[Educaciolliure] Curs anual d'aprofundiment: "L'acompanyament emocional dels infants" -NOU GRUP-

Veronica Anton v.anton.m a gmail.com
div set 21 08:35:18 CEST 2012


CURS ANUAL D'APROFUNDIMENT

L'Acompanyament Emocional dels Infants
2012 / 2013

Aquest curs de formació està dirigit a educadors, mestres, pares, mares i totes aquelles persones interessades en aprofundir en l’acompanyament emocional als infants principalment en els primers anys de vida.

Els objectius d’aquesta proposta són oferir nous registres d’experiéncies que ens ajudin a contactar des de la vivència amb altres maneres de estar a l’acompanyament emocional dels infants; promoure la reflexió sobre els estils i pràctiques habituals d’acompanyament avui en dia a la família i a l’escola i per últim, introduir-nos en noves mirades i referents teòrics que ens aportin elaboracions conceptuals al respecte.

Partirem sempre de les experiències vivencials per arribar a la reflexió i a la teoria sobre els processos de la criança, l’educació i l’acompanyament en les diferents etapes vitals del nen en relació al seu desenvolupament emocional, corporal i cognitiu.

Farem una integració de les aportacions de la psicologia gestáltica i del treball de recerca del Dr. Claudio Naranjo en relació al desenvolupament del caràcter i les seves implicacions en l’acompanyament de l'infant.



Els eixos de treball d’aquesta proposta formativa són: la vivència o formació personal, que consisteix en tot el treball centrat en l’experiència i la vivència per tal d’afegir nous registres corporals i emocionals dels que hem viscut a la nostra història. Els aspectes teòrics del curs, com espai per aprofundir en noves mirades i referents teòrics clàssics i actuals sobre l’acompanyament emocional del nen i la seva família en els primers anys de vida. I l’anàlisi sobre la pràctica on compartir i reflexionar sobre situacions pràctiques i concretes de l’acompanyament emocional a les diferents etapes vitals dels infants.

Es facilitarà l’accés a escoles o espais educatius on fer pràctiques per els que vulgueu. Aquestes seran opcionals i estaran definides a partir dels requisits dels centres.

El curs s’impartirà amb una metodologia que combinarà la vivència, la reflexió i la teoria. Partirem sempre de la vivència per arribar a la reflexió i la teoria. S’aportarà bibliografia per aprofundir els temes teòrics que anirem abordant a les sessions.

 



Dies i horaris: 


-NOU GRUP-

Un dissabte al mes de 16 a 20.30h.

Total hores: 45h (40,5h presencials + 4,5h no presencials)


Lloc: CEIP Congrés-Indians. c/Cardenal Tedeschini, 24-26. 


Preu: 45 € /mensuals + 45 € /matrícula  

Imparteix: 


VERONICA ANTON MITROPULOS. Formada en Psicologia dinàmica i humanista –gestàltica-. Ha realitzat el procés SAT amb el Dr. Claudio Naranjo. Psicomotricista en àmbits educatiu i terapèutic (B. Aucouturier).  Ha desenvolupat la seva pràctica professional en l'àmbit educatiu participant de projectes que han desenvolupat investigació i aplicació de noves línies pedagògiques (Pedagogia Lliure, Activa, Viva), així com també en l'àmbit clínic realitzant teràpia amb nens/as i assessorament o consultes amb famílies sobre aspectes de la criança, educació i acompanyament. 
Actualment forma part del projecte educatiu al CEIP Congrés-Indians, desenvolupa la seva activitat clínica a l’Institut Integratiu i integra l’equip de formadors de psicomotricistes de l’AEC.

Més informació:  v.anton.m a gmail.com   |  www.veronicaanton.com 
(apartat cursos)




Verónica Antón

www.veronicaanton.com




-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20120921/06eb291f/attachment.htm>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: facebook negro 3 apaisado.jpeg
Type: image/jpeg
Size: 3722 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20120921/06eb291f/attachment.jpeg>


More information about the Educaciolliure mailing list