[Ecoseny.Actualitat] Butlletí d'Economia Cooperativa Núm. 31 - (Subvencions, et....)
Eva Benavent de Barbera Portabella
evafenix7ahotmail.com
Div Mar 19 16:22:02 CET 2010
Hola Carles ho passo a actualitat, moltes gràcies! Eva
Hola Eva,
Per si no ho teniu i us interessa. (Al final hi un enllaç per subscriure's al butlletí)
Salut!
Carles.
----- Mensaje reenviado ----
Enviado: mié,17 marzo, 2010 23:27
Asunto: Butlletí d'Economia Cooperativa Núm. 31
Butlletí d’Economia Cooperativa
Direcció General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses
Número 31, Gener de 2010
Les informacions del Departament
Noves subvencions per a l’Economia Cooperativa 2010
El DOGC 5588 de 16 de març de 2010 publica la convocatòria i les bases reguladores queregeixen la concessió de subvencions per al foment de l’economia cooperativa. A partir d’aquesta data de publicació al DOGC s’obre la convocatòria per presentar les sol·licituds per a la concessió de subvencions i es fixa un termini de 30 dies naturals per a la presentació, que finalitza el 15 d’abril de 2010.
El Departament de Treball, amb l’objectiu d’aportar un punt de suport integral al desenvolupament de les empreses d’economia cooperativa ofereix aquestes subvencions per a les diferents etapes de la vida d’un projecte cooperatiu i per a la difusió i promoció de l’economia cooperativa. Les línies de subvenció són:
- Subvencions per a la incorporació de persones sòcies treballadores o de treball a cooperatives i societats laborals
- Subvencions per a la creació d’empreses d’economia cooperativa
- Subvenció per a l’enfortiment d’empreses d’economia cooperativa i per a la intercooperació.
- Subvenció per al foment i la promoció de l’economia cooperativa
Per tramitar aquesta convocatòria de subvencions serà necessari obtenir la certificació de signatura digital. Per obtenir-ne més informació podeu accedir a com puc obtenir el certificat digital (signatura electrònica)?
Suport a la millora de les condicions de treball
El Departament de Treball ha obert la convocatòria 2010 per a la presentació de sol·licituds per accedir als ajuts econòmics que donin suport a la inversió en maquinària i equips que millorin les condicions de treball.
Poden ser objecte de subvenció les actuacions realitzades per les empreses que incorporin mesures de protecció col·lectiva que contribueixin a la reducció o eliminació dels riscos relacionats amb sobresforços físics sobre el sistema muscoesquelètic, aixafaments resultat d’una caiguda, i contactes amb agents materials tallants, punxants, durs, rugosos, atrapaments, i xocs i cops contra objectes.
La quantia màxima prevista per als ajuts és fins el 20% de la inversió a realitzar i sense que en cap cas es pugui superar la quantia màxima de 45.000 euros per beneficiari.
La convocatòria del 2010 finalitza el dia 30 d’abril.
Crèdits de formació per al treball
El DOGC 5564 de 10 de febrer publica les bases reguladores i la convocatòria del Departament de Treball per a la concessió de préstecs en condicions preferents, "Crèdit formació per al treball", per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.
Poden sol·licitar els préstecs, entre d’altres requeriments, els demandants d’ocupació inscrits al SOC amb una antiguitat mínima d’un mes, sempre que hagin treballat com a mínim quatre mesos dins els dos anys anteriors a la data de presentació de sol·licitud.
La quantia del préstec, que concedeix una entitat financera, serà com a màxim del 100% de l’import del curs, més un 10% per a despeses de material o altres relacionades amb l’assistència i realització del curs, amb un mínim de 1.000 euros i un màxim de 6.000 euros per persona beneficiaria. El tipus d’interès serà del 0%. Els terminis d’amortització oscil·laran entre 4 i 6 anys, en funció de la quantia dels préstecs, amb un any de carència en tots els casos. No es demanaran garanties als beneficiaris per a la concessió dels préstecs.
El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà l’1 de novembre de 2010.
Noves cooperatives
El nombre de societats cooperatives inscrites al Registre de Cooperatives de la Generalitat dins el mes de desembre de 2009 ha estat de quatre, tres de treball associat i una mixta. S’han constituït a Barcelona, Artés (Bages), Masllorenç (Baix Penedès) i Tortosa (Baix Ebre).Al novembre del 2009 es van registrar un total de 12, de les quals 7 són de treball associat, 3 d’habitatges, 1 de serveis i transports, i 1 de segon grau. Per territoris, 6 tenen la seu a Barcelona (Barcelonès), 3 al Vallès Occidental, i 1 al Maresme, Terres de l’Ebre i Vallès Oriental.
