[Info-xaingra] Assemblea de la vila de gràcia convoca cooperatives, entitats i colectius del barri‏

info-xaingra a llistes.moviments.net info-xaingra a llistes.moviments.net
div mar 9 13:14:30 CET 2012



Des de l'Assemblea 15M de la Vila de Gràcia, ha sorgit un projecte per a compartir un espai de nova creació al barri.
Per aquest motiu us proposem reunir-nos el DILLUNS 12 de març a les 19h, al Banc Expropiat de Travessera de Gràcia, per parlar del tema i entre tots i totes buscar la millor manera de compartir-ho.
Us hi esperem!!
Proposta per a la “recuperació” d'un espai comú d'oxigenació del barri
Amb al finalitat de construir un teixit social sòlid i perdurable al barri i donar cabuda a aquelles reivindicacions que mostren les seves carències socials, augmentades per l'actual context econòmic, neix Espai Oxígen: un projecte transversal que vol acostar l'Assemblea i la seva estructura horitzontal a la resta de veïns i veïnes, per a reclamar la recuperació d'allò que és comú i reivindicar el lliure desenvolupament d'aquests espais imprescindibles per poder-ho fer.

Espai Oxígen proposa als veïns i veïnes la “recuperació” d'un espai públic situat al barri, paralitzat per falta de pressupost i ara mateix en desús, que articuli diverses activitats socials que, a la vegada, impliquin a l'Assamblea, per una part, i animin, proporcionant serveis autogestionats, als veïns i veïnes del barri a participar d'allò que és comú.

En aquest moment, precisament, en què els serveis i béns públics són més necessaris que mai, aquests béns i serveis estan sent privatitzats o directament eliminats, la qual cosa genera unes mancances que a la llarga farà augmentar la bretxa social posant en entredit el principi irrenunciable de la igualtat d'oportunitats.

Com a membres de l'Assemblea de la Vila de Gràcia, denunciem que la clausura del que és públic és una de les causes directes de l'anulació d'allò comú: la campanya de privatitzacions i retallades de béns i serveis públics empresa per les diferents administracions, no sols afecta als serveis socials i al benestar de les persones, sinó que, a més, resta espais comuns i de trobada necessaris per a la construcció d'una societat activa i desperta, capaç de prendre decisions sobre aquells assumptes que directament els afecta.

Reivindiquem, amb la “recuperació” d'aquest Espai Públic, la falta de places i escoles per als veïns i veïnes i el seu caràcter públic davant la privatització de la seva gestió i construcció, com està succeint amb les Escoles Bressol Jaén i Caspolino, la manca d'espais verds, d'oxigenació del barri, i el nostre dret a “construir”, de forma simbòlica, a partir d'un espai en ruïnes, un altre model de gestió basat en el principi de la horitzontalitat.

Espai Oxígen és una proposta de construcció d'un espai comú d'oxigenació en tots dos sentits: el de la sostenibilitat i l'autogestió, i el de la solidaridad i suport mutu. Per això, hem dotat aquest nou espai d'una doble estructura:

	* Espai/Ala Verd: Es tracta d'un hort urbà que pretén reivindicar un nou model de consum i un major nombre d'espais verds en un barri que, pràcticament, no en té, i que, al seu torn serveixi com a eix que articuli la resta d'activitats programades.
	* Espai/Ala Aula: Amb aquest espai, la nostra reivindicació pretén cridar l'atenció sobre vàries de les carències del barri en matèria educativa, la tardança en la construcció d'aquests béns públics promesos i la seva privatització, a la vegada que es presenta com un espai obert per a l'intercanvi de coneixements i la millora de les relacions humanes.

Aquesta doble estructura, dotarà a Espai Oxígen d'una gran flexibilitat a l'hora de desenvolupar nous projectes que revitalitzin el teixit social del barri i, al mateix temps, possibilita que aquestes activitats siguin programades segons les mancances que anem observant o segons les propostes de les persones vinculades al barri. De la mateixa manera, servirà com a espai de trobada, per als diferents grups de treball i coŀlectius afins al projecte. Així mateix, pretén ser la metxa que prengui i doni lloc a projectes similars en altres barris de la ciutat, a més de concentrar tallers dissenyats per a aquests propòsits.

Espai Oxígen sorgeix amb la idea de que els seus valors romanguin en el temps i doni lloc a nous espais en el barri regits pels principis de la Horitzontalitat, la Solidaritat i l'Autogestió, com a forma de denunciar la mala gestió dels béns públics i reivindicar uns serveis públics de qualitat a tots els barris de la ciutat. 
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/info-xaingra/attachments/20120309/20c512d0/attachment.htm>


More information about the Info-xaingra mailing list