[energiadecreixent] A l'atenció de la direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya

Miguel aljibesapangea.org
Div Jun 5 00:18:14 CEST 2009


Davant la deserció dels polítics que s'havien compromés encara pots enviar un missatge al Govern:  MISSATGE AL PRESIDENT DEL GOVERN 
(También en castellano, que la nuclear nos afecta a todas y todos:  MENSAJE AL PRESIDENTE DEL GOBIERNO )
Tanquem les Nuclears - 100% Renovables (TLN - 100%EER)
Barcelona, 25 de febrer del 2009

Esquerra Republicana de Catalunya
Calàbria, 166
08015 BARCELONA
Telèfon 93 453 60 05
Fax 93 323 71 22 
info en esquerra.org

A l'atenció de: Joan Puigcercós, Joan Ridao, Quim Sangrà, 
Laura Vilagrà, Secretària de Política Territorial i Medi Ambient, i 
Marc Sanglas, Secretari de Política Municipal.

Benvolguda / benvolgut, 

El passat 5 de febrer us van adreçar una carta en la que us demanaven una entrevista per tractar de les iniciatives que podíeu desenvolupar en relació a la denegació de la renovació del permís d'explotació a la central nuclear de Santa María de Garoña, en Burgos. En la carta us plantejaven l'opció de donar suport actiu a la tramesa de cartes al Govern de l'Estat, així com animar-vos a presentar mocions municipals i comarcals adreçades al Govern de l'Estat i la presentació i el suport a una resolució del Parlament de Catalunya en el mateix sentit. 

L'entrevista es va concretar en una trobada amb Anna Rosa Martínez i Carlos Bravo, de Greenpeace, el dia 18 de març d'enguany,  els quals, en qualitat d'organització membre de TLN - 100% us van trametre aquestes demandes, a les que vau donar resposta positiva.

El problema és que, a set setmanes escasses de que finalitzi el termini pel qual el Govern de l'Estat ha de pronunciar-se, denegant o acceptant l'allargament del termini, no ens consta cap activitat de suport de la vostra força política a la campanya que les organitzacions ecologistes i contràries a l'energia nuclear estem desenvolupant. No ens consta cap concreció del vostre compromís de trametre missatges per correu electrònic, presentar mocions locals i comarcals, i molt menys a nivell del Parlament de Catalunya, institució a on teniu més força i competències de govern, a diferència del Parlament de l'Estat a on si vau presentar una moció en el mateix sentit adreçada al President del Govern, potser perquè allà era molt més senzill pronunciar-vos.

A més de que no tenim constància de presentació de mocions municipals i comarcals per la vostra part, ens agradaria saber perquè els grups municipals d'ERC dels ajuntaments de la Garriga i al de Reus es va abstenir quan la va presentar ICV.

Com ja us comentaven en la nostra carta, el problema de les centrals nuclears no es pot plantejar únicament en clau catalana; no tan sols perquè l'abast territorial del impacte del màxim accident nuclear (Txernòbil) demostri que el que una central estigui a Tarragona, Burgos o Extremadura és irrellevant, sinó pel poder i la capacitat de pressió a tots els nivells dels sectors pro-nuclears. Únicament la solidaritat activa entre les persones que treballem per tancar les nuclears a tot l'Estat ens garantirà que podrem ajudar-nos mútuament quan ens toqui demanar el tancament dels reactors instal·lats a Catalunya.

Us recordem que el text de la ciberacció, els plecs per recollir signatures, i els esborranys o propostes de mocions es poden descarregar de la pàgina web:

http://www.tanquemlesnuclears.org/campanyes/tanquemgaronacat.html 

Creiem molt urgent i necessària una trobada per a que concreteu al màxim el vostre compromís en el temps que resta abans del 5 de juliol. Us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres i fixem una entrevista en el termini més immediat possible.

Gràcies per la vostra atenció.

Atentament:

Tanquem les Nuclears - 100% RENOVABLES


------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20090605/56bc6046/attachment.htm>


Més informació de la llista de correu energiadecreixent