[Educaciolliure] RE: Una iniciativa a favor d'una educació viva

Javier Centol Lozano jcentol9 en hotmail.com
Mar Ene 8 16:07:27 CET 2008


Hola Jordi,
 
Em sembla molt bé aquest plantejament. Des de la meva opinió, surt fora de les suposades identitats educatives que es plantejen actualment al món i es centra sobre la vertadera realitat, que es l'infant en si mateix i els seus processos vitals, tenint en compte els entorns dissenyats que propicien el creixement maduratiu, i no l'aprenentatge condicionant.
 
Crec que hi ha un problema de cara afrontar la realitat de la educació i la comprensió de la societat que está alhora de percebre des de un relativisme a l'hora de construir la realitat, i en aquest marc pot caber qualsevol tipus d'educació i que sembli que está bé. Crec que aquest plantejament s'ha de superar, ja que actualment parlar amb conceptes de lllibertat, responsabilitat, etc.. está profundament marcat per un desconcert total i que a més tot el món se les apropia com seves, després ho analitzes una mica i veus que les directrius de domesticació social responen a un interés socioeconómic o a un altre. 
 
El problema es de fons, l'educació ha esdevingut un problema social, i la solució no está precisament en canviar l'educació mitjançant lleis, programes, etc sino en canviar la societat, per aquesta raó es necessita una educació que influeixi en la societat, i no pas al revés, de forma negativa al menys. La situació ideal sería que la societat ajudes a créixer a les persones i malhauradament aquesta es una lliuta de fons, molt i molt llarga. 
 
Gràcies, 
 
 
_________________________________________________________________
Tecnología, moda, motor, viajes,…suscríbete a nuestros boletines para estar siempre a la última
Guapos y guapas, clips musicales y estrenos de cine. 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080108/bb9387b3/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure