[Educaciolliure] Acta Espai de legislació (1-12-07)

Associació Abraçam abrassam en yahoo.es
Lun Dic 17 02:06:27 CET 2007


ESPAI DE LEGISLACIÓ DE LA XELL:
Dissabte 1 de desembre de 2007 a les 17:00
 
            Es reuneixen a Barcelona pares i mares, integrants de diferents projectes d’educació lliure, alguns mestre i personal d’educació de l’escola pública, estudiants i representants del grup de treball de la Xell amb la intenció de debatre sobre “les bases de la Nova Llei d’Educació de Catalunya”.
 
            S’exposen alguns de punts de la llei coneguts pels mateixos assistents, entre d’altres l’aspecte que més preocupa a la majoria és el fet de que aquesta llei continua parlant d’escolarització obligatòria, i que avança aquesta etapa als 3 anys.
 
            D’entrada es proposen 4 línies d’actuació:
1)      Recolzar per la legalització de l’opció legitima de no escolaritzar el infants com a marc legal genèric per a famílies i projectes. Continuar les converses amb l’associació per l’educació a casa per tal que es reconegui aquest dret.
2)      Apostar perquè es reconegui la “Tercera via”, centres educatius que no són escoles públiques ni escoles privades sinó propostes d’educació alternatives. Des de les escoles lliures s’ha de començar a parlar amb l’administració per demanar quina solució proposen a la seva existència, com a primer pas, però amb la vista posada en demanar una tercera opció educativa (més enllà de la pública i la privada), o al menys una flexibilització de les demandes per a la creació i el funcionament d’una escola privada. 
3)      Defensar el dret a decidir l’educació respectuosa i que aquesta sigui finançada amb fons públics. Fomentar també des de l’educació reglada (pública i privada) la creació d’una xarxa per una educació viva. 
4)      Coincidir en una gran plataforma de consens al voltant de la criança i el tracte vers els infants i també amb les persones que demanen unes polítiques sobre la infància més respectuoses.
 
Es debat sobre la prioritat de les diferents línies d’actuació, hi ha un acord general que la via del reconeixement a la no escolarització és la que permetria, tot i la nova llei, mantenir els projectes d’educació lliure en funcionament i la legalitat de les famílies d’escollir-los com una alternativa a l’educació reglada.
 
Tot i això es veu la necessitat d’aprofitar aquesta nova llei per donar a conèixer a l’administració l’opció de l’educació lliure i iniciar un diàleg amb l’administració autonòmica i els partits polítics per veure de quina manera els projectes i famílies que han optat per aquesta opció tenen cabuda en la llei per seguir funcionant sense problemes.


S’acorda:
·                          Oferir el nostre recolzament a qualsevol iniciativa que defensi el dret a escollir l’educació i la no obligatorietat de l’escolarització.
·                          Defensar la nostra opció educativa, l’educació lliure des de projectes alternatius a l’escola o educació reglada. Des dels diàleg amb l’administració i partits polítics, la Xell s’ofereix com a possible interlocutor.
Actuacions immediates:
·                          Fer arribar aquesta primera presa de contacte a la llista de distribució com a punt de partida per a futures reunions a “l’espai de legalitat”.
·                          Indagar sobre les iniciatives que refusen l’obligatorietat de l’escolarització a partir de 3 anys i donar-los suport.
·                          Fer una propera reunió el 13 de gener, amb el màxim nombre de representants de projectes i persones en favor del diàleg amb l’administració i partits polítics, per definir com ha de ser la defensa dels projectes i en quins termes. S’acorda preparar un document en aquesta reunió que serveixi de punt de partida.


       
______________________________________________ 
¿Chef por primera vez?
Sé un mejor Cocinillas. 
http://es.answers.yahoo.com/info/welcome
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20071217/b06751b6/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure