[energiadecreixent] Commisio decreixement plaça catalunya 17h30

Francois Schneider Francois a degrowth.net
dll maig 30 00:52:02 CEST 2011


Hola 

A partir de dilluns tenim una reunió de la sub-commissio "decreixement" de l'acampament: reduir el diners, consumir menys, compartir el treball etc. 

Després de la reunió de continguts, veiem que hi ha gana de tenir propostes que surten del discurs habitual de govern (que de fet es pro-creixement). En aquest sub-commissio busquem solucions en el marc del decreixement, es a dir fora del àmbit del mercat amb menys consum i producció, per l'ecologia, el bon viure i l'igualtat, per proposar a l'assemblea.

tothom esta convidat a la plaça Catalunya, darrere de la commissio medio ambiente, a 17h30

benvinguts, gracies per difundir
Francois

Hola

Mañana lunes tenemos una reunión de la sub-Commissión "decrecimiento", reducir la capacidad monetaria, consumir menos, compartir el trabajo etc.

Tras la reunión de contenidos, vemos que hay gana de tener propuestas que salen del discurso habitual. En este Commissión queremos buscar soluciones en el marco del decrecimiento, es decir fuera del ámbito capitalista con menos consumo y producción, por la ecología, el buen vivir y la igualdad.

todo el mundo esta invitado a la plaza Catalunya, detrás de la Commissión Medio Ambiente, a 17h30

bienvenidos

Francois

PS: vet aqui els ultims propostes que s'havia fet amb la commission medi ambient sobre decreixement

1. El sistema capitalista actual promou un creixement que porta a l'esgotament dels recursos.
2. Els objectius de la política econòmica han de ser satisfer les necessitats bàsiques presents i futures i facilitar la felicitat de totes les persones de manera sostenible, respectant alhora el medi ambient.
3. Una economia sostenible s'ajusta als ritmes de regeneració dels recursos naturals i d'absorció dels contaminants, i no impedeix les funcions de suport vital que fan els ecosistemes.
4. Els indicadors econòmics no haurien de basar-se en criteris exclusivament monetaris, sinó en múltiples criteris socials i de sostenibilitat.
5. El sistema econòmic actual està molt més enllà dels límits de la sostenibilitat. Per tant, un decreixement conscient és l'única alternativa a un col·lapse o a una successió de crisis.
6. Cal potenciar les alternatives a comprar de nou els productes esgotats. Potenciar les quatres Rs: Reduir, Reutilitzar, Reparar, Reciclar. Produir bens de llarga duració i erradicar l'obsolescència planificada.
7. El consumisme no fa la felicitat. Cal frenar la publicitat i els incentius a consumir. El sistema econòmic ha de servir per satisfer necesitats i no per crear-les.
8. S'ha d'acabar amb la impunitat de les empreses que degraden l'entorn i responsabilitzar-les dels impactes de la producció. S'ha d'avaluar aquests impactes incloent tots els criteris, i no només el monetari.
9. Cal afavorir tecnologies i processos productius sostenibles.
10. Ja n'hi ha prou de sacrificar la justícia social amb l'excusa d'afavorir un creixement que no arribarà. Cal una redistribució intensa de la riquesa.
11. Els països enriquits han de reconèixer i compensar el deute ecològic contret amb els països empobrits.
12. El camí cap a una economia ecològicament responsable s'ha de fer a totes les escales, des de les opcions individuals de treball i consum fins als acords econòmics internacionals.




More information about the energiadecreixent mailing list