[energiadecreixent] Barcelona/Copenhaguen 2009: oportunitat única per al decreixement!

Salvador Pueyo Puntí spueyopuntiahotmail.com
Dil Jul 6 19:34:23 CEST 2009




Us escric en primer lloc per recordar a qui hi pugui estar interessada que hem quedat demà dia 7 del 7 a les 7 del vespre a Can Masdéu per preparar alguna activitat amb motiu les negociacions sobre canvi climàtic que hi haurà a Barcelona el novembre, i en segon lloc per comentar-vos tres motius pels quals crec que aquest esdeveniment hauria de ser una de les nostres màximes prioritats!

Aquest desembre a Copenhaguen s'ha d'acordar el tractat que substituirà el de Kyoto a partir de 2012. L'última reunió de les parts abans de la Cimera de Copenhaguen tindrà lloc ni més ni menys que a Barcelona, del 2 al 6 de novembre.

Per què penso que hauria de ser una de les prioritats per a la Xarxa pel Decreixement:

1- ÉS UNA OPORTUNITAT ÚNICA

Uns 190 països negociaran a BCN i pactaran a Copenhaguen els límits a les emissions dels gasos hivernacle que causen l'escalfament global. Encara no és impossible que s'arribi a un acord raonable, que, entre altres coses, implicaria una reducció substancial del consum energètic. És a dir, 190 països es podrien comprometre en aspectes claus del decreixement. Encara ens faltarien moltes "batalles" per guanyar, especialment garantir que aquest decreixement es faci amb igualtat, però seria un gir únic en el camí de creixement que s'ha seguit fins ara.

2- PODRIA SER L'ÚNICA OPORTUNITAT

En el període en que regiran els acords que es prenguin, el sistema climàtic podria creuar algun punt de no-retorn. Si això succeís hauríem de rebaixar les nostres aspiracions per a la societat del futur. Encara que algun dia la societat fos exquisidament respectuosa amb l'entorn, es podria trobar, per exemple, amb el nivell del mar creixent generació rera generació perquè nosaltres no vam reaccionar a temps. A vegades els canvis parcials són pegats que ens allunyen de la utopia, però altres vegades són condició sine-qua-non per assolir-la.

3- ÉS LA NOSTRA OPORTUNITAT

A Copenhaguen ja podria estar tot negociat. A Barcelona no! D'entre les grans ciutats europees, Barcelona és de les que menys ha seguit les convocatòries d'acció global pel clima durant cimeres anteriors. Qui sap si no ho han tingut en compte en triar-la... Però aquest cop hi ha una Xarxa pel Decreixement potent, i hauríem d'estar a l'alçada. Encara que no sigui el seu únic criteri, els polítics es regeixen molt per la imatge. Per tant és essencial aconseguir que l'atenció mediàtica estigui centrada en aquestes negociacions, i en això hi podem contribuir!


Salva


_________________________________________________________________
Emoticons e Winks super diferentes para o Messenger. Baixe agora, é grátis!
http://specials.br.msn.com/ilovemessenger/pacotes.aspx


Més informació de la llista de correu energiadecreixent