[Educaciolliure] Fw: Mescladís llega a escuelas y centros cívicos a través de la Diputació de Barcelona

Xavier Alà xavilistasaclonlara.es
Div Jul 3 11:03:07 CEST 2009


----- Original Message ----- 
From: Merche Escursell 
To: MERCHE ESCURSELL 
Sent: Friday, July 03, 2009 6:51 AM
Subject: Mescladís llega a escuelas y centros cívicos a través de la Diputació de Barcelona


http://www.mescladis.org/news/es_ES/0/2008/10/28/0005/sec=none


La Fundació Ciutadania Multicultural en colaboración con la Diputació de Barcelona lleva sus actividades interculturales a escuelas y centros cívicos


Escuelas y Ayuntamientos de Sant Feliu de Llobregat, Cabrils, Santa Susanna, Canovelles, Pineda de Mar, Barbera del Vallés, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès, Abrera, Tavérnoles, Santa María de Palau Tordera....y un largo etcetera de localidades donde la Fundació Ciutadania Multicultural y Mescladís han llevado sus talleres de cocina intercultural con el apoyo del Servei de Politiques de Diversitat i Ciutadania de la  Diputació de Barcelona
Los talleres interculturales de Mescladís tienen como objetivo crear un clima integrador desde el respeto mutuo y el conocimiento de las distintas culturas, potenciando la interiorización de valores como el respeto a la diversidad, la solidaridad, la cooperación, y el compromiso con la ciudadanía. Las actividades infantiles actuan como refuerzo escolar a través de la cocina, a la vez que refuerzan la autoestima en niños y niñas en riesgo de fracaso escolar e inculcan el valor de los alimentos y la necesidad de llevar una dieta sana y equilibrada.

El catalogo de servicios que ofrece la Diputació de Barcelona cuenta con 4 fichas de actividades ofrecidas por la FCM y Mescladís: Taller de Cuina Intercultural per a infants, Taller de Cuina Intercultural per a adults, Taller de Cuina de la Mediterránea y Taller Cuinarte per a gent gran. Los detalles del catálogo pueden encontrarse en www.diba.cat/diversitat. Para la contratación de estos servicios llamar al 932955012 o 600252026 o por email en infoamescladis.org.

Para una buena valoración de nuestras actividades nada mejor que leer lo que opinan quienes han participado:

- Volíem acostar cuines d’arreu a la nostra població, i gràcies a la bona acceptació i participació dels dos primers en vam fer un tercer dins de la jornada de la Festa de la Diversitat.
- Ha fomentat l'interès de les diferents cultures treballades, ha estat difícil fomentar la cohesió del grup participant, mares de diferents escoles.
- La interacció entre els talleristes i els joves, els quals es van sentir molt còmodes i van participar amb moltes ganes.
- Hem tingut la sort de gaudir de gaudir de dos cuiners mexicans alhora, l’Èric i la Cintia podent dedicar l’atenció i explicacions de forma més concreta a l’usuari segons el seu perfil.
- Es valora positivament el fet que en l’activitat hi hagi dues persones, cuiner i monitor i la bona preparació prèvia al taller.
- S'han adaptat molt bé a la varietat generacional del públic.
- Les mares que han assistit han estat molt satisfetes amb el que han après.
- Molt interessants els coneixements nous que es van obtenir. Per part de l’entitat excel•lent la relació i la disponibilitat, tant d’adequació a les nostres necessitats, com per part dels tècnics que van dur a terme els diferents tallers.
- L’activitat ha estat molt bé tant en els continguts com en el desenvolupament. L’interès alt de l’alumnat i el fet de gaudir de dos cuiners ha fet que resultés molt positiva. Les quantitats han estat les correctes pel grup assistent.
- Els nens participants han pogut descobrir altres menjars que no coneixien
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20090703/f66e5f45/attachment-0001.htm>


Més informació de la llista de correu Educaciolliure