[Educaciolliure] educacio lliure a la trobada 4-6 juliol

josep Pit joseppitayahoo.es
Dil Jun 16 22:17:21 CEST 2008


Hola. Us recordo que a la trobada del 4 a 6 de juliol una de les àrees de treball és Coneixements i Educació lliure. Els i les interessades en la trobada aqui teniu tota la informació.




Us fem arribar aquesta informació detallada, de la trobada que organitza Temps de re-voltes. amb la col·laboració de l'Entesa pel decreixement. Cal inscriure's abans del 27 de juny!!


Títol : Trobada dels moviments socials: Posem en marxa el decreixement, construïm contrapoder
Dates: 4 al 6 de juliol
Lloc: Masia de Cal Cases a Santa Maria d'Oló (Bages)
organitza: Col·lectiu nòmada “Temps de re-voltes” i totes les persones i col·lectius que s'hi han implicat. 
Participen : totes les persones i col·lectius que vulguin.
Objectiu general: Construir un ampli moviment social que aglutini en un paraigües comú totes aquelles lluites, col·lectius i persones que se sentin motivades amb les propostes del decreixement i del contrapoder.. Així doncs l'objectiu és construir i coordinar pràctiques per poder posar en marxa el decreixement; en un primer moment a escala local i en fases posteriors a escala més gran.
Aquesta trobada serà el punt culminant de la Marxa pel decreixement, que des del col·lectiu nòmada i temporal Temps de re-voltes, s'ha tirat endavant des del mes de febrer d'aquest any, visitant més de 35 comarques i 60 poblacions, trobant-nos amb centenars de col·lectius i milers de persones per tal de compartir propostes i debats al voltant del decreixement i interconnectant-nos per poder posar en marxa un altre model de societat. 


Els objectius més concrets que ens han inspirat a preparar aquesta trobada són:

1) Ser autònoms respecte el poder en l'accés a les necessitats bàsiques: alimentació, habitatge i serveis bàsics (electricitat, escalfor, aigua calenta). Confiem en les aportacions dels moviments socials vinculats a aquestes qüestions fonamentals.
2) Ser autònoms respecte els mecanismes de producció i repartiment dels bens i serveis que necessitem. Caminar per anar sortint de l'euro en les nostres relacions econòmiques.
3) Crear comunitat. Tenir espais de socialització desmercantilitzada; construir xarxes d'afinitat a nivell superlocal. Això es bàsic tant per l'economia comunitària, com per l'acció col·lectiva.
4) Fomentar la nostra capacitat d'aturar els plans del poder, a través de l'acció col·lectiva. Esperem la participació de les lluites en defensa del territori que ja ho estan intentant.
5) Avançar en ser capaços d'exercir la desobediència civil i la insubmissió al poder tant en la nostra vida quotidiana com al carrer i de defensar-la a través de l'acció col·lectiva.
6) Organizar-nos. Crear mecanismes de comunicació, de participació, de reflexió i de decisions col·lectives d'estratègies i plans d'acció, de manera que poguem disposar dels mecanismes per tirar endavant els objectius anomenats.



Organització dels continguts de la TROBADA:
ÀREES DE TREBALL
Els continguts de la Trobada s'han preparat segons àrees de treball, en cadascuna de les quals hi ha fites concretes a les que arribar en els 3 dies de trobada.
Les sessions seran pràctiques i tractaran d'anar dibuixant un fil conductor que ens ajudi a sortir de la trobada amb molt més del que tindrem en arribar.


Les àrees de treball són les següents: 


