[Educaciolliure] Xarxa per a una Educació Viva

Cristina C G cricongaahotmail.com
Dma Feb 19 19:53:33 CET 2008


 
Hola a tothom,
 
Fa poc he trobat la web www.educacioviva.org el manifest complet el podeu llegir a la mateixa web, però us enganxo aquí dos fragments sobre la Xarxa i les jornades que s'estan organitzant
 
Propera reunió : el dimarts 26 de febrer a les 18:00 hores al mateix lloc, a la seu dels Serveis Educatius de L'Hospitalet de Llobregat (C/ Miquel Peiró i Victorí, 43, metros: L1 Rbla Just Oliveres, L5 Can Boixeres, i RENFE L'Hospitalet). Al web, www.educacioviva.org podeu trobar-hi un plànol
La Xarxa per a una Educació Viva
El que necessita el sistema educatiu no és més normatives, sinó la possibilitat d’una educació viva, viva en el sentit que parteixi d’una vivència, i també en el sentit que respecti la vida, és a dir, la manera com aquesta es manifesta en la infància a través de les seves necessitats vitals. 
En conseqüència, l’administració hauria de fer possible que puguin existir escoles que tinguin uns pressupòsits diferents sobre com acompanyar el creixement dels nens/es. Perquè si hi ha persones que no tenen confiança en la infància, n’hi ha educadors/es i famílies que sí, i que ja estan vivint unes relacions educatives més vives. I el que cal és que puguin sobreviure escoles pensades d’una manera diferent, escoles que puguin servir també com a referents per a una necessària reinvenció de l’escola convencional. 
La Xarxa per a una educació viva pretén ser un espai de confluència que vinculi persones que comparteixen una mirada respectuosa cap a la infància. Del que es tracta no és d’anar en contra de ningú, sinó de poder existir i créixer, de compartir vivències i maneres de fer, d’aprendre junts/es, i també d’articular una veu col·lectiva a favor d’unes polítiques educatives que es basin en el respecte a les necessitats vitals dels nens/es.
 
Les jornades d'educació viva 
Per tal d’avançar en aquestes línies, la Xarxa per a una educació viva vol organitzar unes jornades d’educació viva que permetin visualitzar les nostres experiències, compartir vivències i coneixements, i expressar les nostres demandes per unes polítiques educatives que mirin la infància.
Hi esteu tots/es convidats/des. 


Grup promotor de la Xarxa per a una Educació Viva
educaciovivaagmail.com 
-----------------
Espero que us interessi,
 
Cristina Contreras
_________________________________________________________________
La vida de los famosos al desnudo en MSN Entretenimiento
http://entretenimiento.es.msn.com/
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20080219/43d1b025/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu Educaciolliure