[Educaciolliure] Escola de Nova Creació

Astrid Ruiz Rodon escola-congres-indiansahotmail.com
Dij Abr 15 11:02:54 CEST 2010


Estimades famílies, entitats, associacions... i totes aquelles persones que formeu part d'aquesta xarxa d'educació lliure i viva que ens permet obrir nous horitzons i enfocar l'educació i l'escola des d'una nova mirada.

 

Ens dirigim a vosaltres per tal de fer-vos saber que el proper mes de setembre obrim una escola del Consorci d'Educació (Departament d'Educació) al barri del congrés. El nom provisional de l'escola és Escola Congrés-Indians. Les mestres que iniciem aquest projecte comencem amb una metodologia de treball centrada en l'educació lliure, experimental, vivencial, centrada en els interessos i motivacions de l'alumnat, respectuosa amb el ritme individual i natural de cada infant... 

 

Sabem que hi ha moltes famílies que cerque escoles com la que nosaltres proposem, que creieu en aquesta nova mirada del que ha de ser l'escola d'avui... som conscients de que els infants necessiten sentir-se lliures per poder aprendre; necessiten sentir-se a gust en l'espai on treballen i juguen... 

L'escola començarà amb un grup de P3. L'aula atendrà al criteri del que nosaltres anomenem "p3 sense taules ni cadires"; un espai farcit de recursos i jocs on els nens i nenes es puguin moure lliurement i escollir en cada moment què volen o necessiten per aprendre i jugar.

 

Iniciem amb la voluntat d'incloure al nostre projecte famílies participatives, actives, involucrades i sensibles a l'"educació" dels seus fills i filles. I nosaltres, les mestres, serem les persones que amb molta il·lusió acompanyarem als vostres fills i filles al lalrg del seu pas per la nostra escola. Els escoltarem i aprendrem què ens estan demanant, què els angoixa, quins interessos tenen, què necessiten, què volen de nosaltres... 

 

En aquest moment tenim el grup de P3 ple i algunes sol·licituds en llista d'espera. Tot i així, no sabrem com queda l'oferta de places final fins passat el període de matrícula. Som conscients que hi ha moltes famílies que cerqueu una escola amb aquesta metodologia de treball, i només ens volem donar a conèixer perquè sapigueu que estem al vostre servei i que "existim". En cas que estiguessiu interessats en formar part de la nostra escola, us podeu posar en contacte amb nosaltres i us direm què haurieu de fer.

 

Al mateix temps, volem fer una crida a aquells mestres i aquelles mestres que creieu en aquesta manera de fer. Serà un goig per nosaltres coneixe'us i que, en un futur, pogueu formar part de la nostra escola i dur a terme un treball amb una visió tendra i sensible de l'escola.

 

També us animem a visitar el bloc que hem creat, per si us pot ser d'ajuda. En aquest espai també hi trobareu les dades de l'escola per si us voleu posar en contacte amb nosaltres.

http://blocs.xtec.cat/escolacongresindians

 

Una abraçada molt forta i estem encantades de formar part de la Xarxa d'Educació Lliure i de la Xarxa d'Educació Viva.

 

LES MESTRES
 		 	   		  
_________________________________________________________________
Prueba algunos de los nuevos servicios en línea que te ofrece Windows Live Ideas: tan nuevos que ni siquiera se han publicado oficialmente todavía.
http://ideas.live.com
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20100415/8ed107ff/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu Educaciolliure