Nou ple del CTESC
El DOGG 5556 va fer públics els noms de les persones que formaran part del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, en representació dels diferents grups: ens sindicals, ens empresarials, i representació del sector agrari, marítim-pesquer, de l’economia social, i persones expertes de reconegut prestigi.
Pel que fa referència a l’economia social, ostentaran la representació del sector Pepa Muñoz i Joan Segura, a proposta de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, i Pere J. Puig a proposta de la FESALC.
Pepa Muñoz és la presidenta de la Confederació de Cooperatives de Catalunya i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Joan Segura és vice-president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i Pere J. Puig és President de la FESALC.
Subvencions per a la realització d’accions de formació específica
El DOGC 5537 de 31 de desembre ha publicat la convocatòria anticipada de les subvencions per a la realització d’accions de formació d’oferta per a persones treballadores desocupades que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya. Les formacions s’han d’incloure als plans formatius de les àrees professionals prioritàries per a l’any 2010, amb l’objectiu que els alumnes adquireixin les competències tecnicoprofessionals previstes en cada acció. Per a aquesta convocatòria es consideraran com a sectors prioritaris els següents:
- Noves tecnologies de la informació i la comunicació
- Energies renovables i eficiència energètica
- Àrea sociosanitària i d’atenció a les persones
- Rehabilitació d’habitatges
- Gestió de microempreses
Tot i que les accions de formació s’adrecen prioritàriament a persones desocupades (que hauran de ser almenys un 60 % de l’alumnat), no es descarta la participació de persones treballadores en actiu. L’import destinat a aquesta convocatòria és de 73.000.000 d’euros.
Notícies
La Confederació de Cooperatives de Catalunya s’adhereix al PNRI
La Confederació de Cooperatives de Catalunya ha acordat amb el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa la seva adhesió al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI). La Confederació, que representa a les diverses federacions de cooperatives de Catalunya, veu en la recerca i la innovació elements cabdals pel progrés del país, a la vegada que ja porta uns anys desenvolupant activitats diverses per al foment de la innovació en el món cooperatiu.
Amb aquesta signatura la CCC vol:
- Contribuir a l’assoliment dels reptes del pacte, cooperant amb els altres agents del sistema de recerca i innovació i a incidir en la necessitat que la recerca i la innovació esdevinguin de manera sostinguda una prioritat real a l’agenda política, econòmica i social del país.
- Materialitzar els compromisos descrits en el pacte que els afectin específicament i a incidir en aquells altres que per la naturalesa de les seves activitats en facilitin el seu desenvolupament.
- Concretar la contribució al desplegament del pacte mitjançant un acord a establir, en els propers mesos, amb l’Administració de la Generalitat. Aquest acord definirà les activitats a desenvolupar per part dels signants vinculades al PNRI en els propers anys.
Presentació del Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa 2010-2013
El dia 29 de gener, l’IMPEM de Mataró va presentar la proposta d’actuacions contemplades al Pla de Dinamització, en el marc de la Taula de Concertació del Pla de promoció local de foment i dinamització de l’economia cooperativa de Mataró per als anys 2010-2013, centrat en cinc eixos:
- Sensibilització, difusió, foment, i promoció del model d’economia cooperativa.
- Suport a l’emprenedoria.
- Reforç i enfortiment del teixit empresarial.
- Potenciació del paper de l’IMPEM en l’economia cooperativa.
- Convertir Mataró en l’eix central de l’economia cooperativa del Maresme.
A la Taula de debat hi van participar més de 30 entitats i organismes públics i privats, i empreses de referència del moviment cooperatiu mataroní, entre d’altres les federacions de cooperatives, Direcció General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses, centres educatius i altres organismes i institucions.
Una de les primeres actuacions del Pla, que ja s’ha posat en marxa, ha consistit en celebrar diverses sessions formatives adreçades a empreses i persones emprenedores, com ara:
- Dia 26 de gener: "Les subvencions de l’economia cooperativa"
- Dia 2 de febrer: "Els avantatges de les empreses cooperatives: una gran oportunitat".
