[Info-xaingra] com ens afecta l'ordenança contra l'incivisme a xaingra

info-xaingraamoviments.net info-xaingraamoviments.net
Div Des 2 15:12:31 CET 2005


Com ens afecta l'ordenança contra l'incivisme a xaingra

No podem fer disfusio dels merkats per cap altre canal que no sigui internet. No podem penjar cartells ni tant sols als laterals de les botigues, només al piruli del carrer escorial i al que hi ha a la travessera de dalt, en cap altre lloc es poden penjar cartells sota sanció de 120 EUR a 3000EUR depenen de on es penjan. No es pot possar tampoc les pancartes que possem a les places. No es pot fer difussió del merkat ni tant sols repartint folletons de ma en ma.
Per organitzar el merkat em de dipositar fiança a l'ajuntafems o contractar una assegurança. Valor indeterminat dependrà de lo perillosos que ens considerin.
No es poden possar taules, ens poden fer canviar a un emplaçament aillat i poc concorregut si consideren que al merkat ha vingut massa gent, o ens poden clausurar directament el merkat en cualsevol moment sempre segons al seu criteri.
No es pot dinar a la plaça com hem vingut fent fins ara, i molt menys cuinar com venia fent la olla movil que cuinava els productes que cadascu aportava al dinar comu
Evidentment en el merkat d'estiu on fem venda de beguda per sufragar despeses de funcionament estarà totalment prohivit.
Estarà també prohivit al merkat si algu com a intercanvi pensava fer videncia, cartes del tarot o massatges

Tenint en compte que consideraven la iniciativa del merkat d'intercanvi prou bona com per donar-li un premi, es remarca aixi l'absurditat d'una ordenança tant i tant represiva que no te res a veure amb l'incivisme
El mes probable es que no ens aplicaran d'entrada la ordenança, pero si que aquesta ens fa estar en la mes absoluta de les ilegalitats. Per tant, estem a les seves mans perque en el moment que ens considerin massa critics amb el sistema, o no vegin amb bons ulls la nostra forma de crear alternatives ens eliminin a base de multes i procesaments judicials per faltes administratives.
Es encara molt recent la violencia que va emprar el consistori contra l'intent d'acampada pel 0' 7% 10 anys despres de la historica acampada de la diagonal o la represió que va tindre la consulta europea

Adjunto també convocatoria de la plataforma de gent civiquisima

Amb el civisme i la seva nova ordenança reguladora pretenen marcar les 
pautes de vida dels habitants d'aquesta ciutat. Un civisme que crida a la 
convivència i adhesió a la màquina-de-fer-calers, convidant a mirar cap una 
altra banda front els problemes reals de la misèria quotidiana.

La concentració de treballadores sexuals del 8 de novembre i la del dimarts 
22 durant el consell de ciutat a la plaça de Sant Jaume van ser un primer 
pas de molts per protestar contra un projecte d'ordenança que atempta contra 
la llibertat pública dels sectors més exclosos de la societat, i un bon 
precedent per crear aliançes entre tots els sectors que ens sentim 
discriminats i atacats per una possible aplicació de l'ordenança.

És quan ens juntem gent diversa amb problemàtiques socials semblants que els 
polítics tremolen i es senten amenaçats, cal amplificar l'abast de les 
mobilitzacions per aturar l'ordenança des del carrer, defensant les nostres 
maneres de viure, l'accés als recursos bàsics i un ús públic del carrer.

És per consolidar aquestes aliançes i per xerrar sobre les diferents 
iniciatives i propostes que el pasat dilluns 28 de novembre ens vam trobar a 
Can Vies gent de diversa procedència. Gent indignada, skaters, graffiters, 
ocupes, col*lectius varis... erem unes 40 persones i vam decidir començar una 
campanya intensiva contra l'ordenança que desenvocarà en una gran 
manifestació el dissabte 17 de desembre a la plaça Universitat, dia en que 
s'acaba el plaç d'al*legacions i en una concentració el 22 de desembre a la 
plaça Sant Jaume, dia abans de l'aprovació de l'ordenança.

Amb aquest e-mail volem convidar a tothom que vulgui a seguir preparant 
aquesta campanya amb el lema "El carrer és de tothom" i es per això que 
convoquem una nova reunió el proper dilluns 5 de desembre a les 20:30 al 
Centre social Can Vies. (c/jocs florals 42 baixos)

El civisme de l'ajuntament és el cinisme de les classes dominants, volen que 
mantinguem ben polit el carrer, encara que el paguem a preu d'or.


Dilluns 5 de desembre

20:30h Assemblea. Can Vies


Dissabte 17 de desembre.

16:00h Columna contra l'especulació (lloc per confirmar-Gràcia)
17:00h. Manifestació Plaça Universitat "El carrer és de tothom"


Dijous 22 de desembre.

Concentració Pl. Sant Jaume


Barcelona posa't guapa y que se mueran-los-feos:
Barcelona vol ser la ciutat del negoci com Marinad'Or és la ciudad de vacaciones: 365 dies de sol, 3098 euros el metre quadrat, una ciutat sencera per especular-hi tots els dies de l'any, un lloc d'atracció de la inversió i innovació en noves tecnologies, el temple del consum  (la botiga-més-gran-del-món) i a més, un destí turístic de luxe. Però darrera els paradissos acartronats de les tanques publicitàries de Marinad'Or,  com sota lemes tipus "No-et-demanem-res-que-no-sàpigues-fer" o "Fem-ho-B" hi ha una lletra petita on hi podem llegir un missatge ben clar, paga-calla i porta't-B. 