Estratègies de decreixement a nivell local 

Economia contrahegemònica

Autogestió de l'habitatge

Autonomia alimentària

Model territorial i defensa del territori

Relació camp-ciutat,

Mitjans de Comunicació

Aigua

Energia i transport

Estratègies front el poder polític

Coneixements i educació lliure

Relacions socials i vida comunitària

Organització
Per tal que cada àrea tingui una preparació i una focalització adequada, en cadascuna s'han incorporat uns objectius concrets i durant la Trobada es promocionarà el debat a través d'uns documents que ja s'hauran desenvolupat. D'aquesta manera no es parteix de 0 i podem aprofundir en reflexions i propostes concretes. La major part d'àrees de treball ja han penjat al web els seus documents base i objectius, mentre que altres documents amb propostes de cada àrea s'aniran penjant al web, durant el mes de juny. El límit per aportar propostes per escrit que es puguin tenir en compte en el programa, serà el 30 de juny.
Les persones que volgueu participar hauríeu d'escollir una de les àrees en el moment que us inscriviu, d'aquesta manera faciliteu molt la organització. Si veniu en grup, us recomanem que us apunteu a àrees de treball, diferents per tal de poder aportar i nodrir-vos de temàtiques diverses.

Per altra banda, cada àrea de treball tindrà 2 o 3 persones facilitadores dels debats, que s'encarreguin de proposar i portar a terme les dinàmiques participatives necessàries per que les diverses àrees de treball aconsegueixin els seus objectius. 



A més, diumenge al matí hi haurà trobades transversals entre àrees de treball que puguin tenir objectius interrelacionats.
Per acabar, el diumenge a la tarda hi haurà, si el nombre de participants ho permet, un plenari per poder concretar la continuitat d'aquest moviment.



Molt Important!!!
QUÈ CAL QUE PORTIS?


Sopar del divendres 4 de juliol.

Si vens en cotxe, perquè no trobes més opcions...porta'l ple de persones que s'hagin inscrit. Primer motiu: decreixement // segon motiu: allà no hi ha massa espai per aparcar cotxes.


Tenda de campanya per cada grupet, sac, màrfaga

Protecció solar i protecció contra els mosquits. si en sou sensibles.

Si pots i no t'és molt costós...garrafa d'aigua per beure.

Roba i calçat adequat per muntanya.

Molt seny. Estarem al mig del bosc en temporada d'estiu: hi ha risc d'incendis. 

i...MOLTES GANES DE DECRÈIXER, DE FER XARXA I DE PASSAR-HO BÉ!
A CAL CASES HI HA CAPACITAT LIMITADA DE PERSONES. PER AQUEST MOTIU, EL TERMINI D' INSCRIPCIONS ÉS FINS 27 DE JUNY del 2008. 
Aquesta és la única manera de poder preveure amb temps la logística necessària i assegurar que la trobada sigui tot un èxit.
Cada participant haurà de col·laborar a pagar els costos de menjar. Uns dies abans farem arribar a les persones inscrites, informació exacte d'aquestes despeses, que en tot cas no aniran més enllà dels 3 euros per àpat.
En el cas del transport muntarem un sistema d'equitat, de manera que qui vingui de més aprop i qui vingui de més lluny paguin el mateix, sempre que utilitzin transport públic o vehicles plens.


NECESSITATS ESPECIALS?
La forma bàsica de dormir serà acampant, però per les persones que per qüestions de salut, prefereixin dormir en un matalàs, hi haurà disponibilitat de llits; així doncs comenteu-ho en el moment de la inscripció, en l'apartat d'observacions.


D'altra banda hi haurà espai infantil durant la trobada, amb activitats diverses aprofitant el fantàstic entorn natural on es desenvolupen les trobades. Així doncs si vindreu amb nenas, feu-ho constar també en l'apartat d'observacions per a que poguem tenir en compte i preveure el nombre d'adults necessaris per animar aquest espai infantil.


Si tens d'altres necessitats, que no haguem previst, fes-nos-ho saber i mirarem com es poden solucionar, també!


SI PENSES VENIR INSCRIU-TE JA Al web: www.tempsdere-voltes.cat
o en el full d'inscripció que trobaràs en casals, centres socials, cooperatives i d'altres espais.


Per qualsevol dubte pots contactar-nos a :
re-voltesatempsdere-voltes.cat
o als telèfons 665231808 / 933907236
ENS VEIEM AQUEST JULIOL A CAL CASES!!
http://www.tempsdere-voltes.cat 


      ______________________________________________ 
Enviado desde Correo Yahoo! La bandeja de entrada más inteligente.
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080616/ad913213/attachment-0001.htm>


Més informació de la llista de correu Educaciolliure