[energiadecreixent] ACTA

Salvador Pueyo Puntí spueyopuntiahotmail.com
Dil Nov 10 10:57:48 CET 2008


Hola, ja que no hi ha hagut esmenes, algú pot penjar l'acta a la web? El dissabte vaig intentar registrar-me però no va funcionar...

Salva




ACTA de l’assemblea del grup de decreixement de Barcelona, que va tenir lloc el 5-11-2008 a l’Infoespai.
 
Assistents: Joan, Robert, Laia, Ester, Alfonso, François, Federico i Salva, així com 4 representants d’ATTAC a la primera part. També hi ha una intervenció momentània de l’Anna.
Fa l’acta: Salva.
 
Temes tractats:
 
1) VISITANTS
 
* El Robert de la Vall Fosca ve a presentar-se i a buscar complicitats enfront dels projectes de “desenvolupament” de la vall.
* François Schneider, un conegut membre del moviment pel decreixement a França, ve a conèixer el nostre col·lectiu i ens parla una mica de la situació al seu país.
* També venen 4 representants d’ATTAC per tractar el punt següent.
 
2) JORNADES ATTAC
 
La delegació d’ATTAC-Catalunya ens convida a prendre part a l’escola d’estiu que estan organitzant per a l’1-3 de juliol del 2009 a la Casa Elizalde i que se centrarà en alternatives. Volen dedicar un dels eixos temàtics al decreixement (altres eixos seran Amèrica Llatina, ecologia i mitjans de comunicació). Ens proposen que ens encarreguem de les xerrades d’aquest eix, i acceptem. Les xerrades seran d’una hora i mitja i s’haurien de focalitzar en alternatives. Els interessa tenir els títols i ponents quan abans millor, no més tard de finals de febrer / començaments de març. Comentem que estaria bé dur gent que estigui involucrada en experiències pràctiques interessants (Can Masdéu, transition towns...).
 
A petició seva, també s’informa breument a la gent d’ATTAC sobre la situació del moviment pel decreixement a Catalunya i al món.
 
3) PROPERES MOBILITZACIONS
 
S’ha decidit aportar un discurs propi (amb pancartes, lemes, octavetes, accions puntuals...) a dues mobilitzacions que estan al caure:
 
* La concentració del dissabte 15 de novembre amb motiu de la cimera del G-20 (17h, Pça. Catalunya, convocatòria anònima circulant per Internet).
* La manifestació del 29 de novembre amb motiu de la crisi i contra la setmana de 65h (17:30, Pça. Universitat).
 
També s’han recordat altres convocatòries:
 
* “Supermercats, no gràcies”, 22 de novembre.
* Setmana temàtica de la Xarxa pel Decreixement (setmana de desembre a decidir).
* Dia d’acció global pel clima (6 de desembre).
 
Es queda el DILLUNS 10 DE NOVEMBRE A LES 19 h a l’Infoespai per PREPARAR PANCARTES I OCTAVETES per a les mobilitzacions del 15 i del 29. Detalls:
 
* D’entrada ens hi apuntem la Laia i el Salva.
* La Laia s’encarrega de demanar ràpidament per les llistes de distribució QUI PENSA VENIR a preparar els materials el dilluns i qui pensa venir a la concentració el dissabte, així com propostes per a lemes i continguts.
* La Laia també s’encarrega de comprar les coses per fer les pancartes abans de trobar-nos el dilluns, en quantitats commensurades amb el nombre de persones que ens hàgim interessat per participar.
* S’ha proposat d’aprofitar uns diners disponibles (vegeu la darrera secció) per encarregar pancartes amb qualitat d’impremta. En aquesta ocasió les persones que pensem participar-hi ens hem inclinat per fer-les a mà, sense excloure aquesta possibilitat en un altre moment.
* S’ha dit que el text de les octavetes pot tenir 3 parts: (1) una explicació introductòria sobre el decreixement i la nostra posició pel que fa a la crisi, (2) convocatòries pròximes i (3) informació sobre la xarxa convidant la gent a participar-hi.
* Possibles eslògans: “Contra la crisi del creixement, decreixement”, “La seva crisi, la nostra oportunitat”.
 
S’ha parlat sobre si el col·lectiu s’havia d’incorporar a la campanya d’insubmissió a la banca. Considerant les forces limitades i que encara no hem discutit suficientment la nostra posició, hem optat per no incorporar-nos-hi de moment i, en concret, per no fer-hi referència a l’octaveta del 15, sense excloure que qui vulgui pugui distribuir una octaveta específica sobre la campanya alhora que distribuïm la del col·lectiu.
 
4) COMISSIONS
 
* La comissió de xerraires considera que la seva funció s’hauria de transferir del grup de Barcelona a la xarxa de Catalunya.
* La comissió d’estudi, recerca i traduccions ha fet una primera reunió en què s’han començat a tractar temes i a intercanviar referències. S’ha comentat la possibilitat de participar en el projecte d’“ecouniversitat” de la UOC. Des de la comissió hi ha l’oferiment d’atendre demandes d’informació per part de l’altra gent del col·lectiu, muntant petits seminaris “a la carta” de temes dels quals es vulgui ampliar coneixements, mirant de resoldre dubtes, etc. La propera reunió de la comissió serà el dijous 13 de novembre a les 19h a Ecoconcern.
 
5) ALTRES QÜESTIONS
 
* L’Ester i l’Anna proposen augmentar la freqüència de reunions del col·lectiu. El Joan troba que no fa falta havent-hi les reunions de les comissions.
* L’Alfonso recorda que hi ha uns diners disponibles pel que faci falta: 400€ que guarda el Rubén arran de l’activitat de les Cotxeres, i el pagament d’una xerrada del Jose.
* La Laia recupera un ninot de cargol decreixentista per presidir les reunions.
 
 
PROPERA REUNIÓ: DIMECRES 3 DE DESEMBRE DEL 2009 A LES 19:30 A L’INFOESPAI. 
 
 
_________________________________________________________________
Cansado de espaço para só 50 fotos? Conheça o Spaces, o site de relacionamentos com até 6,000 fotos!
http://www.amigosdomessenger.com.br


Més informació de la llista de correu energiadecreixent