[energiadecreixent] Fw: La nova fal·làcia del "renaixement" nuclear es diu...

Miguel aljibesapangea.org
Diu Jul 11 19:59:57 CEST 2010




. centrals nuclears que es construeixen i es mantenen tan sols a partir de la iniciativa privada (sense subsidis de l'estat).

Primer van ser les declaracions del nou govern liberal - conservador del Regne Unit , desprès va ser l'acord del parlament suec pel que es reprenia el programa de construcció de nuclears, i també declaracions de diversos personatges vinculats al "lobby" nuclear.

Davant la crítica d'una part de la élite econòmica que sempre ha retret a les nuclears que no hagin passat allò tan abstracte que s'anomena "la prova de mercat", una part de la nucleocràcia ha decidit treure pit i demostrar que les nuclears "estan a totes".

Com passa habitualment en els ambients de l'élite les declaracions es compadeixen poc amb la realitat: la construcció del EPR a Finlàndia acumula retards i increments de pressupost , però tot això importa poc, el que importa és iniciar la construcció de noves nuclears, engreixar les estadístiques de "centrals en construcció" de la AIEA; quan arribi el moment de la fallida econòmica, dels increments de pressupost que no estaven contemplats, ja es demanarà obrir un "parèntesi" regles de joc del "lliure mercat", i que els diners públics rescatin una infraestructura que llavors serà "d'interès per a la societat" , tal com va passar fa dos anys quan se'n va enfonsar el sistema financer i els governs van acudir a rescatar als bancs que havien causat la crisi amb els recursos de tota la societat.

I això també passarà amb les nuclears. Com a mostra de la manca de racionalitat podem acudir un cop més al "buc insígnia" del rellançament, a Finlàndia: aquell país en el que la seva classe política demana dues centrals nuclears més quan encara no saben com, quan i a quin preu acabaran la que tenen a mitges. 

http://www.nytimes.com/2010/07/02/business/global/02power.html?_r=1&partner=rss&emc=rss 

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Finlandia/construira/otras/nucleares/elpepisoc/20100422elpepisoc_11/Tes 

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20100711/13bdc2fe/attachment.htm 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un mensaje que no está en formato texto plano...
Nombre     : no disponible
Tipo       : image/gif
Tamaño     : 3372 bytes
Descripción: no disponible
Url        : http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20100711/13bdc2fe/attachment.gif 


Més informació de la llista de correu energiadecreixent