Suport al funcionament de les entitats i la promoció de l’economia social
El Ministeri de Treball i Immigració ha publicat la convocatòria de subvencions a les activitats de promoció de l’economia social, de la responsabilitat social de les empreses i del treball autònom, i per sufragar les despeses de funcionament de les associacions de cooperatives, de societats laborals, d’empreses d’inserció, de treballadors autònoms i altres ens representatius de l’economia social d’àmbit estatal.
Per les activitats de promoció, es podran subvencionar les despeses derivades de la realització d’activitats de formació, organització de congressos, seminaris, jornades, participació en fires i altres de naturalesa similar, l’elaboració d’estudis i treballs de documentació, l’edició de fulletons i publicacions, i les campanyes publicitàries. Pel suport a les entitats associatives se subvencionaran, entre d’altres, despeses de personal, despeses de viatge, lloguers, reparacions i manteniments, subministraments i quotes de subscripcions.
Convocatòries per a fomentar la internacionalització de l’empresa
El DOGC 5557 d’1 de febrer de 2010 ha publicat diverses convocatòries del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, destinades a la concessió de subvencions individuals en l’àmbit dels projectes per al foment i la competitivitat de la internacionalització de l’economia catalana.
Les convocatòries publicades han estat:
- Programa IDE (Inversió Directa a l’exterior) Termini: 1/10/2010
- Programa de Promoció Internacional (PPI). Termini: 26/11/2010
- Programa de Primera Exportació. Termini: 26/11/2010
- Programa de Priorització de Mercats. Termini: 26/11/2010
- Programa d’incorporació de tècnics en comerç internacional. Termini: 26/11/2010
- 2BDigital: Internet com a eina de màrqueting internacional. Termini: 26/11/2010
- Programa de contractació pública internacional. (CPI) Termini: 26/11/2010
- Programa de defensa de la propietat industrial. Termini: 26/11/2010
- Programa de suport a les marques catalanes. Termini: 26/11/2010
- Programa de noves estratègies d’internacionalització (NEI). Termini: 26/11/2010
- Beques per a la realització de pràctiques en empreses o institucions a l’estranger. Termini: 26/11/2010
Activitats de Sants Cooperatiu
Dins les activitats de promoció del cooperativisme al barri de Sants de Barcelona, Sants Cooperatiu va organitzar el dia 29 de gener, amb l’Assemblea del Barri de Sants i el col·lectiu d’Arquitectura La Col, un taller sobre la cooperativa Lleialtat Sansenca, "Quins usos socials se l’hi poden donar actualment a l’edifici? Una proposta inicial de rehabilitació".
El dia 7 de febrer va tenir lloc una Ruta històrica per la memòria cooperativa a Sants, que va incloure una visita guiada de l’exposició i un itinerari pels llocs històrics i emblemàtics del moviment obrer i cooperatiu del barri, organitzada per la cooperativa La Ciutat Invisible i Negres Tempestes, a la qual van assistir-hi unes 30 persones.
El dia 10 de febrer va finalitzar l’exposició "Memòria Cooperativa" al Centre Social de Sants.
La creació de cooperatives creix un 14 % del 2009
El 2009 es van fundar 113 empreses propietat dels treballadors, algunes de les quals eren societats mercantils en procés concursal. Per a les cooperatives, la depressió de l’activitat causada per la crisi no ha estat un impediment sinó més aviat un impuls. Després de cinc anys baixant, la creació de cooperatives va pujar un 14,1 % el 2009, fins a les 113, mentre que el 2008 se’n van fundar 99.
Moltes de les persones emprenedores que han creat una cooperativa ho han fet per mitjà de la capitalització de l’atur. Una altra via de creació de cooperatives que ha anat en augment és la de les persones treballadores que han creat una cooperativa a partir d’una empresa. No són la majoria, però cada cop hi ha més casos. La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, segons publica el diari AVUI de l’1 de març, n’ha comptabilitat una quarantena, Quatre vegades més que el 2008. Bona part són empreses en concurs de creditors en les quals els treballadors decideixen quedar-se la maquinària i continuar produint. Però també hi ha casos en què ha estat l’empresari qui ho ha proposat, explica Mireia Franch, directora general d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses de la Generalitat.
Nova fusió de cooperatives
La Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de Riudecanyes SCCL ha absorbit les cooperatives Agrícola de Vilanova d’Escornalbou SCCL, Agrícola de Duesaigües SCCL, i Consum de Riudecanyes SCCL. La nova cooperativa tindrà uns 475 socis i una producció anual de 250.000 litres d’oli d’oliva, que comercialitzarà sota la marca Escornalbou. L’oli verge extra d’aquesta cooperativa ja ha rebut enguany diversos premis a concursos nacionals i internacionals, com ara Expoliva de Jaén, o a la Fira de Moscou.
