[Educaciolliure] CONVOCATORIA PER INFORMAR SOBRE LES NEGOCIACIONS DE LA XELL AMB ELS PARTITS POLÍTICS SOBRE EL TEMA DE LA LLEI

jmateu22axtec.cat jmateu22axtec.cat
Dis Mar 7 15:20:26 CET 2009


Hola
Com ja sabeu, arran de la publicació de l’avantprojecte de llei d’educació, allà pel mes de novembre passat, alguns projectes d’educació lliure vinculats a la Xell van decidir de presentar una esmena a la llei en què es proposés el reconeixement legal de ‘formes alternatives de compliment amb l’escolarització obligatòria’
Vam redactar l’esmena i vam contractar els serveis d’un advocat per tal que portés endavant tots els contactes i les negociacions amb els representats polítics i l’administració.
Durant aquests mesos l’advocat i algunes persones vinculades a la Xell han anat tenint contactes amb els representats d’educació dels partits polítics. A totes les entrevistes s’han rebut molt be les nostres propostes. Cap d’aquests representants no tenien gaire idea del que són aquest tipus de projectes d’educació lliure. Per cert, a l’esmena no els hem anomenat així, sinó ‘espais d’educació compartida’, posant l’èmfasi en la responsabilitat de les famílies, per tal que no se’ls considerés ni se’ls apliqués la normativa sobre escoles privades, però també mostrant que no són tan sols iniciatives de famílies individualment, sinó de manera col·lectiva, amb la presència o no d’educadors/es i famílies.
La tasca de les persones que han portat totes aquestes negociacions, l’advocat, David Bonvehí, la Miriam, el Pere Juan, i sobretot, la Fina de la Caseta  ha estat molt constant i molt pedagògica i finalment sembla que ha donat els seus fruits.
Els partits polítics ens han assegurat que l’esmena  que presenta el tripartit sobre el reconeixement legal de l’educació en l’àmbit familiar també inclou els projectes d’educació lliure. Ens han assegurat que en el redactat de l’esmena han tingut present i inclouen els projectes d’educació lliure que la Xell ha presentat. En realitat, algun representant, com la d’iniciativa, ens ha expressat el desig de visitar algun projecte a títol personal.
Sembla ser que el tripartit no ha inclòs els termes de ‘formes alternatives de compliment amb l’escolarització obligatòria’ perquè tenien por sobre el terme ‘alternatiu’ (un terme que sortia al mateix avantprojecte de llei). 
Falta veure com es reglamenta tot això, però la voluntat del tripartit (i també la de Ciu que va incloure íntegrament la nostra esmena i també una pròpia que ens van proposar ells), és que sota el terme d’educació en l`àmbit familiar pugui quedar inclosa la legalitat d’aquest model o pràctica d’educació. M’imagino que això pot significar que això ‘d’àmbit familiar’ pugui implicar diferents formes: una família sola, vàries famílies autorganitzades amb potser algun espai comú sense la presència diària de tots els membres familiars... Be, això és el que caldrà veure en el redactat de la reglamentació posterior a la llei. Però en tot cas, la notícia que us podem donar avui, és que en el redactat de l’esmena inclouen aquest tipus de pràctica educativa dels projectes d’educació lliure. El tripartit ha optat per aquest terme i no altres perquè els ha semblat així, però que ens hi tenen inclosos. De fet, una de les sorpreses més al·lucinants del procés va ser quan, abans de començar el primer contacte amb el representat polític d’esquerra (ja n’havien tingut tres anteriors, amb Ciu, PSC i ICV) abans de l’entrevista, el representant va començar dient ‘ens acabem de reunir amb el PSC i ICV i hem decidit que la llei incorporarà d’alguna manera els vostres projectes’. I Ciu també va estar des del començament molt a favor. 
 
Be, tot està per fer, la lletra petita sempre és molt important, però de moment pinta be
 
Per parlar de tot això, per explicar-vos amb detall les negociacions que s’han tingut, convoquem als projectes a una reunió el proper
DIUMENGE 29 A LES 12 DEL MIGDIA, FINS A L'HORA DE DINAR
La Caseta es troba al carrer Mateu, 16, al barri de Gràcia
 
Grup de treball de la Xell
 
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20090307/6de94452/attachment.htm>


Més informació de la llista de correu Educaciolliure