[Info-xaingra] Solsnopodem: Assemblea, tríptic i programa

info-xaingraamoviments.net info-xaingraamoviments.net
Dil Feb 13 12:03:03 CET 2006


La creació de l'ataneu Rosa de Foc (c/ Verntallat 26) va sorgir de la necessitat de tindre un espai on es desenvolupesin diferentes formes de resistència a les polítiques neoliberals. Voliem crear diferents alternatives per anar molt mes enllà de la simple crítica al model capitalista existent. Per aquest motiu varem impulsar diferents projectes amb mes o menys exit: una xarxa d'intercanvi (XAINGRA), una cooperativa de consum ecològic (LA GLEVA), promoure plaques solar per participació (AUPE), el grup d'acció política (LA GALIA), habitatges-comunitat .....   o inclús acollir altres projectes ja existents anteriorment però mancats d'espai com LA OLLA MOVIL
 
Son projectes que varem impulsar en el seu moment, pero que ara estan oberts i susceptibles de millora segons la voluntad de la gent que participa, això si sempre amb una clara vocació de transformació social
 
Aquest referent de lluita contra el consumisme que te XAINGRA desde els seus inicis, es una llavor que portem dins tots els que fem intercanvis. Una llavor que cal fer creixer en altres barris i altres poblacions, però també es una llavor que ens fa creixer dins de cada un de nosaltres la lluita per una societat mes justa en molts altres aspectes.
 
Adjunto el programa de les jornades que es realitzen aquest cap setmana (a proposta de la invitació que varen fer els zapatistes en "la otra campaña"), perque la gent que participem de XAINGRA aportem la nostra experiència i contribuim en la mesura que ens sigui possible, a una millora de la coordinació dels moviments socials i els projectes existents
 
salut
 
 
 
 
 
 
 
 
Escribim en quant a les jornades "Soles no podem, de qualsevol manera no val" per un espai de trobada de les lluites i resistències dels moviments socials (web: http://llistes.moviments.net/solesnopodem ). 18 i 19 de febrer a la Masia de la Guineueta a barcelona.

Des de la comissió que ha estat treballant en la difusió i els continguts aquests dies, hem cregut convenient
convocar una assemblea àmplia per al proper dimecres 15-F a les 19.30 (Casa de la Solidaritat, Vistalegre 15. metro l2 sant antoni)

A l'assemblea podrem posar en comú, dubtes, reflexions i propostes sobre el contingut que s'expressa
al programa, el qual trobareu en el tríptic i enganxat a sota, introduït per un text que pensem ajudarà a situar el debat. 

L'assemblea també és un bon moment per confirmar:
- Debats, videofòrums o tallers, en l'espai obert per als col·lectiu que hi haurà dissabte de 16 a 17.30 (en la mida que l'espai ho permeti)
- Xiringos, que es podran posara al llarg de les jornades a la planta baixa.

Us enviem el tríptic, per a que el descargueu, fotocopieu i distribuiu en la mida de les vostres possibilitats.

  http://llistes.moviments.net/solesnopodem/triptic.pdf
Igualment podeu trobar, cartells per baixar-vos aquí:
http://www.pangea.org/ellokal/solesnopodem/materials.shtml



Algunes consideracions que se'ns acudeixen perquè la proposta funcioni millor. 

Un dels problemes que es donen quan ens ajuntem és el de parlar fonamentalment de les nostres coses, del de cadascú. Lògicament, es fa per convèncer a la resta que ens recolzin. Ens sembla legítim, necessari i important, però volem que la nostra proposta vagi en un altre sentit. Volem que cada persona participi des de la seva realitat i la seva experiència per veure quines coses tenim en comú i, sobretot, per veure si podem explicar-nos la situació i apuntar propostes per canviar-la. 

El procés es quedaria curt si les formes fossin les de sempre. Si són les de sempre poden fer fracassar les possibilitats d'encarar la situació d'una altra manera. Que d'aquestes preguntes comunes poguessin sorgir respostes o camins comuns, que no iguals. 

Per això creiem que és més adequat dividir-nos en grups per parlar sobre les mateixes preguntes, més que no pas fer els grups per temes o espais. 

No es tracta que els que estan, per exemple, en el tema antirrepressiu o en cooperatives de consum crític, formin un grup i parlin de com poden reforçar la seva lluita concreta (aquest no és l'espai per fer-ho), sinó que els grups siguin el màxim d'heterogenis possible. 

No serà fàcil, però potser és millor i facilita la reflexió en comú. El dissabte sobre la reflexió més general, amb un espai per a les lluites concretes i el diumenge sobre les propostes per tal que tot això continuï. 

