[energiadecreixent] impressions d'en Raimon Casals

Rai/Compas ritmix.raiaterra.es
Dis Mar 29 21:18:08 CET 2008




Bon dia a tothom, Soc en Raimon Casals i encara que no estic en la primera línia d'accions  a  l' Entesa pel decreixement,  porto molt de temps de militàncies diverses en l'àmbit de la salut, el treball social i la sostenibilitat,  i avui hem sento especialment cansat. Permeteu-me compartir algunes impresions.

La reflexió de l' Stefano i les meves pròpies experiències d'aquests darrers dies, hem fan revisar les meves motivacions i replantejar els meus propis posicionaments, perquè veig una evolució molt lenta  i dispersa de tots aquells moviments que difonen postulats per un mon millor.  Si be en els darrers 200 anys d'història la evolució tecnològica ha estat colossal, en el pla de la gestió del coneixement veig que estem en precari.  Arribo a la conclusió que en general tenim un limitat coneixement de la nostra pròpia ment  i  encara que arribem a pensar que tenim un cert control, fa que molt sovint la percepció i el discerniment siguin limitats i limitadors. Al·lucino de veure gent erudita en simposis, en el mon intel·lectual, i també gent de a peu pel carrer  que tenen una visió ben clara de l'engany en que la humanitat esta immersa; son capaços de queixar-se, d'argumentar, d'assenyalar culpables, de citar autors, de donar llistes de solucions, de fer cursets de teràpies alternatives, però ells com a "individus" no son capaços de fer gaire res per bellugar-se i sumar voluntats vers canvis significatius. Es evident que hi ha un factor d'atiborrament i d'"infoxicació" important, que afegit a l'individualisme, i a l'inamovible model de família nuclear, segueix propiciant la gran dependència econòmica, el consum, els miratges i la fragmentació cultural

 Si be es criticable el creixement il·limitat, el consumisme material  també ens hem d' adonar del  fet similar que en el pla mental ens fa que arribem a  ser consumistes i acumuladors de quantitat d'objectes, dades i nocions que sovint  no sabem gestionar favorablement ni per a nosaltres ni per el conjunt.

Sense caure en les especialitzacions extremes que tendeixen a desconnectar-se de la realitat holística, crec que val l'alegria fer un esforç per centrar-se en l'essencial, en primer lloc com a individus, Que es essencial per mi?...desprès com a família o grup social, i potser a partir d'aquí, assolides algunes mes capacitats de viure en uns paràmetres d'autenticitat i coherencia, arribarem a ser exemple del gran canvi  i de l'harmonia que somniem. Tal com estan les coses es necessari implicar-se en grups, families, comunitats de transformacio on exercitar habilitats de percepcio, comunicació i consens. 



Fins aviat...Salut i Aigua viva!



        www.ecompas.org
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20080329/fed1e2ff/attachment.htm 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un mensaje que no está en formato texto plano...
Nombre     : no disponible
Tipo       : image/jpeg
Tamaño     : 4737 bytes
Descripción: no disponible
Url        : http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20080329/fed1e2ff/attachment.jpeg 


Més informació de la llista de correu energiadecreixent