Cal pensar la ciutat com si d'un macro-centre comercial es tractés, on el fàcil és comprar-consumir i el difícil viure-hi, deixem de ser persones i passem a ser treballadors-ciutadans-clients. Es tracta d'acondicionar, de fer-còmode la ciutat per fer grans transaccions comercials, operacions especulatives a gran escala o macro-esdeveniments propagandístics, passant per sobre de la misèria de molts sectors de la població, de la dificultat d'obtenir una vivenda amb condicions o d'obtenir una feina ben remunerada. La qüestió és expulsar als indesitjables, als que no seguim la dinàmica caníbal del tot si val per mantenir la imatge i l'estètica, és igual si hi ha misèria mentre no afecti als inversors i al ciutadà-model. Els empresaris-polítics, però, tenen clar que la dictadura de la realitat i la política de fets consumats no són suficients per mantenir les pobres ovelles al corral, obedients i submises a l'organització. Com a treballadors-ovelles se'ns exigeix que tinguem una absoluta identificació i adhesió a aquesta ciutat-franquícia, alhora que ens creiem i ens fem nostres els objectius del model. És aquí on apareix el civisme (model1984), com a un dispositiu disciplinari de doble funció, controlar-dominar o bé generar adhesió-identificació. 

Mentre els menys, guiats per la lògica del benefici es forren a costa dels més, guiats per la lògica de la necessitat; els i les més, els explotats i les excloses, els maleïts i maleïdes haurem de portar-nos (B), fer bona cara encara que ens podrim i sobretot, sobretot,  amagar les nostres misèries, que no es vegin. 

I és que... oN sóm pRefectes, no tenim calés, no tenim una vivenda en condicions, no portem el que l'hegemonia cultural considera roba elegant, no anem repentinats, no tenim megacotxes, ni una casa de luxe, ens hem-de-buscar-la-vida... No surtim a les valles publicitàries, ni a les maquetes, ni als planols ni a les ordenançes, la ciutat ideal representada dels polítics oblida l'existència d'una Barcelona real,  necessitada i (peralguns) lletja. Ens començen exigint civisme al carrer i se'ns acaba imposant una forma de vida, tots haurem de ser o millor, ens hauriem de comportar, com a: ciutadansdeclassemitjanaexemplarstreballadorshipotecatsheterosexualsemparellatsconsumistesvotantsindividualistespossessiusegocèntricsambiciososcompetitiuscorporatius.. No és a aquest model de vida al que ens hem d'adherir? El que hem de comprar? No és això el que volen dir quan ens diuen de fer-ho B? 

Perquè tothom sap que un captaire no és rentable, un ionqui contraproduent, les putes només per les grans convencions ben-amagadetes-en-clubs i les del carrer que es fotin, els skaters donen mala imatge, els okupes no diguem, els grafittis embruten i només-són-art-si-són-legals, les pancartes resten beneficis, els sense-papers no existeixen, els músics de carrer sensepermís? fora, els netejavidres molesten, totes les que no siguem com ells fora de la ciutat  i del (Món?), la vida al carrer ha de transformar-se en una gran obra de teatre peròdelliceu, una vida de decorat victorià, noucentista, de converses burgeses i civilitzades en un saló anglès del XIX. Volen un espai públic quirúrgicament asèptic i d'opereta perquè augmenta els beneficis. Els maleïts i maleïdes només servim de bestiarperexplotar i per caure en el consumabusiu, perquè a l'espai públic sempre hem sigut-som i serem un estorb per la subasta i especulació de la terra. I com es preocupen els homes d'ordre! No poden vendre Barcelona sense un espai públic immaculat, una ciutat celestial, una àgora que deixi entrar "lliurement" als homes, blancs i rics i que en prohibeixi l'accés a tota la resta. 

No és això el que vol ordenar-la-ordenança cívica? Volen ordenar un espai públic que es desordenat de per se. Volen que ens com-portem funcionalment al manteniment i increment de la seva riquesa i el seu benestar, i si no poden,.... CONTROLAR-NOS, i si no poden MULTAR-NOS, i si no poden AMAGAR-NOS i ESCOMBRAR-NOS sota les seves catifes de rics. 

És la ciutat com a aparador funcional per l'acumulació de capital, un projecte de urbs construit contra les persones, una ciutat celestial sense conflictes, o millor dit, tant sols amb els conflictes que afecten als "panxa-plenes" o als "buscadors-d'or" o als "superemprenedors" i a la pèrdua de beneficis.

Perquè és igual tot el que facis mentre et sotmetis al model de comportament cívic que pauta al ciutadà exemplar. És igual si ets un desgraciat mentre portis corbata, és igual si no pots mantenir-te, ni tenir un pis mentre recullis la caca del teu gos, és indiferent si el model de desenvolupament s'està carregant el medi ambient mentre dipositis el paper a les escombraries, és igual que la majoria d'aigua es malbarati en grans multinacionals, camps de golf i complexos turístics mentre vigilis en no estar massa estona a la dutxa, és indiferent les dificultats que tinguis per arribar a fi de mes si pagues el metro, és igual que participis en la vida política si ho fas amb els canals que l'administració ha creat per fer-ho, l'important és la bona imatge, ser, o millor semblar, fashion, multi-culti o emprenedor. 


Associació de Víctimes del Civisme, Associació Clandestina de "Vagos i Maleantes" i Construïnt disidencia quotidiana. 





Més informació de la llista de correu Info-xaingra