Des de baix a l'esquerra l'espai és prou gran, però de qualsevol manera no val. Sobretot si pretenem que tots tinguem la mateixa veritat i que la mirada es dirigeixi cap a baix per intentar canviar les coses. Amb temps i paciència, des del respecte i la humilitat, hi cabem tots per anar obrint espai a les propostes i iniciatives fins allà on arribem. 

Volem reunir les lluites i les resistències per a canviar-nos i per a lluitar millor.





Programa






Dissabte: reflexions generals 


10:00h Cafè 

10:30h Plenàri. 

12,30h Grups de discusió: reflexions generals 

14,30h Dinar 

16,00h Espai obert per grups i col.lectius: xerrades, videos, tallers, el que vulguis

(en funció de l'espai disponible >>contacte per fer les teves propostes) 

17,30h Grups de discusió (continuació) 

19,00h Plenàri: discussió de les reflexions dels grups. 

21,30h Sopar 


Diumenge: discussió de propostes de continuitat del procès 


10:00h Cafè 

10.30h Treball en grups: elaboració de propostes concretes sobre com pot continuar el procés. 

12,30h Plenàri: discussió sobre les propostes concretes sobre com pot continuar el procés. si és possible acords 

15,00h Dinar 


Café i "xiringos" 


Al llarg de les Jornades es disposarà de servei de cafè i lloc (limitat) al bar per a instal·lar "xiringuitos" >>contacte 

Dormir: 

Espai per a dormir, >>contacteu


Contactes:
http://llistes.moviments.net/solesnopodem
Tf 934422101 - 933907236
correu e- solesnopodemamoviments.net
Lllista de correu: http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/solsnopodem


Per a seguir construint<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />


sols no podem i de qualsevol manera no val

Proposta per a la construcció d'un espai de trobada de les lluites i resistències a Catalunya
Jornades 18 i 19 de febrer, Masia de la Guineueta 

Invitació zapatista

Com molts i moltes ja sabeu, el passat estiu ens va arribar de Mèxic un nou repte que, al menys per a nosaltres, es també un exemple: construir entre tots i totes, per sota i a l'esquerra, una xarxa de lluites i resistències que faci front al projecte de destrucció neolliberal.


Des que els zapatistes van donar a conèixer la Sexta Declaració de la Selva Lacandona fins ara han passat moltes coses. Entre d'altres que milers d'organitzacions, col·lectius i persones a nivell individual han fet seva la proposta de les comunitats en resistència de Chiapas i, en peu d'igualtat entre totes elles, han iniciat un procés per a la construcció d'una alternativa que ja es coneix amb el nom de "l'altra campanya".
Tot i que les dificultats són moltes, "l'altra campanya" ha começat a caminar amb passes de formiga però amb visió de gegant: són, som, molts, cada un en la seva forma, en la seva lluita. Però sols, cada un per la seva banda, sembla evident que no podem. 
A més, l'EZLN ens ha convocat a tots i totes per a construir una trobada intergalàctica. Els zapatistes creuen que aquesta trobada no ha de ser el resultat d'una decisió unilateral seva ni de "l'altra campanya", per això han obert un període, d'almenys set mesos (en principi fins juliol), per a que tots aquells que ho desitgin puguin contribuir a la seva "concepció, organització i realització incloent-hi el lloc i les dates de la seva realització".

Persones i col·lectius de Catalunya recullen l'invitació

El passat 11 de gener, el Col·lectiu de solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista de Barcelona va convocar una assemblea oberta a la Casa de la Solidaritat per a reflexionar i valorar les propostes que inspiren el procés zapatista. Diverses persones i col·lectius vam respondre a aquesta convocatòria i d'aquesta assemblea sorgeix la proposta que aquí us fem.
A Catalunya, és cert, hem tingut algunes experiències de campanyes àmplies on diverses xarxes de lluites i resistències han confluit. Però, més enllà de les coses positives i negatives que haguem pogut apendre en elles, el cert és que es van caracteritzar per ser "contra" alguna cosa i que van estar marcades per la urgència, per les presses d'un objectiu temporal. 
Aquí us convidem a una altra cosa. De veritat us diem que nosaltres no tenim cap idea preconcebuda de cóm construir un espai que reforci les xarxes de lluites i resistències a Catalunya. No pretenem copiar la proposta zapatista, però ens interessa la seva invitació oberta i ens reconeixem en moltes de las qüestions clau que planteja. No tenim en ment construir una nova estructura o plataforma, però volem trobar-nos, escoltar-nos, reflexionar col·lectivament i, perquè no, estar oberts a descobrir que ens ve de gust fer més coses junts.
A part dels temes concrets que ens puguin diferenciar, creiem que l'anàlisi zapatista és molt aplicable al nostre entorn pròxim. Per això volem convidar-vos a explorar i buscar maneres de posar-lo en marxa. Us proposem, doncs, reflexionar però també iniciar un procés de construcció. 
Reflexionar no tant sobre què fa cada un sinó sobre cóm ho hem estat fent fins ara i reflexionar, sobretot, sobre allò que no hem estat fent fins ara.
Però també és necessari construir. I construir què? No ho sabem. Només sabem que sols, cada un a la nostra, no ho aconseguirem. 
I construir, cóm? Encara que tampoc ho acabem de tenir clar, creiem que de qualsevol manera no val. 
Un inici: les jornades del 18 i 19 de febrer
Volem proposar-vos algo encara que només sigui per començar: convidar a tots i totes que, sense exclusions, vinguin a servir i no a servir-se; escoltar-nos, sense imposar, respectant la independència i la llibertat d'acció de cada una; buscar el compromís, en la resistència però també en les lluites que entre tots decidim assumir i fer pròpies.
Us convidem, en definitiva, a unes jornades per començar a imaginar i construir aquest procés. Proposem unes dates temporalmente tan properes perquè considerem aquestes jornades només com un inici (del que sigui que entre tots volguem començar) i perque a més coincideix amb dates simbòlicament importants per al zapatisme (aniversari dels Acords de San Andrés).
Com a mètode de trobada, proposem iniciar les jornades amb un plenari en el que, després de presentar-nos breument, es plantejaran diferents temes transversals -que, d'una manera o una altra, poden afectar a totes les situacions individuals i col·lectives- per a discutir i elaborar en grups més reduits. Des de ja us convidem a totes i tots a pensar i proposar aquests temes. En el plenari, entre tots, acabarem de decidir per quins volem començar.
Algunes propostes de reflexió (com exemple i ampliable a aquelles que vosaltres volgueu plantejar):
Cóm analizem el contexte en el que ens movem? Per exemple, el canvi de governs del PP a governs tripartítics, cóm modifica la nostra capacitat de movilització i visibilitat?
Estem, com diuen alguns, en època de refluxe? Què significa això?
Elaborem les nostres experiències, pròpies i alienes? Aprenem d'elles?
Estem guanyant o perdent espais?
Desapareixen lluites i col·lectius per falta de recursos (materials, de recolzament mutu, etc) o a causa de la repressió, en les seves diverses formes?
Podriem organitzar-nos millor col·lectivament per fer front a les onades repressives (policíaques, judicials, mediàtico-criminalitzadores)?
Les nostres maneres d'organitzar-nos faciliten que noves persones participin de processos i lluites?
Cóm ens relacionem amb aquells que lluiten i resisteixen a prop (o lluny) de nosaltres?
És coordinació o comunicació bombardejar-nos mutuament amb e-mails per diverses llistes de distribució, amb convocatòries que repetidament es superposen en dia i hora (inclús en el tema)?
Des dels nostres espais d'autonomia, quines experiències hi ha de relació amb el poder (des de la no interlocució fins a l'interpelació, passant per les subvencions)? Què podem apendre d'elles?
Renunciem amb massa freqüència a la recerca d'objectius comuns? Per què?
...
Si has arribat fins aquí pensaràs, un altre cop? Un altre intent? Doncs sí, va, quantes vegades no t'ho has plantejat? En quantes tertulies de café, manis o accions? Aquí queda aquesta Invitació: agafa-t'ho com una autoinvitació, per a un inici, un espai per a sortir del seu temps, del ritme que ens fan seguir, per parlar del nosaltres i no del contra ells, això sí, sense perdre'ls de vista.
El que és difícil no és caure's, és tornar a aixecar-se. Sols no podem i de qualsevol manera no val.
Ens Trobem, dissabte 18 de febrer, a les 10h. a la Masia de la Guineueta (Parc Central de Nou Barris) L4 Llucmajor - L3 Canyelles
Pots enviar les teves propostes o plantejar les teves preguntes a:
Web: llistes.moviments.net/solesnopodem
E-mail: solesnopodemamoviments.net
Telèfons: 93 442 21 01 / 93 390 72 36





-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/private/info-xaingra/attachments/20060213/31f33b03/attachment-0002.htm


Més informació de la llista de correu Info-xaingra