Suport a la constitució de noves cooperatives
Ara_Coop, organitza sessions informatives, d’orientació i suport a la creació de cooperatives. S’hi oferirà assessorament sobre el procés de constitució i gestió, i comptarà amb serveis de resolució de dubtes per a grups de persones emprenedores amb una idea de negoci. Les sessions es realitzaran fins el 31 de març.
CLADE incorpora nou soci
La Fundació Catalana de la Cooperació, fundació privada que facilita formació a persones vinculades al món associatiu i cooperatiu i acompanya les empreses en la millora del seu capital humà, s’ha incorporat en el mes de desembre com a soci número 12 al Grup Clade.
És el primer soci del grup que té seu a les comarques de Lleida.
La Fundació va facturar el 2008 prop de 1,2 milions d’euros i dóna feina a 36 persones.
El Patronat és integrat per les cooperatives agràries Actel, Agroles, Transalfals i La Vispesa, Cotècnica i Fruits de Ponent, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Ibercaja.
La Fundació i Clade han anunciat projectes per desenvolupar en comú en el camp de l’assistència a la tercera edat i el medi ambient.
La Fageda arriba als 230 llocs de treball
Al llarg de l’any 2009, la cooperativa La Fageda ha creat 30 nous llocs de treball, arribant a prop de 230 persones ocupades.
Les causes d’aquest increment, en un moment de forta crisi econòmica, han estat:
- Entrada en funcionament de la nova planta d’elaboració de gelats, a Badalona.
- A través de la seva Fundació de Serveis Assistencials de La Garrotxa ha promogut el servei d’inserció a la comunitat adreçat a persones en risc d’exclusió social, generant noves oportunitats de treball per a gent de la comarca.
- Inici de l’activitat de creació i elaboració d’objectes de regal.
ICF Crèdit
L’Institut Català de Finances posa a disposició de les persones emprenedores una línia de crèdit que permet finançar fins el 120% de la inversió dels projectes empresarials, un 100% per a cobrir la inversió i un 20% addicional per a finançar les necessitats de circulant.
Disposa d’un total de 300 milions d’euros que es distribueixen a través de les 7.000 oficines de les 25 entitats financeres col·laboradores.
Les condicions del préstec o lising són:
- Fins 1 milió d’euros per empresa.
- Un termini d’amortització de 3,5,7 o 10 anys, amb possibilitat de fins a 2 anys de carència d’amortització.
- Interès euribor+1,75% revisable semestralment i sense comissions.
Permet finançar edificacions industrials, maquinària, instal·lacions i mobiliari, aplicacions informàtiques i d’altres.
3a Edició Premis Emprendre
La cooperativa Cuin Factory SCCL ha rebut un dels premis que atorga l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a les persones emprenedores que, de manera individual o col·lectiva, volen posar en marxa una idea de negoci amb possibilitats d’esdevenir una realitat empresarial abans de l’1 de gener de 2010, i a les què hagin constituït llur empresa a partir del mes de gener de 2009.
Cuin Factory ha sorgit d’una empresa de fabricació i distribució de mobles de cuina que va deixar l’activitat per continuar-la en el marc del cooperativisme, amb els vuit treballadors que tenia abans de convertir-se en cooperativa.
Premis de Servicoop 2009
La Federació de Cooperatives de Serveis i de Transportistes ha lliurat els premis Cooperativa de l’Any a les cooperatives de ferreters COFAC i CIFEC, i el de cooperativista de l’any a Hans Jonker, director gerent de CODROPER, cooperativa d’adroguers i perfumistes.
Cursos d’Aposta
Aposta, escola de formació cooperativa, impartirà en els propers mesos diferents cursos de formació, com ara:
- Gestió de la formació bonificada
- Finances per a directius no financers i membres de Consells Rectors
- Funcions i responsabilitats del Consell Rector -1-
- Ser soci d’una cooperativa
- Introducció a la cooperativa
- Negociar amb entitats financeres
- La gestió de les persones a la nostra entitat.
Tots els cursos, excepte el darrer que se celebrarà a Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions de l’Ajuntament de Barcelona, se celebraran a la seu d’Aposta, al c/ Premià 15 1a planta del Barri de Sants de Barcelona.
