[Educaciolliure] Re: [AulaMèdia] Novembre 2006

Xavier Alá xala en xtec.net
Lun Oct 30 17:37:11 CET 2006


  ----- Original Message ----- 
  From: AulaMèdia 
  To: llista.aulamedia en grups.pangea.org 
  Sent: Monday, October 30, 2006 12:11 PM
  Subject: [AulaMèdia] Novembre 2006


  AulaMèdia 
  Educació en Comunicació 
------------------------------------------------------------------------------
  http://www.aulamedia.org 
------------------------------------------------------------------------------

  Editorial 
  Què, qui, quan, com? - Alba Ambròs i Pallarès - Què, qui, quan, com... són part dels interrogants de l'educació en comunicació que continuen sense resposta en el nostre país. A ple segle XXI anem cercant encara, extraoficialment, les millors estratègies per organitzar, planificar i introduir l'educació en comunicació als diferents nivells dels centres educatius (...) és increïble que no sapiguem quins són els continguts d'educació en comunicació que s'han d'explicar en aquestes etapes, ni des de quines àrees s'ha de fer, ni les que hores cal dedicar-li, ni quin professorat l'ha d'impartir, ni... 
  http://www.aulamedia.org/06/editonovembre6.html 
    

  Una aproximació construccionista 
  Educació mediàtica - Alfred Porres Pla - "Sovint, en els fòrums on habitualment ens movem, es sol reivindicar la necessitat d'incorporar l'educació en mitjans audiovisuals al currículum escolar (...) amb l'objectiu de dotar les persones d'instruments per comprendre, amb rigor i de forma crítica, els missatges que consumeixen, i de proporcionar-los els recursos necessaris per produir textos o discursos adients a les diferents situacions de comunicació, és a dir, de fer un lloc al currículum per abordar els audiovisuals com a objecte d'estudi." 
  http://www.aulamedia.org/06/aporras.html 
    

  Estratègies a secundària 
  Ensenyant cultura audiovisual - Gemma Paricio Pera - "L'escola i les pràctiques educatives formen part d'un sistema de concepcions i valors culturals que fa que el currículum hagi de ser entès com una forma de mediació entre l'alumnat, el professorat i un ampli espectre de textos i d'imatges procedents tant de l'interior com de l'exterior de l'escola. Els joves porten a l'escola, a part d'una cultura familiar, un fort bagatge de productes culturals que provenen dels mitjans de comunicació: televisió, internet, cinema, jocs de la play." 
  http://www.aulamedia.org/06/gparicio.html 
    

  Lectura de la imatge 
  Multilingüisme a l'escola - M. Àngels Campà, Mònica Benguerel i Teresa Creus - "L'escola, sabent que els infants en contacte amb llengües diferents desenvolupen estratègies de domini de l'ús de cada una d'elles tot destriant els aspectes que les diferencien, va decidir-se pel programa d'innovació en llengües. Pel que fa referència a l'anglès es fa amb metodologia més sistemàtica, que vol dir que es fan part de dues àrees d'aprenentatge en anglès programades per tres cursos." 
  http://www.aulamedia.org/06/bufala.html 
    
    

  PISSARRA 


------------------------------------------------------------------------------

  Edumèdia - "Els Drets dels infants a l'Educació en Comunicació" Presentació del grup Edumèdia amb la col·laboració d'AulaMèdia i de Didacticolite. Dimarts 21 de novembre, a les 6 de la tarda als locals de l'ICE de la UAB de Sant Pau a Barcelona (Sant Antoni M. Claret, 171). 
  http://www.aulamedia.org/06/emam.html 
    
  CinEscola - Les Jornades CinEscola volen oferir un espai obert per al debat sobre l'aprenentatge del cinema; per a la reflexió al voltant dels nous hàbits en el seu consum i de la necessitat de formar espectadors; i, també, per fer difusió d'experiències educatives sobre cinema que es fan en els nostres centres. 
  http://www.cinescola.info/jornades/ 
    

  La nostra? - "TV3 es nega a emetre l'anunci de la campanya per la participació dels joves de la Coordinadora d'ONG Solidàries de comarques gironines." 
  http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=2750 



------------------------------------------------------------------------------
  AulaMèdia: 1.000.000 de visites  ·  http://www.aulamedia.org 
------------------------------------------------------------------------------

    
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/educaciolliure/attachments/20061030/5fc71589/attachment.htm


Más información sobre la lista de distribución Educaciolliure