17 / octubre / 2008 18:59
Para: no65hores en llistes.moviments.net
Asunto: Re: [No65hores] anexo algunas sugerencias manifest


Yo veo más "que la crisi la paguin els rics i la banca", o "els rics i els bancs". Si no, parece como si "los banqueros" fueran algo aparte de "los ricos" y, además, "conceptualiza" un poco el tema, no podemos caer en el populismo excesivo de quererlo personalizar todo. Eso aparte del tema del lenguaje de género, deberían ser "els i les riques, i la banca"
Por otra parte, dudo del dato de los 167 billones de dólares, ya que esa cifra equivale a diez veces el PIB anual de los USA o dos veces el planetario. Se habría de contrastar con más fuentes, que con los números es habitual que cometamos errores garrafales.
Tampoco serán, afortunadamente, 100 millones de personas más las que morirán de hambre, sino las que la padecerán, que no es lo mismo. Actualmente, para oprobio de tod en s, son unos diez millones de personas las que mueren al año por el hambre (el doble del total de muert en s por el genocidio nazi), no 852 millones, que son las que la padecen.
 
salud.
eladio. 

 
2008/10/17, silvia lopez lopez <silvi_hospi en hotmail.com>: 

	el horari haviem dit de quedar a les 17,30 hores....des de la comi se manifestació...
	
	
________________________________

	Date: Fri, 17 Oct 2008 14:09:10 +0200
	From: luisgonzalez en moviments.net
	To: no65hores en llistes.moviments.net
	Subject: [No65hores] anexo algunas sugerencias manifest 
	
	
	
Subject: 
anexo algunas sugerencias manifest
From: 
Sindicato de Comisiones de Base <cobas en sindicatocobas.org> <mailto:cobas en sindicatocobas.org> 
Date: 
Thu, 16 Oct 2008 11:01:42 +0200
To: 
no65hores en llistes.moviments.net

	Me parecen bien la actualización de felip, pero añadí alguna cosa mas en rojo 
	ya que, como estaremos en la casa de la soli algunos, las envió por mail. 
	
	Falta poner el blog y el lugar de la gran mani que dice oscar,pero quizas en la asamblea general lo decidimos el jueves siguiente. 
	salud 
	
	Josep 

	
	VOLEN CARREGAR LA SEVA CRISI SOBRE LES NOSTRES ESQUENES!

	FORA LA DIRECTIVA EUROPEA DE LES 65 HORES SETMANALS!

	 

	QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS I ELS BANQUERS!

	NO A LOS 100.000 MILLONES DE EUROS PARA LOS EJECUTIVOS ESPECULADORES 

	 

	El passat 9 de juny, els ministres de Treball de la Unió Europea van aprovar, sense cap vot en contra, una "proposta de modificació" de l'actual Directiva sobre el temps de treball. 

	 

	JORNADES SETMANALS DE 60-65 HORES 

	 

	Segons la nova proposta de Directiva, els Estats podran permetre augments de la jornada de treball setmanal fins a les 60-65 hores, que s'aplicarien a través de pactes individuals entre l'empresari/a i el treballador/a, encara que els convenis fixin una jornada inferior. Això representa la tornada a jornades "legals" de 10 a 12 hores i sis dies per setmana. La proposta de Directiva estableix també que els períodes de descans en les guàrdies de col·lectius com el personal sanitari o bombers deixaran de considerar-se temps de treball efectiu. Está previst que el Parlament Europeu voti la Directiva, en principi, el pròxim 19 de desembre.

	 

	VOLEN CARREGAR LA CRISI SOBRE LES NOSTRES ESQUENES

	 

	La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb què l'Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes a la recerca del màxim benefici. Els governs, que durant aquests anys han estat còmplices de la brutal especulació i l'enriquiment fora de tota mida d'una petita minoria, s'han llançat ara a la desesperada al rescat d'aquests lladres, amb fons públics gegantins que haurem de pagar la classe treballadora amb un deteriorament radical dels serveis públics. El capitalisme sols coneix una recepta per sortir de la seva crisi: augmentar l'explotació i esclafar els nostres drets, fins recuperar uns marges de benefici que animin un nou cicle de "prosperitat". No podemos aceptar que con el dinero de todos se avale en la UE con 1,7 billones de euros a los banqueros responsables de haber especulado con bienes basicos como la vivienda, los derivados del petroleo, o del maiz y del arroz, aumentando en 100 millones los muertos de hambre en los paises empobrecidos. Ahora, nos venderán la regulación como la solución para frenar el capitalismo salvaje, pero como sucedió ante las otras criasis, el capital seguirá con sus ciclos especulativos, haciendo que los estados regulen a su favor, son 167 billones de dolares que se mueven al pais mejor postor, y muchos en paraisos fiscales de la UE.

	 

	CAL TIRAR ENDARRERE LA DIRECTIVA

	 

	·       Perquè pretenen fer-nos retrocedir un segle, invalidant la jornada màxima setmanal de 48 hores que l'OIT va oficialitzar el 1917, després d'una lluita llarga i plena de sacrificis del moviment obrer internacional per la jornada de 8 hores. 

	 

	·       Perquè, en imposar l'augment de jornada mitjançant acords individuals treballador/a-empresa, ataquen una de les majors conquestes sindicals: el dret de la classe treballadora a la representació i la negociació col·lectiva, deixant el treballador a mercè de l'empresa. 

	 

	·       Perquè, quan estan enviant milers de treballadors/es a l'atur, en comptes de reduir la jornada (començant per les 35 hores) o rebaixar l'edat de jubilació als 60 anys, és a dir, treballar menys per treballar tothom, pretenen prolongar la jornada, provocant més desocupació. 

	 

	·       Perquè la Directiva és un instrument per abaratir uns salaris ja devorats per la carestia de la vida i perquè comporta un augment inevitable de la fatiga, amb un greu increment dels problemes de salut laboral i de la sinistralitat. 

	 

	·       Perquè amb les jornades de 10 i 12 hores de la Directiva, la conciliació de la vida laboral i la vida familiar i personal és un somni impossible, que afecta en primer lloc a la dona treballadora. 

	 

	NO ÉS VERITAT QUE LA DIRECTIVA SIGUI QUELQUOM LLUNYÀ QUE NO ENS AFECTA

	 

	Si s'aprova, el seu impacte serà immediat, tot i que no s'hagi traslladat encara a una llei espanyola. Per començar, la patronal podrà subcontractar personal de països on la jornada de 60-65 hores hagi estat legalitzada. Ens faran xantatge amb amenaces de deslocalització als països on la Directiva estigui ja implantada. I els empresaris individuals tampoc trigaran gaire a aplicar-la, a l'empara del Tribunal Europeu de Justícia, encara que la llei espanyola no s'hagi modificat, com succeeix ara amb la Directiva Bolkestein.  

	La pretensió del capitalisme europeu és ben clara: començar pels països i sectors més desprotegits (com els precaris i precàries i les persones immigrants) i acabar, al cap d'un temps, generalitzant la prolongació de la jornada a les noves generacions. 

	 

	L'EUROPA DEL CAPITAL

	 

	La Directiva és una peça més, fonamental, de l'ofensiva de l'Europa del Capital. Ve de la mà de la Directiva de Retorn contra milions d'immigrants (que són presentats com a culpables de la desocupació), del pla Bolonya de privatització de la Universitat, de la Directiva Bolkestein per liberalitzar i privatitzar els serveis públics o de la permanent pressió per allargar l'edat de jubilació i retallar i privatitzar les pensions públiques. Amb aquestes polítiques la Unió Europea es mostra com el que és: un instrument del capitalisme europeu. Las medidas que han tomado hasta ahora son de reducir impuestos en todos los paises, reduciendo así lo derechos socilaborales. El Psoe sigue la senda del PP y bajo un 5% otra vez el impuesto de sociedades anonimas y eliminó en verano el impuesto del patrimonio casi sin oposición. Mientras sigue la posibilidad de encarcelar a inmigrantes duarnte meses por haber emigrado de la pobreza y siguen sin derecho a voto 40 millones en la UE, aunque sean explotados desde hace años en ella.

	 

	CAL QUE LA C.E.S CONVOQUI UNA VAGA GENERAL EUROPEA DE 24 HORES

	 

	No podem esperar res del Parlament Europeu, que va aprovar la Directiva de la Vergonya i que està a les mans dels mateixos governs que promouen la Directiva de les 65 hores. Entre els promotors hi ha els Berlusconi i Sarkozy, juntament amb el Partit Laborista britànic i la socialdemocràcia alemanya. El Govern Zapatero, que afirma estar en contra de la Directiva, no hi va votar en contra sinó que es va abstenir. En este contexto, los 2 sindicatos han avalado la ayuda a los bancos al reunirse con ZP sin rechistar.

	 

	Una agressió d'aquesta envergadura exigeix una resposta contundent a tot Europa. La CES (Confederació Europea de Sindicats, de la qual formen part CCOO i UGT) no va fer res contra la Directiva el passat 7 d'octubre. Però una barbaritat com aquesta no es pot aturar amb pressions diplomàtiques ni negociant "millores" d'una cosa que és innegociable. Cridem a la CES y als sindicats que la integren, si no volen ser còmplices d'aquest atemptat, a convocar una vaga general europea de 24 hores per forçar la retirada de la Directiva y la recuperació del drets socials, els serveis publics y el dret a la vivienda.

	 

	Exigim als europarlamentaris el rebuig directe de la Directiva, i al Govern Zapatero que, si s'hi oposa, faci un crida urgent al seu repudi i exigeixi la seva immediata retirada.

	 

	            

      

QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS I ELS BANQUERS!

 

NO A LA DIRECTIVA DE LAS 65 HORES!

SI A LAS 35 HORES!

NO A L'EUROPA DEL CAPITAL!

	 


	MANIFESTACIÓ 29  NOVEMBRE, 18:30 H, PÇA UNIVERSITAT


	 

	CAMPANYA CONTRA LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES

	Si vols realtzar un asamblea o acte a la teva empresa o barri, pots contactar al mail: No65hores en llistes.moviments.net o web/blog: .............................

	Ens necesitem organitzats per la base per frenar els atacs del capital. Amb unitat i lluita superarem el mileurisme i la precarietat fornt aquest 10% de rics que cobran en cojunt, com el 50% de la població asalariada.


________________________________

	¡Haz tu clic solidario y ayuda a África! ¡Puedes empezar ahora! <http://www.unclicsolidario.com/> 

	_______________________________________________
	web usada actualmente por la campaña: www.moviments.net/xarxacontratancaments
	
	No65hores nombre de la lista
	No65hores en llistes.moviments.net
	http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/no65hores
	
	


------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/no65hores/attachments/20081020/e5263da3/attachment-0001.htm>


Más información sobre la lista de distribución No65hores