L’espai de l’IPFC
S’obre el termini d’inscripció de la 4a edició del Postgrau en Economia Cooperativa
El proper mes d’abril comença la 4a edició del Postgrau en Economia Cooperativa. El termini d’inscripció s’ha ampliat fins el 22 de març. El Postgrau, organitzat per l’Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives, (IPFC), i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, (IGOP-UAB), amb la col·laboració d’Aposta, SCCL, té com a objectiu generar coneixement i formar persones expertes en els diferents aspectes de la gestió de l’empresa d’economia cooperativa i el seu entorn polític, econòmic i social. El postgrau s’impartirà d’abril a desembre de 2010, tots els dijous de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 18 h. El Postgrau en Economia Cooperativa és una eina imprescindible per al desenvolupament, la innovació i el creixement de l’alternativa econòmica cooperativa al nostre territori. Per això és necessari fer arribar aquesta informació a aquelles persones que tinguin inquietuds de progrés personal i social. Inscripcions i més informació al web.
Un banc de casos en línia
Amb l’estrena de la nova interfície web, la Confederació de Cooperatives de Catalunya presenta el banc de casos en línia, una iniciativa que compta amb el suport de l’Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives. El banc consta d’experiències basades en la participació de les persones sòcies en les cooperatives. De caràcter obert i interactiu, aquesta base de dades pretén oferir solucions i ser un recurs per a les empreses i el col·lectiu d’emprenedors. L’objectiu és alimentar anualment el banc de casos amb noves experiències que responguin a necessitats actuals, i esdevenir, d’aquesta manera, un recurs de referència, pràctic i útil.
Les experiències que estrenen aquest recurs projecten diverses pràctiques relacionades amb la participació i il·lustren la diversitat cooperativa atès que hi figuren totes les branques cooperatives de totes les dimensions empresarials.
Les empreses que estan desenvolupant bones pràctiques quant a participació i que, de moment, podeu trobar són les següents:
- Cooperatives agràries: CORMA (Maresme), Vinícola del Priorat (Priorat) i Arrossaires del Delta (Baix Ebre)
- Cooperatives de consum: Consum (València) i Germinal (Barcelona)
- Cooperatives d’ensenyament: Escola El Puig (Esparraguera), Escola Elisabeth (Salou) i Escola SOLC (Barcelona)
- Cooperatives de serveis i transports: Federació Farmacèutica (Barcelona), Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell (Barcelona) i CIFEC (Barcelona)
- Cooperatives de treball associat: Gedi (Barcelona) i MolMatric (Barberà del Vallès)
- Cooperatives d’habitatges: Habitatge Social USOC (Maresme)
- Cooperatives mixtes de consum i treball: Arç (Barcelona)
Nou espai web de l’Institut per a la Promoció i Formació Cooperatives
L’Institut per a la Promoció i Formació Cooperatives presenta un nou espai web per potenciar la vinculació entre les persones sòcies i les empreses cooperatives. Entre els recursos publicats hi podem trobar les Guies per afavorir la participació i l’aportació de les persones sòcies a la seva cooperativa, Experiències cooperatives, Com aprofundir la participació en les cooperatives de treball, Reptes actuals del Cooperativisme, etc. Recursos ja existents que s’han aglutinat en un mateix lloc web per facilitar-ne l’accés. El web Vinculació entre les persones sòcies i les empreses ofereix un total de 13 recursos, que s’ampliaran i s’actualitzaran de manera constant.
LA PARTICIPACIÓ: UN MITJÀ O UNA FINALITAT
La "participació" ha estat en l’última dècada molt lligada a l’àmbit social i cultural com a un element fonamental de transformació social i, en els últims anys ha esdevingut un concepte que s’ha estès en d’altres àmbits de la societat. Aquest fenomen no és casual.
En una societat que cada vegada es mostra amb més complexitats i on no és fàcil aventurar-nos a pronosticar un futur previsible amb gaires certeses, la implicació dels diferents agents per a una comprensió del conjunt de realitats i la recerca de solucions col·lectives ha esdevingut una necessitat de primer ordre.
Les persones
JORDI VIVES: Director de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Jordi Vives i Xiol neix a Barcelona, l’any 1966.
Cursa estudis d’Enginyer Tècnic Agrícola per la UPC i d’Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida (ETSEAL). Realitza diversos cursos de postgrau universitaris:
- Eines microinformàtiques per a la gestió de la informació (ETSEAL), i
- Política Agrària Comunitària (ETSEAL).
