[Educaciolliure] RE: Sobre la nova llei d'educació i la possibilitat de mobilitzar-nos

Javier Centol Lozano jcentol9 en hotmail.com
Jue Nov 22 20:38:34 CET 2007


Hola,
 
Voldria comentar algunes idees: 
 
Sería un bon moment per articular la força política de tots els moviments que envolten l'educació lliure. Es podria constituir com associació, pagar una cuota anual, per poder implementar algun professional que defenses l'interés social de l'educació lliure. 
 
En aquesta nova llei, seria molt important poder donar més flexibilitat a les families que volen educar d'una manera alternativa a l'oficial. Sería important que l'estat les reconegui i les subvencioni, així com ho van fer amb Pestalozzi a l'Ecuador. 
 
Sería convenient no tindré un discurs massa radical contra l'administració en quant a la degradació del sistema educatiu, millor seria donar pautes de reconstrucció, millor enfocar-se en les reformes, que no pas criticar el malestar tant de front. Als polítics no els hi agrada que els hi diguin la veritat tan frontalment, i sempre els interessara poder posar solució a tots aquests problemes. 
 
D'altra banda també seria important que es felixibilitzes els claustres dels col·legis públics, que els directors pugessin elegir els seus equips i tinguessin més poder de decisió, i que es podes obrir un debat real sobre l'educació dels fills en aquesta societat. Estic segur que si tota la normativa dels públics es flexiblitzes més, apareixerien moltes millors práctiques educatives (Déu els crea i ells no s'ajunten, perquè la burocracia ho impedeix.)
 
D'altra banda també crec important, que amb el bagatge de molts educadors de escoles lliures, es podria fer un "Postgrau d'Educació Lliure" , ni que fos com a títol privat, estic segur que tindria molt d'éxit, sería com el SAT de Claudio Naranjo. 
 
Segur que aquestes idees ja han sorgit, pero volia expressar-les en aquest moment. Crec que es un moment de canvi.
 
Ciao.
_________________________________________________________________
Tecnología, moda, motor, viajes,…suscríbete a nuestros boletines para estar a la última
http://newsletters.msn.com/hm/maintenanceeses.asp?L=ES&C=ES&P=WCMaintenance&Brand=WL&RU=http%3a%2f%2fmail.live.com
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20071122/34a9cc2c/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure