[Info-xaingra] Abolim els diners, Fira Intercanvi !!!!!

info-xaingraamoviments.net info-xaingraamoviments.net
Dij Maig 4 11:23:26 CEST 2006



"Abolim els diners... com a mínim per un dia!"
Fira d'Intercanvi de Sants (7 de maig del 2006)
 
El proper 7 de maig, a iniciativa de quatre cooperatives autogestionàries del barri (La Ciutat Invisible, Malea, Món Verd, Pim Pam Films), volem celebrar la primera Fira d'Intercanvi de Sants. 
 
La idea és que, durant tot el diumenge, els i les veïnes ens animem a baixar a la plaça Osca a intercanviar amb els altres tot allò que ja no desitgem o necessitem per... nous desigs i necessitats.
 
Intercanviar, per tant, en funció del valor d'ús que li donem a les coses, no amb diners com a contrapartida, sinó per altres objectes que ens cridin l'atenció, ens agradin o necessitem.
 
Els mercats o fires d'intercanvi, que ja funcionen a d'altres barris de Barcelona com a Gràcia, són un mitjà per a desenvolupar un aspecte del que podríem dir-ne economia social: són, o aspiren a ser, una petita alternativa a la societat del consum, a l'acumulació innecessària de coses, al malbaratament irracional dels recursos, a la cultura de la deixalla.
 
Per altra banda, les fires -de tot tipus- històricament han estat sempre llocs privilegiats per a la relació social, el contacte i coneixement entre les persones. Ens agradaria que a la plaça Osca també sabessim crear aquest espai públic, ja sigui per a posar en comú les inquietuds, ja sigui per a treure les cadires i petar la xerrada entre veïnes i veïns, i així passar un diumenge en comú, agradable i tranquil. 
 
        Així doncs, esperem veure'ns carregats d'estris, objectes, roba, instruments, bicicletes, llibres, plantes, discos, eines, i tot el que tingueu a casa que vulgueu intercanviar, i que comenci el joc: 
- "Mira, m'agrada aquest quadre..."
- "Ah si? Doncs té la seva història... I tu què hi tens a la parada?"
- "Vine i t'ho ensenyo!"
 
FIRA D'INTERCANVI DE SANTS
DIUMENGE 7 DE MAIG 2006 / DE LES 11.30 A LES 17.00H a la Pl. Osca
Hi haurà taules i cadires, musiqueta, exposicions, paradetes informatives... i el que no s'intercanvii, cap a casa un altre cop. la plaça ha de quedar neta!
 
Per més informació: mercatintercanviabarrisants.org

-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/private/info-xaingra/attachments/20060504/a5dfd2d2/attachment.htm


Més informació de la llista de correu Info-xaingra