Vinculat en els darrers setze anys a la Unió de Pagesos, va exercir diverses responsabilitats en l’organigrama d’aquesta organització, fins que va ostentar, l’any 2008 i fins a juny de 2009, la direcció general d’aquesta organització agrària, que va deixar quan va assumir la Direcció de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
Amb anterioritat, del 2003-2005, havia estat Director Tècnic d’Agroxarxa, S.L. Empresa de serveis agraris. I del 2005-2008, gerent d’Àmbit Rural, S.L. Empresa de consultoria agro-forestal.
JOAN CORTÉS
Llicenciat en Filologia Anglesa, diplomat en Direcció d’Empresa a ESADE, Estratègia Empresarial a la Universitat de Colúmbia a Nova York, i en Finances a HEC París.
La seva activitat professional es desenvolupa, excepte una primera etapa en el món educatiu, a l’entorn del món de l’empresa, des de la vessant del desenvolupament econòmic territorial com a coordinador de Serveis Personals i de Promoció Econòmica. Consultor en estratègies de negoci i comunicació, director de Negoci de Gestión del Conocimiento, va crear una empresa, que no va reeixir, però on va assolir una rica experiència. Dins el Grup Lavinia va endegar una empresa de televisió corporativa per internet.
En l’actualitat és Director de LTC Project, consultoria d’estratègia, recerca i innovació, que compta amb 15 consultors. Treballa tant per al sector públic com per al privat, amb clients com Sony, Gallina Blanca o Gas Gas Motos.
Va participar com a ponent a la darrera Setmana de l’Economia Cooperativa.
Pensa que en moments d’incertesa com els que estem vivint, les empreses i organitzacions necessiten més que mai estratègia i innovació.
Les empreses
AGRÍCOLA DE VILASSAR DE MAR SCCL
Parlem amb Ramon Estrada, president de la cooperativa, i amb Pere Lloret, gerent, tots dos de Vilassar de Mar. Estan vinculats de sempre a la pagesia, el primer conrea flor tallada. El besavi d’en Pere va formar part del nucli fundacional de la cooperativa.
PROHABITAT 2000, SCCL
Parlem amb Daniel Roca, President del Consell Rector, que ens comenta els orígens, la situació actual i els projectes de futur de la cooperativa.
Emprenedors Cooperatius
FIL A L’AGULLA SCCL
Amb seu a Barcelona, al barri de Sants, aquesta jove cooperativa d’iniciativa social és integrada per cinc sòcies promotores, que compten amb una llarga trajectòria de treball en camps com la resolució de conflictes, el gènere, la cultura de la pau, el treball associatiu,... Aquesta experiència, i la formació acumulada, ha permès desenvolupar un projecte innovador, satisfactori en l’àmbit personal, i emmarcat en una visió ideològica de transformació social, que dóna sentit a les activitats professionals desenvolupades en la seva empresa. Neus Andreu, una de les sòcies promotores, ens comenta l’experiència de Fil a l’Agulla.
PROJECTAE
Pere Pugès, promotor i gerent de la cooperativa, amb una llarga trajectòria cooperativista en el sector de l’habitatge, i Martín Soffner, coordinador de projectes, ens apropen a la realitat de la nova cooperativa, que fa del lema "Creem junts" un eix motor de la seva activitat. Agrupar-se per cooperar és el punt de referència de la seva iniciativa, que parteix de la base que només la col·laboració entre professionals i la generació de sinèrgies faran possible l’adaptació a les noves realitats que sorgeixen arran de la crisi del sector immobiliari.
Projectae és una cooperativa de serveis formada per professionals i empreses vinculats al procés immobiliari, que impulsa projectes propis i fa de xarxa comercial, oferint els serveis de tots els socis, entre ells i a externs.
Les informacions del Departament
Notícies
L’espai de l’IPFC
Les persones
Les empreses
Emprenedors Cooperatius
Per incloure notícies en el butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l’assumpte “Economia Cooperativa”
Si heu rebut aquest butlletí és perquè prèviament us heu subscrit al servei. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades.
©1995-2007 Generalitat de CatalunyaAlta | Baixa o modificació | Butlletins anteriors
_________________________________________________________________
¿Quieres saber qué PC eres? ¡Descúbrelo aquí!
http://www.quepceres.com/
-------------- següent part --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/ecoseny-actualitat/attachments/20100319/e7f51373/attachment-0001.htm
Més informació de la llista de correu Ecoseny-actualitat