[energiadecreixent] La pel·lícula "Una verdad incómoda" - guia d'elements per a un visionat crític

Miguel aljibesapangea.org
Diu Nov 25 17:38:39 CET 2007


Una verdad incómoda (¿o inconveniente?).

La pel·lícula de Davis Guggenheim sobre les conferències d'Al Gore i el canvi climàtic no ha deixat indiferent a ningú. El que, per primera vegada, una companyia cinematogràfica d'alt nivell (la Paramount) entri en un camp políticament conflictiu; la personalitat del conferenciant (lligat als més alts estaments de la política dels EE.UU.), la concesió del Premi Nóbel, la sentència d'un jutge anglès criticant afirmacions de la pel·lícula, l'enfocament de la problemàtica, les carències, etc., tot ha confluït per a que es doni una resposta diversa, que va des de la concepció de la pel·licula com una valent denúncia de l'actitud de l'administració Bush; fins a considerar-la una subtil i hàbil maniobra, estil Hollywood, per fer un rentat de cara amable al model USA; passant per una maniobra política maquiavèlica del propi Al Gore, per tornar a assolir protagonisme desprès de l'escàndol de les eleccions presidencials del 2000.

Per tot això, creiem que realitzar una anàlisi crítica del contingut de la pel·lícula és una tasca necessària per poder abordar-la en perspectiva ja que, a fi de comptes, tracta d'un tema que ens afecta a tothom.

A la pàgina web http://www.pangea.org/tln/pentadius/materials/analisiverdadincomoda.pdf
Hem "penjat" una guia de 8 pàginas (542 Kb), editada per la Fundació Terra en colaboració amb la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, en la que desenvolupem els punts bàsics d'aquesta anàlisi crítica. Així tindreu més elements per forjar-vos una opinió.

Una salutació.
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20071125/850d82b3/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu energiadecreixent